fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Video | Recidivistii din promotia Toader fac prapad

Video | Recidivistii din promotia Toader fac prapad

Video | Recidivistii din promotia Toader fac prapad

Periodic presa ne mai aminteste de efectele recursului compensatoriu prezentand faptele premiantilor din promotia Toader. Alte victime, alte costuri, alta puscarie. Cu reducere cea din urma.

Am depasit deja punctul de la care efectele gratierii mascate se vad cu ochiul liber, criminalitatea crescand sensibil. Deocamdata vedem asta in presa pentru ca o statistica adevarata vom avea la 1 respectiv 3 ani dupa ce s-a intamplat miscarea de eleiberare pesedista. Atunci insa va fi tarziu, chiar si pentru Dragnea, care risca sa-si vada valul de liberati sub forma de maree de recidivisti.

Fiecare detinut eliberat din “promotia Toader” care recidiveaza ne costa 22.000 de euro

Fiecare detinut eliberat din “promotia Toader” care recidiveaza ne costa 22.000 de euro

La vremea respectiva inclusiv ministrul Justitiei, presupus profesor de drept, afirma sagalnic ca nu-i mare lucru ca toti detinutii, indiferent de fapta, pleaca mai devreme cu 1/5 din pedeapsa acasa. Ceea ce se dovedeste a fi o mega-minciuna, evident ca recidiva costa si ca o crestere fie si cu 1% a criminalitatii sub efectul incurajator din partea statului costa si mai mult.

Fiecare detinut eliberat din “promotia Toader” care recidiveaza ne costa 22.000 de euro

Fiecare detinut eliberat din “promotia Toader” care recidiveaza ne costa 22.000 de euro

Intr-o lume normala, gratierea aia mascata numita recurs compensatoriu nu s-ar fi intamplata, dar pentru ca tot s-a intamplat si recidivistii astia produc pagube umane si materiale, n-ar trebui oare ca factura sa ajunga la cei care au dispus masura incepand de la Dragnea si Toader in jos?! Intrebarea e retorica, desigur. Daca o sa plateasca, va fi electoral. Toader probabil ceva mai mult fiind doar un oportunist de care partidul se va lepada usor.

9 Comments

 1. simona

  Ba scrie, citiţi fragmentul intitulat Ce este recursul compensatoriu, pe care l-aţi preluat din alt articol. Eu nu sunt avocat și știu cum se aplică recursul compensatoriu. Îmi asum ceea ce am scris.

 2. simona

  Dvs.încercați să acreditați idea că acest condamnat a săvârșit o nouă infracțiune din cauza faptului că a fost liberat prin recursul compensatoriu mai devreme decât s-ar fi liberat condiționat. Per a contrario, dacă era liberat la termen nu mai săvârșea această infracțiune sau alta. Dar recursul compensatoriu este tot o liberare condiționată. Ce legătură are recursul compensatoriu cu săvârșirea unei noi infracțiuni? Cine poate garanta că un deținut care a avut un comportament exemplar pe parcursul detenției, nu săvârșește din nou o infracțiune din momentul când pleacă pe poarta penitenciarului? Recidiva e o stare care ține de comportamentul infractorului, de psihologia lui. Sunt infractori care nu pot sta în libertate, au ani pușcărie mai mulți decât vârsta lor și nu s-au liberat cu recursul compensatoriu.

  • Nu acreditez nimic. Constat doar ca, in termenul de incercare, un infractor beneficiar al recurusului compensatoriu a recidivat. Asta e un fapt, nu o supozitie.

   • simona

    Dacă tot dvs. ați scris articolul, îmi pare rău că trebuie să vă contrazic, dar faceți mari confuzii între pedeapsa aplicată și recursul compensatoriu. Cele 6 zile suplimentare considerate ca executate ca urmare a aplicării L.169, NU SE SCAD din pedeapsa aplicată, Doamne ferește, ce tot spuneți acolo?! Are o pedeapsă de 6 ani, tot 6 ani va avea și când iese din pușcărie, așa scrie în cazier, 6 ani. Este vorba de zilele executate. Păi, dacă ar fi fost să se scadă din pedeapsă câte 6 zile, până la executarea ei în întregime mai rămâneam datori noi cu niște zile de libertate pt.deținut, adică nu mai există pedeapsă pt.acel deținut. Cele 6 zile se adaugă la PERIOADA EXECUTATĂ, nu se scad din pedeapsa aplicată. Nu mai există identitate între stabilire, aplicare și executare, Așa era în codul penal anterior. Faceți confuzie între pedeapsa aplicată și cea executată.

    • Nu fac nicio confuzie. Tema insa e alta si e legata de recidiva celor pe care Toader si pesedeii i-au cadorisit cu aceste zile considerate ca fiind executate.

     Daca ati fi fost atenta ati fi observat ca nu vorbesc nicaieri despre zile care se scad, ci despre rezultatul final al considerarii ca executate a 6 zile la fiecare 30 de detentie in conditii asa-zis improprii, si anume reducerea pedepsei executate cu 1/5.

     PS. Va rog sa nu va suparati dar n-am niciun interes pentru dispute avocatesti pe detaliile alese de dumneavoastra. Daca doriti putem discuta despre tema articolului.

  • Simona Nedelcu

   Nu se mai numește ”termen de încercare”, ci de supraveghere, în anumite condiții, dar, indiferent cum s-ar numi el, asta este recidiva, nu are legătură cu recursul compensatoriu. Vreau să vă spun că dacă dvs. ați scris articolul, sunteți într-o mare eroare. Faceți confuzie între pedeapsa aplicată și cea executată. Doamne, ferește, cum să se scadă cele 6 zile considerate ca executate din pedeapsă? Păi dacă un deținut are de executat 6 ani pt.că așa a aplicat instanța, și cele 6 zile se scad lunar din pedeapsă, nu vă dați seama că într-un an el nu mai are nimic de executat? Pedeapsa lui este egală cu 0? Este fals ce scrieți dvs. Se ADAUGĂ LA PERIOADA EXECUTATĂ. Se adaugă la perioada executată, nu se scade din pedeapsă. Pedeapsa rămâne aceeași. La fiecare 30 de zile executate se mai adaugă 6 zile, deci va intra în comisia de liberare mai repede, va face fracția mai repede. Pedeapsa lui este de 6 ani, de exemplu, tot 6 ani va avea de executat. Chiar și liberat condiționat, el este tot în continuarea executării pedepsei. Nu mai există identitate între pedeapsa stabilită, aplicată și executată, cum era în codul penal anterior.

   • Termenul de supraveghere este un termen de incercare. E important, insa tema articolului nu este modul de clacul la recursul compensatoriu ci faptul ca cei care au beneficiat de acest act de clementa recidiveaza.

    Daca va intereseaza articole pe tema recursului compensatoriu si a modului de calcul va rog sa explorati arhiva, veti vedea acolo ca sunt la curent cu fenomenul chiar din etapa de cand era o idee a ministrului Pruna.

    PS. Va rog sa nu va suparati dar n-am niciun interes pentru dispute avocatesti pe detaliile alese de dumneavoastra. Daca doriti putem discuta despre tema articolului.

   • Honor

    Tocmai aici este dichiseala stimata doamna. Le potriviti dvs in teorie dar nu le potriviti si in practica.
    Si da! Cele 6 zile compensate modifica in fiecare luna data expirarii pedepsei privative aplicata de instanta.
    Deci, o condamnare de 6 luni se executa in termen dupa…5 luni deoarece compensarea de 6 zile/luna din cele 5 luni executate modifica inclusiv data expirarii celor 6 luni de condamnare!!!
    Exemplu: o condamnare de 6 luni care a inceput sa fie executata la data de 01.04.2018 si urmeaza sa expire in termen la data de 30.09.2018, dupa compensarea cu 30 de zile pt 5 luni executate, termenul de expirare se modifica astfel ca, cele 6 luni expira numai dupa 5 luni!
    Mai mult, administratia locului de detinere comunica in scris instantei faptul ca pedeapsa aplicata de 6 luni a fost executata in termen…doar in 5 luni.
    Iar aici este tot meritul ilustrului si inegalabilului TT!!!

 3. Yo

  Să-l dea familiile victimelor în judecată pe limbric și să plătească daune, că are de unde!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén