fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Audio | Cu ilegalul Dobrica si in contencios

Audio | Cu ilegalul Dobrica si in contencios

Continuam actiunile impotriva imputernicirilor ilegale avand in vedere ca Marian Dobrica inca n-a revenit in legalitate. Concursurile raman blocate, iar ministrul insista in imputernicirea ilegala.

E neplacut, si preferam sala de negocieri decat cea de judecata, dar – pentru ca altfel nu se poate – luni depunem actiunea la instanta competenta acum c-am obtinut si raspunsul de la Ministerul Justitiei in legatura cu emiterea ordinului ilegal de acrodare a celei de-a 3-a imputerniciri, pentru Marian Dobrica.

Ordine de imputernicire ilegala a lui Marian Dobrica in functia de director general

Ordine de imputernicire ilegala a lui Marian Dobrica in functia de director general

Intre timp, avand in vedere ca semneaza extrem de ilegal am depus si o plangere penala pentru uzurpare de calitati oficiale, acesta folosind fara drept o calitate oficiala care implica exercitiul autoritatii de stat si indeplineste acte legat de aceasta calitate.

Legea 293/2004 privind statutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare
Art. 55
(3) Ofiterii pot fi imputerniciti in functii de conducere in unitatea in care sunt incadrati sau in care au fost detasati, imputernicirea pe functie se poate face pentru o perioada de maximum 6 (sase) luni si se poate prelungi, cu acordul scris al acestora, potrivit competentelor, cu inca 6 (sase) luni. (…)

La momentul cand se vor lua masuri se va constata probabil si nulitatea actelor semnate de acesta, dar asta-i deja alta discutie. Ce uimeste in acest caz e modul parsiv in care cuplul Toader – Dobrica a lucrat si faptul ca mint cu nerusinare. Noroc c-avem obiceiul inregistrarii Consiliilor de conducere de pe la ANP si MJ. Mai jos proba.

Extras din stenograma sedintei din intalnirii de la Ministerul Justitiei dintre Sindicate – ANP si MJ, din data de 8 august 2017

Tudorel Toader – ministrul Justitiei
Sorin Dumitrascu – presedinte Federatia Sindicatelor sin Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP)
Gheorghe Bran – vicepresedinte FSANP
Alti participanti

28:55 Sorin Dumitrascu: Punctul 3. Sunt foarte multe functii de conducere in sistemul penitenciar ocupate prin imputernicire.

30:15 Tudorel Toader: Sa va aduc argument ca nu toate delegarile si detasarile si ocuparile de posturi si functii… Acum doua zile, sau vinerea trecuta, am cerut procurorului general, domnului Lazar sa imi dea pe tot sistemul Ministerului Public situatia delegarilor si detasarilor pentru ca, se pare ca, functioneaza mai mult acest mecanism de ocupare prin delegare, detasare, chiar daca legea zice sase luni plus sase uni si atat, si s-a dat o norma de interpretare, a unei note la care eu sunt profund rezervat. Zice legea…

30:53 Sorin Dumitrascu: Noi ne batem cu asta de cinci, sase ani de zile.

31:02 Gheorghe Bran: Domnu’ ministru, eu v-am adus la cunostinta si in sedinta trecuta aspectul asta ca acel punct de vedere (n.b. nota) este dat chiar de Ministerul Justitiei. Nimeni si nimic nu retine ca acel punct de vedere sa fie…

31:07 Sorin Dumitrascu: Totusi ANP-ul continua asta, fara nicio problema. Va ignora si pe dumneavoastra si pe alti ministri care au spus acelasi lucru, sa stiti!

31:16 Tudorel Toader: Ei au dat o interpretare, au zis asa: legea zice sase luni si inca sase luni, dar nu spune cat. Si atunci sase luni, sase luni, se face o zi pauza si iar sase luni cu sase luni.

31:06 Gheorghe Bran: Asta-i practica.

31:27 Sorin Dumitrascu: Asta noi am criticat-o de o mie de ori. Daca va uitati in toata corespondenta noastra, in permanenta am spus ca ANP-ul pacaleste lege.

31:46 Tudorel Toader: Deci, va asigur ca avem o statistica in cel mai scurt timp. Ce am cerut la Ministerul Public, o sa-mi dea si domnul Dobrica. Ce sunt delegari, detasari azi, dar si istoricul lor. Poti sa ai pe unul detasat azi de acum trei luni, dar el in spate sa mai fi fost de multe ori alte detasari si ii aducem pe fiecare la locul lor. Va asigur ca domnul Dobrica imi va da situatia asta intr-un termen scurt si punem capat.

32:59 Sorin Dumitrascu: Suntem pe aceeasi lungime de unda aici.

Observati deci ca la acea vreme ministrul avea o imagine clara a interpretarii legii si a faptului ca de ani de zile lucram in afara acesteia, intre timp s-a intamplat insa c-a realizat ca vasalizarea prin imputernicire e favorabila si oricum incepuse sa minta in serie, de unde si raspunsul de mai jos la plangerea prealabila.

Raspuns Ministerul Justitiei - imputernicire ilegala Marian Dobrica

Raspuns Ministerul Justitiei – imputernicire ilegala Marian Dobrica

Dar, iata-l si pe Marian Dobrica, informandu-ne in legatura cu modul in care se vor realiza pe viitor imputernicirile avand in vedere ca minnistrul a constatat ca se intampla ceva ilegal in aceasta materie. S-au luat si masuri atunci, fiind oprite imputerniciri pe durata mai mare de 1 an, ceea ce este cat se poate de legal si am salutat la acea vreme.

Extras din stenograma sedintei Consiliului de conducere al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) din data de 6 decembrie 2017

Marian Dobrica – director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP)
Cristina Craciun – sef Serviciu Cabinet ANP
Sorin Dumitrascu – presedinte Federatia Sindicatelor sin Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP)
Stefan Teoroc – presedinte Sindicatul National al Lucratorilor din Penitenciare (SNLP)
Alti participanti

21:16 Cristina Craciun: Analizarea posibilitatii ocuparii posturilor vacante de director de unitate prin imputernicire in functie.

21:23 Marian Dobrica: Inainte de treaba asta mai sunt cateva precizari urmare a demersurilor pe care le-am facut catre domnul ministru. Stiti cu totii ca incepand cu 09 decembrie 2016 au fost demarcate o serie de concursuri pentru functia de director de unitate, concursuri care au parcurs toate etapele care tineau de competenta Administratiei Nationale a Penitenciarelor, respectiv, ultima etapa, cea de selectare a dosarelor si am comunicat domnului ministru ca poate sa numeasca comisia de concurs, astfel incat sa finalizam concursul.

21:41 Marian Dobrica: Pana nu iese Statutul, nu o sa deruleze concursul, drept pentru care suntem pusi in situatia sa facem, fie prelungirea imputernicirii pentru cei care sunt pe functie, fie sa identificam alte persoane care isi doresc si pe care ii putem imputernici pe functia de directori din acele unitati.
Pentru colegii care sunt acum imputerniciti in cele 11 unitati, daca am retinut bine, in care directorul nu este titular acolo, vom avea in curand si situatia, situatii in care nu mai putem face prelungirea, in sensul ca el a mai avut anterior si imputernicire si prelungirea imputernicirii.

23:30 Marian Dobrica: Am discutat acest aspect cu domnul ministru si a spus: Nu sunt indeplinite conditiile legale, identificati alte persoane care sa preia unitatea!

23:42 Stefan Teoroc: Cati sunt care au depasit, sa zic, doua…

23:44 Marian Dobrica: Acum imediat urmeaza doua sau trei unitati, dar lucrurile vor merge pe acelasi trend.

23:54 Sorin Dumitrascu: Pai cum, nu ii dam o zi pauza si continua, cum era de obicei

23:59 Marian Dobrica: Pauza dati dumneavoastra la sindicat.

24:03 Sorin Dumitrascu: Cum era pauza… Haideti sa nu ne certam! Eu vorbesc, stiti ca e o problema pe care noi o ridicam de sapte, opt ani si pana acum interpretarea a fost exact inversa. Si as vrea sa stiu: de unde schimbarea asta?! De la ministru?!

24:18 Stefan Teoroc: Ministrul a zis ca daca sunt doua complete (n.b. imputerniciri) nu mai luam pe a treia.

24:19 Sorin Dumitrascu: Deci daca sunt doua de sase luni, numai… Deci se schimba practica, cum ar fi?!

24:20 Marian Dobrica: Asta am spus.

23:54 Marian Dobrica: Am discutat acest lucru cu domnul ministru, v-am comunicat exact…

25:46 Marian Dobrica: Acum putem sa procedam in felul urmator: Pentru cei care au parcurs cele doua etape de imputernicire sa-i luati pe DZU care nu este o situatie cat mai fericita si nici acoperitoare. Sunt riscuri cat si pentru el ca persoana data pe decizie de zi, si pentru noi ca administratie nationala… Si avem varianta a doua: sa identificam alte persoane care ar putea fi imputernicite.

27:13 Sorin Dumitrascu: Dar de ce discutam noi solutii pentru imputerniciri continue, cand am putea sa facem concursurile si gata?! Ca asta e ideea!

29:31 Marian Dobrica: Am vrut ca sa va prezint situatia ca sa o cunoastem acum cu totii si sa stiti ce ar urma in perioada urmatoare.

29:59 Sorin Dumitrascu: OK.

Demult am observat ca ministrul justitiei, si nu-i Toader primul, dar si directorii generali, si nu-i Dobrica primul, au obiceiul de-a minti cu nerusinare, iar cei care participa la astfel de Consilii de conducere ii sustin in minciuna. Iata asadar de ce-s utile inregistrarile. Minciunile pot fi extrem de usor demontate.

Chiar ministrul Toader si directorul Dobrica spuneau acum cateva luni intr-un cadru oficial ca imputernicirile peste 1 an sunt ilegale, si au si luat masuri in aceste sens pentru o perioada, pana cand s-a ajuns la cea de-a 3-a imputernicire pentru chiar Dobrica si-atunci s-au bazat pe tupeu. Ceea ce, credem noi, va da extrem de prost in instanta.

4 Comments

 1. Yo

  Ghici ce poreclă avea în Academia de Poliție, Mandela în mizerie? Ciorex, bine înțeles!

 2. Bastinas

  Cei care inca nu s- au pensionat, poate isi aduc aminte de acel film din anii 80, ,,Adio dar raman cu tine!”

 3. Belu rebelu'

  Tupeu jegos, milogeala grețoasa , pitigaiat complexat, oportunism fara limite, labilitate psihica cu tendințe suicidare, nădragi-ntr-o parte, curea pan’ la buric, hain si negru-n ceru’ gurii, curajos ca un iepuroi , impunător ca un șobolan. Iata-l pe șeful si reprezentantul nostru în toată splendoarea lui. Va închipuiți ce băgați in seama suntem noi când alde Inimă Zburdalnica ăsta căruia îi place să se izbeasca în parapeti cu 200 la oră merge si povestește el acolo cu vocea aia de suin jugănit omologilor din MAI, SRI, MAN, SIE, STS si altii. Respect, Romeo.

 4. Marian de la Sloboz(ia)

  Să înțeleg că, deși cunonoștea prevederea legală cu împuternicirile, Dobrică s-a autopropus la ministrul justiției pentru o a treia împuternicire, „pentru asigurarea continuității actului de comandă”.
  Ăsta e tupeu jegos.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén