fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Imputernicirea ilegala a directorului general, plangere prealabila

Imputernicirea ilegala a directorului general, plangere prealabila

Pentru ca nu ne asteptam nici ca Tudorel Toader sa anuleze ordinul ilegal si nici ca Marian Dobrica sa refuze sa mai ramana in ilegalitate, o sa cerem instantei sa anuleze OMJ 1543/C/07.05.2018 prin care se incalca art. 55 alin. 3 din Legea 293/2004 acordandu-se cea de-a 3-a imputernicire. Momentan, suntem la faza de plangere prealabila.

Notam zilele trecute ca este extrem de posibil ca directorul general al ANP sa fie extrem de ilegal in functie, ceea ce ar trebui sa-l trezeasca de prin concedii, vizite la arhive si feisbucisme pe ministrul Tudorel. Pana la urma, ilegalitatea nu-i chiar atat de greu de dovedit, legea fiind clara. Sigur, e posibil sa incerece ceva masluiri retroactive, dar dinn ce documente sunt la acest moment, un lucru e clar: Marian Dobrica se afla la cea de-a 3-a imputernicire.

Plangere prealabila FSANP imputernicire Marian Dobrica DG ANP

Plangere prealabila FSANP imputernicire Marian Dobrica DG ANP

Cum o asemenea ilegalitate nu poate fi tolerata la varful ANP, bastionul ipotetic al corectitudinii si sursa maxima de intelepciune si calauzire, incercam sa-l ajutam pe ministrul Tudorel sa reintre in legalitate. Asa ne trezim poate ca reincep rapid concursurile tinute in asteptare de mai bine de 1 an. Asta desigur daca ministrache acchepta sa piarda controlul pe care-l are asupra imputernicitilor,ca sa evite un nou scandal.

Legea 293/2004 privind statutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare
Art. 55 (3) Ofiterii pot fi imputerniciti in functii de conducere in unitatea in care sunt incadrati sau in care au fost detasati, imputernicirea pe functie se poate face pentru o perioada de maximum 6 (sase) luni si se poate prelungi, cu acordul scris al acestora, potrivit competentelor, cu inca 6 (sase) luni. (…)

Sigur ca e regretabil ca trebuie sa facem acest demers, dar cum Nita Catalin care-a recunoscut nu demult c-a fost si dansul ilegal imputernicit vreo 4 ani ca sef al juristilor ANP-isti n-o face, trebuie sa ne asumam ingrata sarcina, chiar daca asta ar putea pune sub semnul intrebarii multe mii de semnaturi asternute gratios de catre Marian Dobrica pe diverse docuemente de importanta deosebita. Dar, mai bine acum decat atunci cand vor fi mai multe si mai greu de reparat.

Imputernicire ilegala la varful ANP?!

Imputernicire ilegala la varful ANP?!

Evident ca nu nne asteptam sa-l vedem pe Tudorel regretand fapta si promitand ca nu mai face. Personajul o sa-i mai traga de cate-o miniciuna, eventual o sa incerce sa aranjeze un pic registrele ca sa-i iasa cum trebuie cronologia numar pastrat, semnatura ordin, data de aplicare. Omu’ e harsit si n-a trecut degeaba prin atatea si atatea functii facute cadou politic. Cate-o jmecherie a mai prins, asa o sa-l prinda si procurorii, speram noi. Cu bratul ala lung al legii.

O sa ziceti ca pana atunci o s-o rezolve si eventual face cumva sa poata sa dea cate imputerniciri vrea cand vrea si cui are chef ministrul. Sigur, e posibil. Pana una-alta insa inca mai avem ceva legi de care ne putem folosi si, daca nu se poate cu vorba buna, de astea o sa ne si sprijinim. Ca doar n-o sa darame pesedeii, tudoreii si gasca de atarnati totul pana cand va fi sa le vina vremea.

Cu toata parerea de rau pentru planurile pe care Marian Dobrica le are pentru propasirea sistemului penitenciar, nu le-am vazut personal dar sigur exista pe undeva, situatia asta de ilegalitate de la varf trebuie rezolvata cat mai urgent. E bine si pentru dansul sa stie sigur sigur ca e director si pentru ceilalti care-s pastoriti cu-atata dragoste hat de la Bucuresti, din Str. Maria Ghiculeasa de la numarul 47, etajul 1, pe dreapta.

7 Comments

 1. Dima

  Poate faceti si plangere prealabila impotriva rezervarii unor posturi de catre directori in perspectiva adoptarii noului statut.

 2. Yo

  Sistemul este infailibil. Am fost coleg cu acest individ la Academia de Poliție, din 20 de elevi, tocmai pe nulitatea asta au ales să o promoveze, îți trebuie talent pentru așa ceva…

  • Crucea de piatra

   “Talentul” este al lui Dobrica. Frustrat, complexat, hain, lipsit de caracter si de calități dar compensand prin dorința de putere, acest nichipercea s-a mulțumit să fie unealta tuturor foștilor directori generali de dinainte care l-au trimis peste tot , chipurile sa faca ordine, știind că nehalitul asta nu va refuza niciodată un ciolan. A stat departe de familie fara nicio remușcare ani de zile si, pe unde a fost(inclusiv la Slobozia) a facut rahatul praf, remarcandu-se prin meschinărie, răzbunare, lucruri mărunte demne de un caporal gheolban si nu de un ofițer cum se crede. Dar ce sa facem, academia de poliție nu garantează caractere si nici macar talente de lider . Între timp i s-a dus vestea de ” coada de topor ” fara scrupule asa ca mai marii l-au tot purtat prin sistem ca pe un gunoier bun la adunat/livrat dejectii. Impostorului, însă, a început sa-i placa puterea si a început să se milogeasca la factorul politic cu influențe de ochi albaștri. Si, cum se stie, ăstora le plac mult impotentii ambițioși, pt ca raspund la comenzi mai ceva ca roboții. Așadar, dragi colegi, cam ăsta este Dobrică , cel bun de nimică . Sa-l stăpânim sănătoși, ca greu vom scăpa de el daca nu vom lua atitudine. Doar dacă ne vom trezi din letargie spunând lucrurilor pe nume si refuzând să mai fim conduși de asemenea specimene care ne privesc de sus , cu dispreț, comportându-se ca si cum prezenta lor in fruntea noastră ar fi o mare binecuvântare pt noi.

  • Sindicalist

   “Nulitatea asta” a fost șef de promoție, asa ca nu stiu cine este nulitate!

  • Tot un sindicalist

   Si de ce nu ai puterea sa-ti spui numele? Ai fi mai credibil. Asa, sub anonimat toată lumea poate să spună orice. Sau probabil acum esti o nulitate a sistemului!

 3. aaaa

  Exista un lant intreg de imputerniciti, sunt legati unii de altii ca un ciorchine de struguri, tragi de codita si trebuie sa ai forta sa ridici 50 de boabe. Sunt multi directori imputerniciti legati intre ei, si in ANP si in penitenciare, e o gasca mare. Greu sa sparga cineva sistemul asta vechi. Se ajuta intre ei si apoi ies la pensie pe niste pensii astronomice, care mai apoi pot fi folosite de cei care critica pensiile speciale

 4. Crucea de piatra

  Am puternicul sentiment ca singurele lucruri bune în acest sistem (asa putine cate sunt) se intampla exclusiv la inițiativa si presiunea sindicatelor. Nu ca nu ar exista si solicitari discutabile, din cand in cand. Dar nu despre asta este vremea sa vorbim acum ci despre Situația absurdă ca atârnache ăsta de Dobrica( ca si restul de alde el, gen Cotofana) nu a facut si nu face nimic util pentru oamenii acestui sistem. Iar în afară de fsanp, prin persoana dlui Dumitrașcu, care are si inteligenta sa priceapă dar si tăria de caracter sa spuna lucrurilor pe nume, restul oamenilor se multumesc sa tolereze prețioasa persoana si prețioasele ifose ale acestui pigmeu pe nume Dobrica ,care se crede providențial desi lui i s-a spus că este un simplu provincial, încurcând cuvintele si sensurile lor. Oare cat de incompetent, de impotent si lipsit de caracter ar trebui sa fie un director general pt ca noi sa luam atitudine si sa-l dăm dracului jos, aruncandu-l ca pe o măsea stricată, asa cum merita?

Comments are Closed

Theme by Anders Norén