fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Comunicat | Tudorel Toader l-a imputernicit ilegal pe seful penitenciarelor

Marian Dobrica - ANP (stanga) si Tudorel Toader - MJ (dreapta)

Marian Dobrica - ANP (stanga) si Tudorel Toader - MJ (dreapta)

Legea permite maximum doua imputerniciri pentru Marian Dobrica, ministrul a semnat ilegal inca una

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) reactioneaza la ceea ce califica a fi o noua incercare de dezinformare din partea ministrului Tudorel Toader, precizand ca tema duratei mandatului directorilor de penitenciare este una falsa si ascunde politizarea prin imputerniciri repetate si, deseori, ilegale a sefilor penitenciarelor.

Sindicatul sustine ca ministrul Justitiei dezinformeaza grosolan opinia publica, realitatea fiind ca, de cand acesta este in functie, a blocat concursurile pentru ocuparea posturilor de director de penitenciare dupa ce le-a anutat pe site-ul institutiei (nb!), imputernicind, in schimb, intr-un mod lipsit de transparenta, in functii de conducere ofiteri pe care sa-i poata controla discretionar la fiecare 6 luni.

Tudorel Toader l-a imputernicit ilegal pentru cel ce-al 3-lea mandat in functia de director general al ANP pe comisarul sef Marian Dobrica, desi in urma cu doar cateva luni se pronuntase in sensul incetarii unor astfel de practici ca fiind ilegale, iar directorul general anuntase in Consiliul de conducere al ANP masuri in acelasi sens, dupa discutarea in prealabil a aspectelor tehnice si a alternativelor cu ministrul.

FSANP informeaza ca a depus deja actiune in instanta pentru suspendarea si anularea Ordinului ministrului justitei (OMJ) 1543/2018 care acorda in mod ilegal cea de-a 3-a imputenicire, contrar prevederilor legii si a sesizat organele de urmarire penala referitor la comiterea infractiunii de uzurpare de calitati oficiale, avand in vedere ca Marian Dobrica indeplineste acte legate de o calitate pe care in drept nu o poate avea (art. 258, alin. 1 Noul Cod Penal).

Art. 55 alin. 3 din Legea 293/2004 prevede ca “Ofiterii pot fi imputerniciti in functi de conducere in unitatea in care sunt incadrati sau in care au fost detasati, imputernicirea pe functie se poate face pentru o perioada de maximum 6 (sase) luni si se poate prelungi, cu acordul scris al acestora, potrivit competentelor, cu inca 6 (sase) luni”, aceste imputerniciri fiind deja acordate din mai 2017 prin OMJ 1377, respectiv noiembrie 2017 prin OMJ 3190.

*

UTILE

 1. Ordine ale ministrului Justitiei privind imputernicirea ilegala a lui Marian Dobrica in functia de director general al ANP
 2. STENOGRAME | Cu ilegalul Dobrica si in contencios
 3. Directorul Dobrica, uzurpare de calitati oficiale
 4. Imputernicirea ilegala a directorului general, plangere prealabila
 5. Ministrul Toader submineaza, directorul Dobrica saboteaza
 6. O noua plangere penala impotriva ministrului Toader
 7. AUDIO | 08 august 2018 Intalnire MJ – ANP – Sindicate (extras)
 8. AUDIO | 07 decembrie 2017 Consiliu de Conducere ANP (extras)

5 Comments

 1. ion

  Cum s-au intolit ei la cravata rosie-psdista.

 2. Agentul devenit ofițer

  Dar de 14 ani nu v-ați dat seama de astfel de împuterniciri ilegale?
  Bine ca v-ați trezit acum…

  • E o problema pe care o reclamam de mult timp. Nu stiu daca de 14 ani, dar sigur de prin 2009. In ceea ce-l priveste pe Dobrica am avertizat din ziua in care a depasit termenul. Gasiti pe site.

  • Ghenosu

   Agentule, (editat admin). Te ia gura pe dinainte si iarăși faci acuzații nefondate. Sau esti cumva fin tabara neputinciosului ăstuia de Dobrica inima zburdalnica, alias Romică fara frică? Mai bine v-ați urca cu toții în mașină aia împrumutată si v-ați izbi în parapetul prostiei si al impotentei, sa scape sistemul de toată gașca de nichiperci, impostori, oportunisti si lași gaunosi ce sunteti

  • eu

   Bag sama ca iar te mananca pielea, dle agent devenit ofiter. Am mai avut un schimb de replici si ai bagat coada intre picioare si te-ai facut mic. Simti nevoia ca permanent sa te certi cu cineva? Vii cu niste replici de doi lei. Stii ca e o vorba inteleapta care spune ca daca taceai, filozof ramaneai…. Ce zici?

Comments are Closed

Theme by Anders Norén