Advertisements

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Comunicat | Protestele angajatilor din penitenciare continua

Protestele angajatilor din penitenciare continua

Incepand cu 10 august 2018, greva japoneza. Urmeza proteste in strada si blocarea activitatii

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor anunta ca protestele angajatilor din penitenciare continua conform calendarului anuntat, la 10 august membrii de sindicat urmand a intra in greva japoneza.

Majoritatea celor 31 de sindicate afiliate au notificat conducerile penitenciarelor in legatura cu refuzul de a efectua ore suplimentare si au depus sesizari impotriva ordinelor si dispozitiilor ilegale in materia platii orelor suplimentare si a imputernicirilor, actinea urmand a fi finalizata la 10 august 2018.

Luni, 6 august 2018 incepand cu ora 10.00, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor participa la o noua runda de discutii pe tema problemelor din penitenciare impreuna cu reprezentanti ai Ministerului Justitiei si Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Rezultatul precedentelor discutii cu ministrul Tudorel Toader si reprezentantii acestuia este doar o lista lunga de promisiuni nerespectate, ceea ce a si determinat declansarea actiunilor de protest, care vor continua pana la rezolvarea problemelor sesizate si demiterea actualului ministru al Justitiei.

Reamintim ca pe lista de revendicari sunt incluse:

• conditii de lucru mai bune – ministrul Justitiei a promis acum 1 an standarde privind conditiile de lucru in penitenciare si un plan multianual de  investitii, dar nu s-a tinut de cuvant. In schimb, bugetul pentru investitii a fost redus la jumatate.
  • plata orelor suplimentare restante – in continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplatite. Ministrul Justitiei s-a angajat acum 6 luni la ca reactie la refuzul unor colegi de a intra in serviciu ca acestea vor fi platite, dar nu s-a tinut de cuvant.
  • stoparea imputernicirilor ilegale – cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior si incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisa de lege. Chiar directorul general al ANP Marian Dobrica este de mai bine de 2 luni ilegal imputernicit.
  • eliminarea discriminarilor salariale – cerem aplicarea legii cadru a salarizarii (L153/2017) si pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala incepand cu octombrie 2018.
  • aprobarea Statutului politistului de penitenciare – cerem ministerului Justitiei sa includa si observatiile sindicatelor in proiectele transmise, prin fortarea procedurii de avizare, la Parlament.
  • incetarea abuzului asupra pensionarilor – cerem eliminarea din legislatie a scamatoriei legislative prin care, incepand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, politistilor si militarilor.
  • plata integrala a orelor suplimentare curente – cerem ministrului Justitiei sa aplice corect prevederea legala obtinuta in Parlament de catre sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plata peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate in termen de 60 de zile.

Calendarul actiunilor de protest va fi continuat cu greva japoneza, pichetari, proteste in strada, actiuni in justitie si plangeri penale. Astfel:

• 10 august 2018 – Angajatii din penitenciare organizeaza greva japoneza.
  • 19 august 2018 – Angajatii din penitenciare organizeaza greva prin exces de zel la accesul in penitenciare si in derularea altor activitati care, desi nu afecteaza drepturile detinutilor, pot duce la blocarea penitenciarelor.
  • 27 august – 27 septembrie 2018 – Pichetarea penitenciarelor de catre 50 – 100 de angajati in uniforma. Calendarul exact urmeaza a fi anuntat in timp util.
  • 01 – 10 septembrie 2018 – Depunerea unor actiuni in instanta si plangeri penale din partea tuturor sindicatelor membre.
  • 03 octombrie 2018 – Miting in uniforma la Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor cu mars de protest intre cele doua institutii.
  • incepand cu octombrie 2018 – Refuzul de a intra in serviciu in toate penitenciarele in care nu este asigurat personalul necesar pentru desfasurarea in conditii de siguranta a misiunilor.

In paralel Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor contiuna actiunile in justitie impotriva ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si ale directorului general, Marian Dobrica, pentru abuz in serviciu in legatura cu semnarea unor ordine si decizii ilegale.

Utile

Advertisements

1. traian

CE FACEM CU ULTRAJELE DOMNULE DIRECTOR GENERAL??? NU MAI MERGE ASA!!! NICI O MASURA PE TERMEN SCURT NU VEDEM DOAR NISTE POVESTI CU BODYCAM !!! NIMC DIN PARTEA DVS SI A PAZEI! NU MAI ZIC DE DOTARI SI DE FORMARE!!! MULTUMIM PENTRU NEIMPLICARE SI ODIHNA VESNICA LA ANP

2. Tomita

Ma refer la directori.

• Consiliul de conducere ANP acordare 50%

DG deschide sedinta si ne informeaza ca a decis impreuna cu DGA sa evalueze directorii de unitati si directorii adjuncti pe niste criterii foarte bine cuantificabile care sa elimine subiectivismul in aprobarea/neaprobarea majorarii de 50%.

Criterii pentru directorii de unitati:

Siguranta detinerii, obiecte interzise intrate in unitate, droguri sau telefoane – 2 pct
      Folosirea la munca de orice fel (cu plata sau nu) – 2 pct
      Implicarea detinutilor in activitatile socio-educative, numar detinuti folositi – 2 pct
      Executie bugetara, investitii, lista dotari, lucrari reparatii curente – 2 pct
      Implicarea unitatii in proiecte europene – 2 pct
      Total 10 puncte. Doar cine obtine 5 puncte este aprobat.

Clasament – 13 directori pe cele 2 trimestre, din urmatoarele unitati: Jilava, Timisoara, Satu Mare, CD Tichilesti, Rahova, Craiova, CD Craiova, Arad, Baia Mare, Bistrita, Targu Mures, Vaslui, Targu Jiu.

Pentru directorii adjuncti s-au facut evaluari de catre directorii generali adjuncti conform atributiilor si subordonarii.

Criterii pentru directorii adjuncti siguranta si regim: implicare in activitati productive, implicare in descoperirea de telefoane si droguri, agresiuni,numar detinuti custodiati, supraaglomerare, evadari.

Total 10 puncte. Doar cine obtine 5 puncte este aprobat.

Clasament – 13 directori adjuncti siguranta si regim pe cele 2 trimestre: Aiud, Galati, Targu Mures, Targsor , Miercurea Ciuc, Vaslui, Timisoara, Margineni, Slobozia, Arad, Botosani, Poarta Alba, Giurgiu.

Criterii directori adjuncti reintegrare sociala: activitati cu detinutii in unitate sau in exteriorul unitatii, implicarea in proiecte europene, programe educationale cu detinutii.

Total 12 puncte. Doar cine obtine 6 puncte este aprobat.

Clasament – 8 directori adjuncti reintegrare sociala: Jilava, Bacau, Gherla , Giurgiu, Poarta Alba, Timisoara, Vaslui, CD Tichilesti. / BAGR: Luncasu Catalin si Cristina Mihai

Criterii pentru directorii econ-adm: executie bugetara pe titlul 2, executie bugetara investitii, reparatii curente, disponibilitati in cont la cheltuieli de personal la finalul trimestrelor 1 si 2, realizari si venituri, achizitii efectuate din lista dotari.

Total 12 puncte. Doar cine obtine 6 puncte este aprobat.

Clasament – 6 directori adjuncti economic: Jilava , Giurgiu, Timisoara, Craiova, Aiud, Arad

3. Tomita

Ati ramas dator cu publicarea listelor cu 50%

4. OanaM

Anepe sa încerce sa se țină de calendar și sa l respecte …la fel cum și noi cei care depunem cererile îl respectam in așa fel încât sa nu trecem de termenele impuse de ei…zic ca așa ar fi profesionist din partea lor..

5. Marian

Se tine sedinta de mutari saptamana asta?Sau se amana iar.

• ANP spune ca incearca pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

• ....

E bine ca incearca si saptamana viitore.Ultima data au incercat doua luni.

• john

Pai de miercuri e mini vacanta aia.Sfarsitu saptamanii e maxim marti.Iar e bataie de joc ca sesiunea trecuta.Vad ca mutarile nu prezinta deloc interes pentru ANP.

6. Pensionar

Privitor la pct.6 din lista de revendicari…pensiile….. In situatia in care Ordonanta “Olguta” nu va fi aprobata in Parlament, cum vedeti revenirea la brut, in conditiile modificarilor din Codul Fiscal de la 01.01.2018 ?? (trecerea contributiilor)

• Ca varianta principala vad eliminarea art prin care s-au stabilit aceste limitari. In septembrie reluam in comisii parlamentare.

7. Sergiu

Buna ziua, Domnule Sorin Dumitrascu,
    Mai stiti ceva in legtura cu OUG 59/2017? Ati mai avut ceva contacte, sau ati stabilit intalniri?
    Va multumesc, si suces in tot ceea ce va propuneti sa faceti pentru noi !!
    Cu respect.

• Da. Am tot discutat, insa discutiile se reiau in septembrie cand se intorc parlamwentarii din vacanta. Am reintors proiectul in comisii, sunt sanse.

• Anonim

Dacă nu se reunește ceva, măcar OMM să nu mai fie plafonat, astfel vom fi și noi mai aproape de pensiile colegilor ieșiți anul trecut