fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Comunicat | Tudorel Toader, dezinformare prin omisiune

Comunicat | Tudorel Toader, dezinformare prin omisiune

Comunicat | Tudorel Toader, dezinformare prin omisiune

Ministrul Justitiei cunoastea in detaliu circumstantele decesului fostului judecator Stan Mustata

Ministrul Justitiei, domnul Tudorel Toader, declara recent ca a cerut controale la Penitenciarele Jilava, Rahova si Giurgiu ca urmare a decesul detinutului Stan Mustata, desi acestea se declanseaza, din oficiu, de catre Parchet la orice deces al unei persoane custodiate, indiferent de motivele aparente.

O reactie extrem de nepotrivita, avand in vedere ca acesta cunostea informatii de natura a clarifica circumstantele decesului, un aspect important fiind cel referitor la conexiunea eronata facuta intre transferul detinutului si decesul care a avut loc o luna mai tarziu, pe fondul unor afectiuni cronice.

Fostul judecator Stan Mustata a decedat in data de 08 august 2018, in jurul orei 22.15, la Sectia Terapie Intensiva a Spitalului de Nefrologie Carol Davila, in dimineata zilei urmatoare ministrul Toader fiind informat in amanunt de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor referitor la acest eveniment.

Consideram asdar ca ministrul Justitiei, domnul Tudorel Toader, nu si-a respectat obligatia de informare corecta a publicului si a incercat sa se scoata in mod cinic din ecuatia responsabilitatii pentru eventualele nereguli si probleme de sistem, una fiind chiar masura recenta a acestuia de a reorganiza Serviciul medical din penitenciare intr-unul de supraveghere medicala, in pofida opozitiei exprimate de catre specialisti.

3 Comments

  1. llibarca

    Dle Presedinte,cred ca ar trebui analizata/verificata/controlata situatia orelor suplimentare,in sensul indepliniriit conditiilor legale penntru efectuarea lor-lipsa de personal,acordul salariatului,dispozitia sefului ierarhic superior,planificarea corecta/riguroasa in serviciu,delegari/detasari/ mutari temporare/definitive pe alte functii,prioritati,volumul/cantitaea de munca si, nu in ultimul rand,aprobarea ordonatorului secundar/tertiar de credite.. Dupa aia mai vedem daca se justifica pentru unii plata acestor ore si pentru cine sesizam procuratura.Vad prin presa vremii ca aceasta situatie-existenta miilor de ore suplimentare- ar fi inclusa pe lista scurta a revendicarilor Federatiei. Sa nu luam teapa ,in cazul in care ar exista ” devoratori de bani.Poate ca capul de afis al revendicarilor il constituie existenta privilegiilor/privilegiatilor,asa cum indica articolele dvs si comentariile lor, mai vechi si mai noi.Adica, sa le dam peste muie la cei smecheri.( nu stergeti,ca e de bine si scrie in DEX!)

  2. Anonim

    Dle Dumitrașcu de ce la salariul de azi nu sa plătit sporul de 50% restant pe primele două trimestre celor care au fost propuși și acceptați de către CC din unități.Cand se vor platii aceste restante?.Aveți informații în acest sens !!

    • Nu stiu exact cand se va plati, cel mai probabil insa in cursul saptamanii viitoare. Cel mai sigur, faceti o intrebare la financiar.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén