fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Standarde privind conditiile de lucru pentru personalul din peniteciare

Standarde privind conditiile de lucru pentru personalul din peniteciare

Standarde privind conditiile de lucru pentru personalul din peniteciare

De ceva timp cerem insistent ca angajatorul Administratia Nationala a Penitenciarelor sa implementeze standarde privind conditiile de lucru si sa aiba un plan multianual pentru aceasta. Iata ca, in sfarsit, apare si un grup de lucru cu acest mandat.

Standarde privind conditiile de lucru pentru personalul din peniteciare

Standarde privind conditiile de lucru pentru personalul din peniteciare

Iata ca, in sfarsit, ANP face pasul pe care ar fi trebuit sa-l faca de ani buni chiar daca-i cu stangul si daca momentan lipsesc din aceasta comisie reprezentantii sindicatului care cere insistent ca aceste standarde sa fie implementatate si sa existe un plan multianual de investitii care sa asigure realizarea acestora, teoria fiind ca dupa ce produce Comisia un document il vom discuta impreuna.

Exista asadar premisele ca, pe viitor, sa nu mai lucram inghesuiti ca sardinele, fara lumina naturala ori la temperaturi extreme in misiuni sau in spatii de lucru care sa n-aiba dotarile minime de confort, ergonomie si siguranta. Nu maine, pentru ca ANP n-o sa zburde dintr-o data de eficienta, dar cu rabdare se va intampla. Si dotarile vor trebui, evident, imbunatatite in egala masura, iar asta vom aminti constant ANP.

Dupa adoptarea actului normativ mai ramane doar problema implementarii, dar avand o baza vom putea cere aducerea conditiilor de lucru la standardele aprobate, care standarde si dansele vor putea si vor trebui imbunatatite treptat. Pana la urma chiar si angajatii din penitenciare au drepturi, nu doar clientii acestor institutii, iar acestea trebuie realizate si nu e deloc normal sa ne obisnuim cu raul cotidian.

Altfel, primul lucru pe care-l observi cand deschizi aceasta tema ca sindicat este o neintelegere a realitatii din teren din partea angajatorului. Majoritatea celor care ar trebui sa se ocupe de asta n-au mai avut demult daca au avut vreodata contact cu realitatea penitenciarelor, d-aia sunt de acord de principiu cu solicitarea dar nu prea au chef sa aloce resurse si timp ca s-o si rezolve mai ales ca nu-i afecteaza direct.

2 Comments

  1. anonim că mie frică (mie mi-e frică)

    ANP poate ne spune și nouă (nouă celor proști, nu vreun nou anp), cam ce mari veleități are acestă comisie. Specialiști cu experiență în unitățile penitenciare? Care sunt? Noi vedem doar oameni crescuți în eprubetă!

  2. ronaldo

    De la proiect si pana la realizarea sau punerea in aplicare , asta dupa gasirea unor solutii, vor mai trece ceva ani mai ales ca vor sa taie din bugetul anp.La asta mai adaugam si durerea’n basca din partea conducerii. O alta comisie facuta sa fie , praf in ochi.Nu era necesara atat timp cat sindicatele reclama imbunatatirea conditiilor de munca si au mai venit si cu solutii de ceva ani.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén