fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Pe nevazute, ordonanta plafonarii pensiilor trecea

Pe nevazute, ordonanta plafonarii pensiilor trecea

Pe nevazute, ordonanta plafonarii pensiilor trecea

Marti 5 iunie 2018, pe tacute, trecu prin Comisia de munca a Camerei deputatilor PLx 310/2017, cel care aproba infama OUG 59/2017. Evident, au mers pe sest. N-am fost nici anuntati si nici invitati. Tot peste noapte, ca hotii.

La comisie n-au participat nici macar reprezentanti ai pensionarilor militari, dl presedinte Adrian Solomon (in imagine) sustinand c-ar fi vorbit  cu militarii si ca stie dansul cum sta treaba. Sa fi fost asa, totul ar fi fost clarificat, iar acel art. 60 care plafoneaza pensiile ar fi disparut ori ar fi fost modificat. Ceea ce, daca e sa ne uitam in lista amendamentelor, nu s-a intamplat.

Raport PLx 310_2017 modificare pensii de serviciu

Raport PLx 310_2017 modificare pensii de serviciu

Etapa urmatoare este votul in plen, iar acolo nu se mai poate interveni. Tot ce se poate face este ca proiectul sa se reintoarca in comisii si sa fim si noi ascultati, ceea ce oricum nu-i o garantie ca ni se si accepta observatiile. Am facut, deci o solicitare in acest sens, alte sanse de a se indrepta problema namaifiind in afara de Curtea Constitutionala. In 5 iunie s-au facut ceva amendamente. Insa nimic semnificativ.

Ca varianta maximala, ar fi de luat in calcul eliminarea art. 60, cel care stabileste plafonul pensiilor la media salariilor nete. Ar mai fi si ceva propuneri de compromis prin adaugarea Semnului onorific In Serviciul Patriei la acest plafon, ceea ce ar insemna o crestere consistenta (intre 15 si 25%) daca se accepta, desi nu suficienta pentru a acoperi pierderea din septembrie 2017.

22 Comments

 1. Ăla din poză cine e? Hadrian minune, sau Darius Vilcov?

  • Adria Solomon, presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor – deputat de Husi

   • Funcționar

    Huși de aci cu el, de aia am ajuns în halul ăsta, nici nu trebuie să-i asculți, e suficient să-i vezi pe cei care ne conduc…

 2. Viitor pensionar

  Daca varianta revenirii la situatia dinainte de 15.09.2017 nu este posibila si guvernantii insista pentru varianta de calcul actuala, ar trebui ca si “Meritul Militar” sa-si recapete semnificatia din L80/1995….beneficiaza de un spor la pensie…..asta ar insemna in spor peste netul stabilit de OUG 59/2017, corect ?

  • Asta avem in vedere ca varianta de compromis. Sa crestem plafonul ala cu echivalentul Semnului onorific In Serviciul Patriei.

 3. Pai ei o fac pe ascuns (noaptea ca niste hoti ce sunt ) , dar chiar nu exista nici o posibilitatea sa fie contestati pe motiv de lipsa de transparenta sau eu mai stiu ce ……..

  • Am discutat azi cu avocata noastra sa incerce sa identifice o cale, dar cred ca doar in Curtea Constitutionala ar mai fi speranta.

 4. Funcționar

  Nu am înțeles care e șmecheria, ordonanța nu este deja în vigoare, pensiile nu sunt plafonate? Sau ordonanța devine lege organică? Care ar fi diferența?

  • Ba da este in vigoare, dar fiecare OUG trece la un moment dat prin Parlament si acolo am fi putut sa obtinem modificarea in senzul eliminarii art. 60.

   Asa am obtinut modificari in comisii cu plata orelor suplimentare si cu deblocarea concursurilor. Diferenta e ca atunci am stiut, ne-am pregatit si am putut sa ne argumetam solicitarile.

   • Funcționar

    Mulțumesc, vor culege ce au semănat, votul, în argou e ,,pe neveu,, , adică secret, și după ce vor lua ,,perversa ca la Tg. Ocna,, vor fi năuci vreo 2-3 mandate…În altă ordine de idei, ca reprezentant al societății civile, ar fi util să luați legătura cu membrii Comisiei de la Veneția, și să-i lămuriți cum parșivește TwooDorelul legislația. Dacă tot se crede cel mai tare jurist de la Moise încoace, poate ar fi bine să afle că Decalogul din epoca bronzului încă e universal valabil (în special să nu furi), în timp ce ciordăcheala lor va dura până puțin după următoarele alegeri…eventual anticipate.

    • Rica Venturiano

     Colegule la ce minte scurta are romanu si la cati au fost manevrati sa se duca la “miting” nu mi-as face iluzii desarte cu alegerile.

   • Viitor pensionar

    Se vorbește ca ordonanta ar fi atacata la curtea constituțională , care este situația acolo ?

   • ingrijitor de hoti

    Domnule Presedinte ,cred ca ceva bun se va petrece doar in 2020 ,anul alegerilor parlamentare.Daca nici atunci …inseamna ca PSD nu e PSD!!

   • ingrijitor de hoti

    Domnule Presedinte s-a mai intamplat in vreun an ca ordinul privitor la salariile de 50% sa fie semnat atat de tarziu? Admitand ca va mai fi semnat ,desigur.

 5. Anonim

  Până una alta ce credeți mai sânt ceva șanse să se schimbe în bine pt.viitorii pensionari modul de calcul al pensiei.Sau doar rămâne să visăm sau să sperăm ??

  • Eu cred ca nu trebuie sa renuntam. E mai simplu cu lamentarile, dar istoria ne demonstreaza ca prostiile pot fi reparate chiar daca dupa 3-4 ani. Vezi taierea salariilor cu 25%. Oamenii au insistat ca nedreptatea sa fie reparata si asa s-a intamplat. E drept, a fost nevoie de o schimbare politica. Ori asta tine de noi.

 6. Viitor pensionar

  Dacă nu suntem recunoscuți pe nicăieri de ăsta nu știm nimic. …

  • Nimeni din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala n-a participat (nici in activitate si nici rezervisti) pentru ca nu s-a anuntat. Nu stim, pentru ca au lucrat pe ascuns si de data asta. N-are, nimic de-a face cu recunoasterea ori nerecunoasterea noastra ca angajati ai penitenciarelor. E vorba de tupeu la nivel macro.

 7. Viitor pensionar

  Noi niciodată nu știm nimic , cum dracu ne pro d astia cu chiloții în vine mereu ?

Comments are Closed

Theme by Anders Norén