fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Solicitare | Plata nivelului maxim al salariului de baza

Solicitare | Plata nivelului maxim al salariului de baza

Solicitare | Plata nivelului maxim al salariului de baza

Azi am cerut prim-ministrului Dancila sa faca bine sa ne ajute cumva sa punem in aplicare o decizie de Curte Constitutionala care prevede ca trebuie sa fim platiti la nivelul maxim al functiei.

In concret, Curtea Constitutionala a Romaniei a identificat un tratament juridic diferit instituit de legiuitor si fara vreo justificare obiectiva si rezonabila.

Adresa FSANP punere in aplicare Decizie CCR 794 din 2016 - OUG 57 din 2015 (salarizare la nivelul maxim al functiei)

Adresa FSANP punere in aplicare Decizie CCR 794 din 2016 – OUG 57 din 2015 (salarizare la nivelul maxim al functiei)

De altfel, dispozitiile art. 31, alin. (12) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2015 lipsesc de sens si, practic, anuleaza vointa legiuitorului si ratiunea esentiala a edictarii actului normativ respectiv, astfel cum sunt precizate in Preambulul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 20/2016, anume acelea de a egaliza veniturile personalului bugetar cu aceeasi functie, grad/treapta, gradatie, vechime in functie sau in specialitate, prin raportate la nivelul maxim, si de a elimina inechitatile existente.

Ca efect al neconstitutionalitatii art. 31, alin. (12) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2015 (introdus prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 43/2016), “nivelul maxim al salariului de baza/indemnizatiei de incadrare”, la care se face egalizarea prevazuta de art. 31 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2015 (introdus prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/2016), trebuie sa includa si drepturile stabilite sau recunoscute prin hotarari judecatoresti.

Asadar, personalul care beneficiaza de aceleasi conditii trebuie sa fie salarizat la nivelul maxim al salariului de baza/indemnizatiei de incadrare din cadrul aceleiasi categorii profesionale si familii ocupationale, indiferent de institutie sau autoritate publica.

6 Comments

 1. Mihai

  Buna ziua. cu facultatea de Asistență socială beneficiez de sporul de studii daca lucrez pe secție? Va multumesc

 2. gigi

  ANP – ul ce spune in aceasta chestiune?

 3. Rudolf

  O sa fie ca si cu norma de hrana. S-a marit dar nu pentru noi.

 4. Anonim

  Bună ziua,
  Domnule Sorin Dumitrașcu, ce se mai aude cu oug 59. Există șanse ca aceasta să nu mai plafoneze OMM?
  Vă mulțumesc.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén