fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Statutul politistilor de penitenciare, o prima runda de observatii

Statutul politistilor de penitenciare, o prima runda de observatii

Statutul politistilor de penitenciare, o prima runda de observatii

Am transmis o prima runda de observatii la noul proiect de Statut al politistilor de penitenciare. Toader l-a promovat tot pe ascuns. Azi proiectul ajunge in CES, de aici pleaca catre Parlament. Il asteptam acolo pentru amendamente. AICI observatiile pentru cei interesati.

Proiect - Lege privind statutul politistilor de penitenciare v 05 iunie 2018

Proiect – Lege privind statutul politistilor de penitenciare v 05 iunie 2018

Sunt cateva lucruri in neregula cu Proiectul de Statut al politistului de penitenciare transmis pe sub mana la avizare, in drum catre Parlament. Nu-i vorba doar de lipsa de transparenta, dar ministrul incearca tot felul de manarii pe repede inainte. Aseara am avut prilejul sa trecem prin proiect si sa si vedem exact cum stam. S-a lucrat in secret, s-au mai schimbat lucruri pe ici pe colo.

Proiect - Lege privind statutul politistilor de penitenciare v 05 iunie 2018

Proiect – Lege privind statutul politistilor de penitenciare v 05 iunie 2018

Pentru inceput incercam sa obtinem un aviz negativ in Consiliul Economic si Social convocat azi de urgenta, restul avizatorilor dandu-si semnaturile peste noapte. Dupa care, asa cum am facut si la prima incercare a ministrului vom interveni in procedura parlamentara, cum putem si pe unde reusim. Ne asteptam ca Toader sa faca o smecherie, stim deci calea.

11 Comments

 1. Ionut!

  Am cativa ani de cand sunt ofiter si te asigur colegule agent ca jumatate din agentii astia cu vechime nu stiu sa scrie corect nici macar un raport de incident. Va vreti toti ofiteri cu grade superioare. Ca la politie sa fie de la subinspector. Respect agentii cu onoare si care stiu sa isi faca treaba, de la care noi cei tineri avem ce invata nu papagii ca tine ,,COCO”

  • coco

   Vezi ca te enervezi brusc si faci greseli. Fii calm, concentreaza-te dle ofiter si explica-mi si mie ce reprezinta cuvantul asta ” papagii”, de unde l-ai scos? Ma cunosti cumva sa crezi ca nu ai ce invata de la mine? Nu am impartasit punctul tau de vedere, atata tot. Linisteste-te ca faci riduri…. Vezi ca si in postarea anterioara ai facut greseli… ” in Politie de unde”- nu prea brodeste cu lb romana, ci “unde fiecare ofiter.”.. Exact ce spuneam…. Cotonogiti lb romana, e pacat.

 2. gigi

  Nu cred ca este corect ca agentilor care promoveaza examenul de trecere in corpul ofiterilor sa lli se acorde maxim gradul de inspector daca au vechime in sistem . Conditiile din statutul actual sunt echitabile si ar trebui pastrate. Daca un specialist ( medic, psiholog, contabil) promoveaza un concurs din sursa externa si are o vechime in specialitate de 15 – 20 ani i se va acorda gradul de inspector? Evident ca nu pentru ca nu ar fi corect si nici atractiv. De ce agentii cu vechime in sistem trebuie sa fie dezavantajati din acest punct de vedere, pentru ca au slujit sistemul 15- 20 de ani?

  • Asta am spus si noi.

  • Mihnea cel Rău

   Cel mai corect mi se pare in Politie de unde fiecare nou ofiter incepe de la gradul de subinspector cum este si firesc. Trebuie sa fie o departajare intr-un ofiter de cariera si unul proaspat numit.

   • coco

    Mai Mihnea, dar tu chiar esti rau, pe bune.. Ce experienta ai tu, venit de pe bancile academiei, ofiter de cariera, in fata unui agent cu 15 ani vechime care devine ofiter? Va inraiesc astia la academie sau de unde gandirea asta? Voi veniti de la academie cu titlul de director in buzunar? Mai mult de jumatate din voi nu stiti sa scrieti, bai papagalilor, nu va mai umflati in pene, ca n-aveti de ce. Stati dracu pe curul vostru, ca sunteti varza la toate capitolele.

 3. Antim

  Va asigur, in masura in care puteti fi de acord, ca aceasta forma a propunerii legislative, nu va fi si cea finala. In Comisiile parlamentare se vor schimba multe lucruri.Veti vedea. Problema cea mare este ca legea e una noua, care o va inlocui pe 293. De asemenea, legea fiind organica, are parcursul Senat-Camera Deputatilor. Numai ca, in Camera Deputatilor, ar putea pica la votul final. Majoritatea este foarte fragila, la acest moment. Drept urmare, aceasta lege va fi reluata intr-o alta sesiune legislativa, daca nu va intruni numarul de voturi necesar pentru trecerea unei legi organice. Parerea mea, pe persoana fizica, este sa o lasam sa ajunga in Parlament. De asemenea, ar trebui sunata goarna pentru solidarizarea tuturor organizatiilor sindicale pe perioada in care proiectul legislativ se afla la Comisii. Cat despre mine, pe persoana fizica, ar putea fi prea tarziu pentru a vedea toate efectele Noului Statut, pensia ma asalteaza, cu mrejele ei, cu tot.

  • Funcționar

   Dar de pensii ce se aude, Antime? Se umblă și acolo?

   • ingrijitor de hoti

    Umbla un zvon in toate structurile ca pentru scurt timp se va deschide o portita.Probabil vor declara neconstitutionala ordonanta 59 ,vor iesi niste stabi la pensie si o data cu ei niste norocosi aflati pe felie.Dupa care se inchide supapa cu ceva gen 59.si se va ajunge la un moment 0 din nou ,sau poate mai rau. Acum,nu se stie cand si cum…ramane de vazut probabil se va actiona tot in stilul noaptea ca hotii.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén