fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Tudorel, faptuitorul

Tudorel, faptuitorul

Tudorel, faptuitorul

Intr-un comunicat de sustinere pentru consilierii de probatiune care-l amenintau cu plangere penala pe Tudorel Toader, am gasit de cuviinta sa amintesc ce se intampla si cu plangerea noastra, fiind ceva noutati. A inceput urmarirea penala in rem, FSANP e parte vatamata, iar Toader e faptuitor.

Mass-media a scos in evidenta faptul ca in dosarul 330/P/2018 s-au intamplat deja audieri si ca pe numele ministrului Justitiei avem un dosar penal. Mai pe seara s-a activat si Biroul de presa al MJ, al carui raspuns a trebuit sa mai avem si noi o reactie.

Pe scurt, la 24 mai 2018 ministrul Toader n-a vrut sa ne primeasca la o discutie cu organizatiile sindicale reprezentative, desi suntem reprezentativi inca din 2015 prin   hotarare judecatoreasca valabila pana in 2019. Asta dupa ce la 14 mai 2018 semnase cu noi un Acord ca organizatie sindicala reprezentativa.

E clar pentru cei care stiu contextul ca problema Tudorelului e deja personala si ca nu prea mai rationeaza cand aude de organizatia noastra, insa – cum nu suntem sindicalisti ca sa-l multumim pe Toader – nu-i vreo durere. Sigur ca nu-i convine ca-l tragem de maneca si-i amintim ca nu se tine de promisiuni ori ca minte.

Sesizarea penala i-am facut-o dupa vreun an de abuzuri, si-o sa avem grija sa le aratam pe toate in contextul potrivit astfel incat sa nu scape usor. Nu ne asteptam insa la minuni. Traim in Romania si stim ca a avea dreptate si a ti se da dreptate sunt lucruri diferite.

Insa, cum avem obiceiul de a face ceea ce spunem ca facem, vom duce si acest demers pana la capat oricat s-ar izmeni la noi tabara care-l apara pe Toader din diverse motive, de regula cu mustata. Antena3 ne-a certat ca suntem anti-pesedisti, evident. Gresit. Auntem anti-abuz, orice culoare politica ar avea.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén