fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Exercitarea de atributii prin DZU trebuie platita si recunoscuta ca vechime

Exercitarea de atributii prin DZU trebuie sa fie recunoscuta ca vechime

ANP pretinde ca exercitarea atributiilor prin DZU nu poate constitui vechime in specialitate si nici nu e platita corespunzator, privand astfel colegii de un drept esential. Motiv pentru care vom cere instantelor sa lamureasca problema.

Raspuns ANP recunoastere vechime exercitare atributii prin DZU

Raspuns ANP recunoastere vechime exercitare atributii prin DZU

Ne asteptam ca si in acest caz sefii de la ANP si cei din Minister sa se opuna feroce recunoasterii acestui drept. N-ar fi prima data, iar experienta punerii in plata a orelor suplimentar demonstreaza ca si daca reusim sa obtinem o solutie normativa tot vor pune talpi si piedici incercand sa mai taie din ce s-a castigat.

Asa-si inteleg unii menirea-n functie, nu ne mai suparam si mergem mai departe. Cel mai probabil, deci, vom deschide o serie de actiuni in instanta pe tema recunoasterii vechimii in specialitate si in functie pentru atributiile exercitate prin DZU, ceea ce va avea evident si efecte financiare la un moment dat. Asa e corect zicem noi. Muncesti in plus, primesti drepturile aferente.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

4 Comments

 1. stefan

  si pana la urma ,care este statutul juridic al D.ZU.,si unde este acesta explicit aratat?va multumesc

 2. Paznic lenes

  Corect ar fi ca instanta sa dispuna ca cei care au incalcat cu rea credinta plata corecta,sa fie ei care sa plateasca din propriul buzunar difetenta.sau sa fie obligati sa munceasca in SDSL in locul celor pagubiti..sa vezi apoi ce le trece cheful de abuzuri…

 3. ingrijitor de hoti

  Ar trebui si in privinta pontajelor SDSL si ore suplimentare,cineva sa-i traga de clapauge pe cei care ne fura.Ori trimisi in instanta,ultima solutie.

 4. penitenciarist

  O abordare corecta zic eu asupra acestui subiect, chiar daca in trecut am apelat la indrumarea si ajutorul sindicatului si am fost “flituit” si indrumat sa actionez in instanta daca am vreo pretentie asupra acestor lucruri.
  Lucrand de aproape 3 ani pe o functie de conducere, prin DZU fiind desemnat, mi-am dat seama ca nu sunt singurul care am fost refuzat de ANP in sensul primirii unei imputerniciri, pe motiv ca nu am 3 ani vechime in sistem, dar nu mica mi-a fost surprinderea cand am aflat ca totusi au fost colegi care nu indeplinisera acei 3 ani de vechime si….ca sa vezi surprizaaa…au fost imputerniciti !
  Bineinteles, motivarile refuzului lipsesc cu desavarsire, iar daca intrebi intr-un cadru neoficial, ca de la lucrator la lucrator, pe cineva din cadrul ANP aceste lucruri, iti intorc spatele, se fac ca nu stiu despre ce e vorba, nu s-au intalnit cu speta asta, se intereseaza si te anunta, nu promite nimic, incearca sa vada ce poate face, etc etc etc etc …

Comments are Closed

Theme by Anders Norén