fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Directorul “Polica” de la Penitenciarul Targu Jiu, limbaj de mahala

Directorul "Polica" de la Penitenciarul Targu Jiu, limbaj de mahala

Directorul "Polica" de la Penitenciarul Targu Jiu, limbaj de mahala

Recunosc ca nu l-am crezut in stare, dar iata ca puterea strica mintile slabe. Directorul Penitenciarului Targu Jiu, domnul Ion Popescu, da un raspuns de mahala la plangerea disciplinara recent depusa impotriva domniei sale.

Nu stiu daca dansul e “josnic si nesimtit” atunci cand face plangeri disciplinare colegilor nostri care lucreaza in acel penitenciar, si face ca sa se acopere pe dansul si pe sefuletii de pe acolo, dar recent l-a numit (28 iunie 2018, ora 18:31 – avem proba) pe cel care i-a facut o sesizare la comisia de disciplina in acest fel. L-o fi suparat sesizarea si articolul de pe penitenciare.info, dar asta nu-i motiv sa reactioneze ca un badaran.

Ciudat e ca directorul Ion Popescu, zis Polica, nu e unul dintre cei care s-a remarcat prin ceva de cand exista in lumea asta a sefilor de penitenciare, desi functia i-a intarit un soi de tupeu in dansul. O atitudine mai degraba slugarnica, pe masura performantelor extrem de slabe. Sa-i fi dat oare intr-atat de mult curaj functia?!

In context se intampla ca-l lasa la comanda pe directorul pentru paza, un anonimeni Iancu Teodor, care considerand c-a venit momentul sa-si arate muschii ii dicteaza liderului de sindicat – ofiter in educatie noi atributii pe linia cercetarii disciplinare a detinutilor, motivul fiind ala pe care-l mai auziti la pesedisti: “pentru ca pot!”.

Omul nostru, lider de sindicat tanar – dar ofiter de penitenciare cu ceva eperienta, i-a indicat sa mai citeasca legea sefului de conjunctura, precizand ca potrivit legii dialogului sindical liderii de sindicat pot primi alte atributii decat cele pe care le au in fisa postului in conditii ceva mai speciale.

E stiut obiceiul sefilor de penitenciar de a face fise de post evantai si de a include in referirea la “alte atributii” din fisa postului orice li se nazare, dar asta e o tampenie care ne preocupa de ani de zile dar pe care sefii o imbratiseaza entuziast uitand ca acel “alte atributii” se refera strict la contextul functiei ocupate, nu la orice altceva.

Dar, asta e alta discutie, importanta e reactia lui sefulica Iancu Teodor si a directorului Polica, ambii considerand ca legea 62/2011 a dialogului social si actele subsecvente sunt “o frectie”, si opinand ca au un temei solid in a da dispozitii in baza legii executarii pedepselor privative de libertate unui ofiter de penitenciare sa execute alte atributii decat cele din fisa postului.

Sigur, veti zice ca sunt needucati si neprofesionisti, si ca ar trebui sa nu ne batem capul cu astfel de persoaje. E drept ca in mod normal nu merita atentie. Din pacate insa prostii cu putere de decizie, oricat de nemeritata ar fi prin prizma lipsei evidente de calitati, pot face rau in sistemul penitenciar, si sunt destule cazuri de oameni mici cu ambitii mari care-o dovedesc.

Ii dorim asadar succes directorului Polica de la Targu Jiu si anonimenului Iancu Teodor in perioada urmatoare. Nu pare ca au destula minte, vor trebui sa se bazeze pe noroc ca sa scape de comisii de disciplina, mai ales ca se leaga singuri prin ce spun si ce scriu. Vor fi si martori, vor fi si probe scrise, si vom fi cat se poate de activi in a le demonstra ca tocmai si-au facut siguri “o frectie”, cu mana aia pe care-o gesticula “Polica”.

Evident, in prealabil, am incercat si cu vorba buna, dar la asa un tupeu al sefilor mai sus amintiti nu s-a putut. Schimbam asadar abordarea si ne coboram, pentru o vreme la nivelul domniilor lor, dupa care o sa ne vedem de un sindicalism productiv, ceea ce si intentionam sa facem daca nu doreau cei in cauza sa ne arate proverbialii muschi.

22 Comments

 1. eva

  Polica, n-ai vrea frate sa te duci? Ia cu tine si inima mea si tot leatul ala pregatit in frunte cu Cotofana si mergeti in alta parte. Dar unde? Ca peste tot se cere ceva minte, ceea ce voua va lipseste cu desavarsire. Ati fost slugi toata viata voastra si DOAR la puscarie sunteti zmei, afara sunteti nulitati. Si aveti puterea si tupeul sa promovati altii ca de-alde voi. Vai si-amar…..

  • ion

   Cotofana are in spate o adevarata retea de nas-fini, finul lui -pus in functie si-a adus si el finul, unul catastrofal de prost si de afurisit, pus si ala intr-o functie, nu ii scoate nimeni pe astia din sistem, se protejeaza unul pe altul. au rude si in minister, se schimba ministrul se schimba seful ANP dar astia raman. e o mare increngatura.

 2. pandaru

  Nu este un caz singular, si nu doar sefi, ci si colegi vorbesc rusinos si nu ma refer la “nesimtit” , ci la injuraturile si expresiile hotilor, chiar si femei. Treincetezebuie sa aceasta vulgaritate. Cat despre sefi, sa vedeti cum vorbeste Popa Florin de la Jilava, injura colegii de morti in telefon, cand vorbeste despre terti, de aud si hotii, sau s-o auziti pe doamna directoare cum urla si ce scoate pe gura. din pacate toate aceste specimene au sustinere, eventual cate un nas, ca asa se poarta.

  • Astfel de jeguri promovează anepe.

   • ana

    promoveaza rude si oameni care sa le fie loiali fara sa comenteze de nereguli si coruptie. Nu care cumva sa vina vreunul cinstit in functie si sa deranjeze sau sa vrea sa schimbe neregulile.

 3. Soldatul

  Cum e domnle directore sa fii vedetă, e bine ? Dar de ….fiecarui om ii vine randul, toate la timpul lor. Domnule Dorobantu daca baietii astia tineri care au infiintat sindicatul, nu luau o astfel de initiativa acest penitenciar era un dezastru. Oamenii incep sa vorbeasca dupa cum se vede … mai greu, dar o fac…

 4. Agent 007

  Este foarte adevărat fenomenul care se întâmplă la penitenc Tg_JIU : directorul adjunct pe paza Iancu face exces de zel trasând dispoziții fpss din toate sectoarele unitatii mai puțin acelora care-i sunt apropiați. Singura modalitate de a avea o discutie pe probleme de serviciu acceptata de dl Iancu ,este aceea de a lua poziția “ghiocelului” și a accepta toate aberațiile și modul AROGANT de adresare ale acestuia ,de parcă el este singurul competent din unitate. Dacă ai “neobrazarea” sa-i prezinți realitatea și adevărul ,imediat ești pus la zid de acesta ,ajutat de alți “apropiati” (se știu care) ,și băgat în comisia de disciplina ,fapt susținut și de numarul mare de colegi pentru care a sesizat comisia .

 5. Harap

  Domnul Iancu, Terminați cu abuzurile, fiți echidistant cu toți . Ce a făcut Nistor de are excepțional, el Tită ziua se gândește doar la chefuri, beții și pariuri?

 6. olga

  Domnilor, cate exemple de astfel de specimene mai trebuie sa vedem, pentru a ne da seama ca in sistemul asta ceva e putred, daca nu totul…In primul rand conditiile de numire in functii de conducere- nu poti numi sef de serviciu, dir.adj.sau director ofiteri sau agenti care nu au vechime corespunzatoare in domeniu. Apoi, sunt numiti in astfel de functii toti lingaii si cei care nu stiu prea multe, ca aia care stiu sunt ” tari in gura”. Lor le trebuie slugi care sa execute fara cracnire ordinele. Schimbati conditiile de participare la astfel de concursuri! Un prim pas a fost facut, in sensul ca examenele se dau la Bucuresti, taindu-le, astfel din nas, directorilor de unitati, acesti Dumnezei locali care trag sforile pentru slugile lor. Altfel, vom intalni tot mereu un popescu, un fulga, un banuta si care-or mai fi, niste personaje frustrate care, ajunsi la putere, fac ce face tiganul cand ajunge sef…Cum e posibil sa ajungi sef serviciu si sa nu ai habar de activitatea pe care ar trebui sa o coordonezi? Merge, pentru ca iti face treaba agentul, ala e bun la toate.

 7. Agentul Anp

  ANP încurajeaza genul asta de sefi??? Ei nu vor pune oameni pregatiti pt ca nu ar mai avea controlul asupra lor. Cotofană nu ar putea conduce decat GUNOAIE ca el.

 8. Radu schiopu

  Sa nu uitam sa trecem astfel de specimene pe lista maro.

 9. Vineo

  Iancu e obsedat de averea lui Danasel, șeful de tura, iar ca răzbunare ii da liber numai sâmbătă și duminica.
  Iancule’ omul ăla muncește sa strângă bani, lasa obsesiile. Domnule Dumitrașcu, verificați cum i-a dat Iancu lui Danasel, 4 libere, in luna Iulie fără sa facă solicitare . Asta nu este abuz n serviciu ?

 10. Aciduzzu

  D-le Dumitrașcu ,cu siguranță vă amintiți întrucât erați observator , prestația jalnică în fața comisiei de concurs a acestui așa zis director ridicat și susținut pe această funcție de vestitul Băla ,cum mai plângea că pleacă din concurs și trăgea Băla de el ! Iată că se demonstrează încă o dată ( dacă mai era nevoie ! ) că acest sistem susține și promovează non valori pe bandă rulantă . Și acest sistem se perpetuează și acum ( vezi împuternicirile făcute de Tudorel unde tot nonvalori gen Berar de la Deva se promovează pe linie politică ) .Oare cât va mai dura până se va curăța totul ?

  • pandaru

   Ce sa se curete, ca astia sunt dupa 30 de ani de la revolutie vesnic infipti, au pile si in ANP, minister, parchet, politie, judecatorii nu le face nimeni nimica si vad ca tindem spre un stat in care sistemul PCR si furaciunile sunt la putere oficial. Fosti sefi din SIPA acum sunt directori spagari, ce sa se curete? Nu vedeti ca tot ce tine de justitie, mass-media, servicii sunt numai hoti si corupti, numai mocirla?

 11. Nae

  La situații de genul se ajunge când funcțiile importante sunt ocupate de neprofesioniști prin diverse conjuncturi ori influențe. Unii oportuniști nu iau în calcul toată responsabilitatea acestor poziții, importanța ce o impune un astfel de post și faptul că ajuns acolo trebuie să fi un model de urmat. Problema este că din inteligență se naște respectul. Iar dacă respectul nu există înseamnă că… Acest directoraș trebuie să știe că, acolo unde nu este bun simț nu va fi înțelegere.

 12. Gutei

  Iancule’, cum e ma cu excepționalele ? Aaaa? Nu vezi ca agenții “secretari” fac planificarile după bunul plac și nu sunt oameni pe schimburi ? Cum e Iancule când la unii te dai șef și la unii bagi capul in pământ ? Iancule’ de ce ești ma obsedat de salariile oamenilor, pușcăria e firma ta privata ? Iancule’, unii au muncit din greu sa facă ceva pentru familiile lor, nu mai fi obsedat ca au strâns ceva banii din munca cinstita. Iancule’ referitor la punctele de lucru sti ceva, de beneficiari ? Cum e cu împuternicirile care le propui drept compensație, Iancule ?

  • ion

   Pey salariile in sistem sunt mari, dar cele mai mari le au cei cu functii, asa ca prostovanul din articol, si mai au si bonusuri si sporuri ca sunt premiati! Si vreo delegatie, plimbare, excursie, ceva?? Pare si tanar individul, o fi iar vreun nepotel sau similar, pentru care familia avea d emult planificat sa il bage in sistem, pe bani buni, singurul loc in care se poate si el angaja. De cate ori mai mult castiga un director sau sef serviciu fata de un agent debutant sau de la escorta?

 13. Clement

  Domnule Dumitrascu, acest Iancu este de o aroganta inimaginabila cu anumite cadre folosind expresii de genul: Băăă!!! Măăă!!!, dar nu cu toate cadrele ca de…. sunt si protejati, iar in fata detinutilor abia daca il mai zaresti cu lupa, se face micut,micut,micut cat un purice.

 14. Fpss

  Iancu : un zero profesional, răzbunător, fără scrupule, nu accepta alte idei, foarte subiectiv modul in care își tratează subordonații, frustrat de salariile din penitenciar, care le considera prea mari, mai ales de salariile celor de pe ture . Comportament oribil fata de colegi și cu capul in pământ fata de deținuți . Un zero, asta este fostul apevist. In Decembrie, un coleg s-a pensionat după 25 ani de activitate, a lucrat la punctele de lucru in mina, mii de ore suplimentare, nimeni nu i-a strâns mâna, nimeni nu a făcut o ședința, nimeni nu i-a mulțumit pentru efortul depus, este oribil ce se întâmpla . Nici Iancu, nici Popescu nu știu in ce condiții se lucra înainte, însă Nici măcar nu asculta la ceilalți . Halal conducere !

 15. Călin Ardelean

  Ar trebui ca astfel de specimene, dar și cei care le seamănă, să fie trimiși discret la groape de gunoi a istoriei penitenciare, într-un bine-meritat loc întunecat și ascuns, neaccesibil publicului larg.

  Adică unde le este locul, după realizările profesionale sublime, dar care le lipsesc cu desăvârșire.

  În acest fel, poate se învață minte și alte genii, care se grăbesc să le calce pe urme, iar sistemul penitenciar românesc va trece la un nivel managerial superior, adaptat vremurilor și evoluției superioare.

  Iar treaba aceea cu atribuțiile superioare din fișa-postului și după bunul-plac al șefilor, în ceea ce-i privește pe liderii de sindicat, ar trebui să i se explice în detaliu inclusiv domnului Dobrică, care are un lapsus grav în acest domeniu și preferă să bage capul în nisip, ca struțul.

  Obiceiul de a băga capul în nisip ca struțul s-a generalizat în mod periculos, astfel încât unii directorași preferă să nu își asume mai nimic, să treacă și ziua de astăzi, iar mâine să ia deciziile sensibile alții.

  Așa s-a ajuns în acest bolnav sistem PCR, ( pile, cunoștințe, relații ), ca oamenii mici, fără calități manageriale, să fie mari aspiranți la funcții de generali!!!

 16. Auras

  A invatat si el de la detinuti ….

Comments are Closed

Theme by Anders Norén