fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Coruptie la Penitenciarul Targu Jiu. Directorul Ion Popescu, faptasul?!

Coruptie la Penitenciarul Targu Jiu. Directorul Ion Popescu, faptasul

Coruptie la Penitenciarul Targu Jiu. Directorul Ion Popescu, faptasul

Se pare ca directorul Ion Popescu de la Penitenciarul Targu Jiu a comis-o. In schimbul unor favoruri pentru un detinut a cerut si a primit foloase, camuflate ca sponsorizare. Autorul nu e la prima abatere.

Faptele sunt urmatoarele: avem un director cu nevoi, directorul decide recompense pentru detinuti, unii detinuti au ceva putere financiara. De aici se leaga o prea frumoasa poveste de coruptie in care direct sau prin interpusi detinutul da si directorul Ion Popescu primeste “pentru sine ori pentru altul” in schimbul unor favoruri pentru detinut.

Sesizare FSANP acte de coruptie la Penitenciarul Targu Jiu

Sesizare FSANP acte de coruptie la Penitenciarul Targu Jiu

Nu stim ce-a ajuns la director, desi detinutul si concubina cand vor fi stransi cu usa vor recunoaste, stim doar ce-a fost promis ori solicitat si primit pentru altul, adica pentru penitenciar. Detinutul a dat la schimb medicamente si scule pe care le-a cumparat concubina prin farmacia pe care o detine si a primit vizite intime si recompense, implicit propunerea de liberare conditionata in avans. Dar, procurorul o s-o descalceasca daca ANP o ameteste.

Luate impreuna aceste fapte intra perfect in definitiile faptelor de coruptie fiind vorba aici de luare si dare de mita, tranzactia s-a facut si foloasele s-au primit, cumparare si trafic de influenta, directorul n-a facut misculatiile singur, a cerut unor subordonati sa faca diverse lucruri folosindu-se de influenta pe care o avea ca superior ierarhic.

Se anunta, deci, vremuri interesante pentru Ion “Polica” Popescu, daca desigur ANP decide sa nu-l mai acopere ca-n vremurile bune si sa se duca la puscarie ca-n vremurile noastre prin cei care vor incerca. A mai facut-o in 2014, o sa mai incerce. A mai facut-o si cu altii acum cativa ani, stim ce apucaturi are. Cazul Mihaela Puscas, condamnata dupa ce timp de 3 ani ANP a albit-o in pofida numeroaselor noastre sesizari inca ne e proaspat in memorie.

Singura inntrebare, dar si pe asta o vor deslusi procurorii de buna seama, este cate astfel de cazuri exista si cat a incasat Polica de cand face astfel de intelegeri cu detinutii cu dare de mana? Evident ca ce se vede in actele puscariei este doar varful icebergului, restul fiind descoperibil prin perchezitii domiciliare. Asa-i cand te bagi in troaca cu hotii, iar Polica asta a plonjat direct si, aici, nu-s de uitat nici cei care sar sa-l apere, desigur interesat.

18 Comments

 1. alex mascatu'

  Pey la Jilava cluburile functioneaza doar cu donatori care sa cumpere materie prima si apoi produsele finite. Domnul comisar sef D.D., fost comandant si dupa o mica sanctiune educator de sectie se ocupa de un astfel de club si dupa ce s-a pensionat s-a angajat la firma unui detinut donator care se eliberase, reusind dupa o cariera in care a fost tinta ironiilor datorita caracterului si ‘integritatii’, sa ramana tinta ironiilor si dupa ce a parasit unitatea si il vad colegii cum se duce la noul loc de munca, la firma lu’ don detinut. Nu are rost sa intram in detalii cum respectivul detinut a inceput sa aiba privilegii si loc de munca cu castig dupa ce a inceput sa bage mana in buzunar. Asta da performanta!

 2. Mihaela

  Apostol de la Poarta Alba e tăticul tuturor corupților de la afaceri cu CLU la donații și sponsorizări fictive, etc etc etc

 3. Nimeni

  Poate se intereseaza cineva si de ceea ce e pe la Galati
  Nu de alta dar se vorbeste de Poarta Alba si dir adj Seap e imputetnicit director unitate, idem la Galati, Jilava, etc
  Vorbe dar cainii latra iar ursul merge

  • Nu e chiar asa. Pe ici pe colo am mai schimbat cate-un director. Vezi cazuri recente pe la Aiud – Nazare, Iasi – Dima, Giurgiu – Fulga. Urmeaza Popescu de la Targu Jiu. A lasat multe probe in urma, nu cred sa scape doar cu demisia mai ales ca e atat de limitat incat si-a facut dusmani gratuit si asta o sa-l coste.

 4. Bansky

  Exista un trio formidabil la Tg Jiu, un trio care a functionat ani de zile cu acest exemplar in fruntea penitenciarului, desigur si el in trio. Stapanul ANP nu s-a ostenit niciodata sa intrebe nimic. S-a ajuns pe principiul noi nu ne bagam?! Maria Sa Iancu Jianu, haiduc de oltenia, crede ca poate sa faca ce vrea cum vrea si cand vrea…. altminteri are o aroganta de nedescris. Cu orice pret sa aparam protejatii si pe unii ii omoram ca nu e de-al nostru… uite ca usor, usor lucrurile ies la suprafata….

 5. Asdfg

  Borcea a cumparat numai la Jilava intr-o ‘tura’ tablouri de 100 milioane lei vechi (2500 euro) si nu le-a trimis acasa sau ati vazut sa se elibereze cu ele? Vrajeala ca sa circule banii, sa mearga treaba.

  • Păi, ce, numai Vâlcov e iubitor de artă? 🙂

   • Aristide

    Borcea si-a aranjat sa lucreze fara paza la firma unui fost coleg de celula…va dati seama ce muncea. colegul de celula a fost mai smecher, a lucrat la RSD si deschis la firma lui si dupa ce s-a eliberat cu castig de la ‘munca’ si carti ‘scrise de el’ in pauza de mers la WC probabil i-a pasat lui Borcica blatul. Gasiti mai multe articole pe net despre cei doi, Arikan Halil e al doilea VIP si Syma PArk firma loc de munca aranjat evident.

 6. Chimenos

  Popescu și Iancu au combinații impreuna . Iancu directorul adjunct este președintele comisiei de recompensare, Iancu scoate la munca deținuții vipuri in locuri “călduțe”. La fel procedeaza Iancu și cu cadrele . Asta pe de o parte, pe de alta parte, Nistor face combinații cu planificarile funcționarilor, pe cei donatori ii planifica în locuri călduțe, iar pe cei care nu donează ii bagă in cele mai grele locuri .
  Donatorii primesc 50% de mai multe ori ceilalți nimic . La Târgu Jiu trebuie sa vina cineva de la anp sau din alta pușcărie sa facă ordine .

 7. Revolta

  Domnule Dumitrascu, ati deschis cutia pandorei cu aceste donatii! Sa aiba cineva curajul sa vorbeasca de cluburile de activitati-creatie, unde se confectioneaza cosulete si tot felul de obiecte, tablouri cu car emulte penitenciare se mandresc: uite ce fac detinutii nostri, uite cum aducem noi bani in sistem! Sa vedem cine a “lucrat” la acele cluburi si ce recompense a avut, cine a platit materialele si cine a cumparat produsele! Este o mizerie de nedescris, la care din pacate sunt partasi masiv colegii care ar trebui sa se ocupe cu reeducare mieluseilor. Dai bani ai parte, daca nu – muncesc cativa detinuti talentati si recompensele oricum le ia cine trebuie. Nu e admisibil ca un detinut sa cumpere materiale, sa fac obiecte si sa le si cumpere, asta daca nu i le cumpara vreun VIP. Cine are bani e artist de succes, ca cica i se vand operele! – le cumpara el sau rudele!

  • sin pen

   La Poarta Alba doamna educatoare vorbea cu don Becalione direct: luna asta avem aceste produse, iar gasca de VIPuri se mobiliza, nu cumva sa ramana ceva nevandut. Ar trebui sa existe chitante.

   • Salupa de lemn

    La Jilava s-au organizat expozitii cu vanzare in afara penitenciarului, la care au venit rudele detinutilor donatori, si tovarasii de fapte de vitejie. Culmea este ca le dadeau shaorma donatorilor si tigari celorlalti detinuti, probabil ca sa nu vorbeasca, lucru clar interzis, fara ca cei care ii pazeau sa zica ceva. In plus, la vanzarile in afara PNT nu s-au dat chitante, unde or fi intrat oare banii? Asta ca sa nu mai zicem ca au disparut din obiecte de-a lungul timpului…

 8. Anonim

  Adrian Nastase a facut terenul de fotbal nou al penitenciarului Jilava printr-o fundatie, primind la schimb tratament de stapan din partea conducerii. Avea mai multe recompense decat luni de detentie, ii cara un anume domn director din gasca nasilor-finilor bagajele si statea in conditii de hotel. Rusine ANP, daca ne apucam sa cautam la sponsorizari iese mai rau decat cu cartile hotilor!

  • Trebuie cautat in ‘sponsorizarile’ astea. Acolo se ascund adevarate acte de coruptie.

   • Sipa

    La Jilava, domnul directorel adjunct Popa Florin s-a plimbat de la intrarea in unitate pana pe sectiile de detinere si la cluburi cu fiica unui detinut, ruda de grad I,reprezentanta a unui ONG care a venit sa imparta afise si ‘ce o mai fi impartit’ si facea activitati educative cu detinutii din cand in cand . Si radeau tot drumul, domnul director cu ochii iesiti ca ai melcului dupa nurii domnisoarei. Mai rau e ca au recunoscut-o detinutii de la vizita si sa vezi zvonuri si insinuari. cat despre ‘taticul’, un detinut recidivist foarte instarit, a avut tratament preferential la greu: comanda pe cine sa i se bage in camera, avea 2 locuri de munca simultan ca sa ia 15-20 de zile castig pe luna, invoiri mai multe zile, tratament preferantial la vizita, ajunsese sa ii comande agentului sa ii scoata tovarasii la magazin odata si celor de la educativ sa aiba grija sa aiba un coleg de camera credite sa plece acasa. Sa vedeti pe unde are rude domnul directorel – in minister si in ANP.

   • dan caraca

    Dar despre detinuti care au afaceri cu penitenciarul prin firmele lor, care merg in continuare, cu patronii in arest, ce parere aveti?

 9. alina

  Pey stiti cate astfel de cazuri sunt? La Jilava este o intreaga industrie, la unele puncte de lucru (tamplarie, studio radio-tv) sunt mereu detinuti a caror rude aduc scule in poarta si le ridica unii colegi prostovani, cu acordul cunoscut al sefilor, ca nu un biet agent face selectia la munca si recompensele. PNT Jilava a primit donatii de mai multe ori de la detinuti, ba prin firme ori fundatii. Cum a avut pe vremuri o singura camera de pe sectia 3 termopane si restul ba? pey in camera aia era unul care a donat….si sunt multe puncte de lucru care au avut finantatori.

 10. ronaldo

  PSD-ul o sa aiba grija si de el.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén