fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Amendamente la compensatia pentru chirie

Amendamente la compensatia pentru chirie

Sunt doua proiecte in legatura cu locuintele: unul care zace la Minister, referitor la sprijinul pentru achizitia sau construirea unei locuinte. Celalalt in Parlament, unde recent au aparut noi modificari, referitor la posibilitatea de a transforma compensatia pentru chirie in rata. AICI proiectul. Mai jos modificarile propuse.

Amendamente la compensatia pentru chirie

Amendamente la compensatia pentru chirie

In esenta se adauga la drepturile existente si inca nepuse in practica de catre Ministerul Justitiei unde asteapta de la finalul anului trecut acel proiect de Hotarare  de Guvern. Nu stim ce, dar asteapta. am tot intrebat de dansul, dar ministrul care se arata extrem de interesat in sedinte n-a mai fost atat de interesat in finalizare. Ceea ce nu e de mirare si presupune ca mai dureaza pana pleca la avizat si semnat.

Amendamente la compensatia pentru chirie

Amendamente la compensatia pentru chirie

Precizarile de mai sus sunt binevenite iar schimbarea nivelului de reglementare nu poate decat sa ajute, aprobarea si modificarea unei Hotarari de Guvern fiind ceva mai dificila decat cea a unui ordin, si asta in conditii normale cand semnatar n-ar fi Tudorel de la justitie, cel care mai are obiceiul sa uite ori sa piarda proiecte dupa cum ii convine.

Art. 40 - Legea 293:2004 (in vigoare)

Art. 40 – Legea 293:2004 (in vigoare)

Daca acest proiect de modificare a Statutului este adoptat in aceasta forma, practic, proiectul de HG aflat in lucru la Ministerul Justitiei devine inutil si trebuie reluata procedura cu adoptarea unui OMJ, ceea ce s-ar putea sa fie mai simplu si mai fara atatea complicatii. Depinde insa, in mod evident, de cat de repede se decide ministrul Toader, uneori legea fiind facultativa pentru dansul.

5 Comments

 1. Claudiu

  Este discriminare dacă legea 293 prevede ajutorul la achiziționarea unei locuințe în timpul carierei profesionale = minim 15 ani vechime în domeniu .La încadrare acest drept era în vigoare.

 2. Aciduzzu

  La modul cum se prezintă legea se produc Clar discriminări între funcționarii care, vrând, nevrând, nu au așteptat după aplicarea unui articol de lege mult prea așteptat și neaplicat, achiziționând o locuință sau beneficiind de o chirie. Ce ne facem cu cei care au avut o locuință și au pierdut-o, de exemplu, după scăderea drastică a salariilor pe vremea lui Băse? Ei ce vină au, de ce nu mai pot beneficia de efectele legii ??? Normal ar fi sa poată aplica și aceasta categorie un credit subvenționat pentru locuință deoarece legea prevedea din 2004 acest aspect dar nu a fost respectată. Și ar mai fi un aspect… Tot cei care beneficiază și acum de chirii sa fie favorizați? Subvenționarea chiriilor ar trebui stopată întrucât e bine cunoscut faptul ca fenomenul nu poate fi controlat și da naștere multor subterfugii financiare făcute la limita legii !

 3. Yo

  Prea târziu, ne-a lăsat Băsescu fără case…Măcar cei tineri să beneficieze.

 4. Gaiu Doru

  Tot cei care primesc bani de chirie? Și ceilalți? Legea 293 făcea referire la toți lucrătorii,care vor cumpara/construi o locuință! Sindicatele nu prea sunt interesate sa lupte pentru toti lucratorii….Unii dintre noi tot facem hârtii pe la MJ,pe la anp,pe la guvern…de ani de zile tot cerem acordarea acestui drept!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén