fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Varul Banuta mai pierde un proces. Il asteapta plangeri penale

Varul Banuta mai pierde un proces. Il asteapta plangeri penale

Varul Banuta mai pierde un proces. Il asteapta plangeri penale

Un nou proces pierdut la Penitenciarul Poarta Alba de directorul Petrica Banuta (in imagine in stanga) si gasca. De data asta pentru refuzul de a transmite documente. Anterior pentru schimbarea abuziva a programului pentru un agent. Urmeaza si plangerile pentru abuz in serviciu, daca tot ne invita varul Dobrica, momentan director general ilegal, (in imagine, in dreapta) s-o facem.

Sentinta civila nr. 739/808-118-2018 Poarta Alba

Sentinta civila nr. 739/808-118-2018 Poarta Alba

Anul trecut am incercat sa-l convingem pe Marian Dobrica ca sunt probleme la Penitenciarul Poarta Alba. N-am reusit. Varul Petrica Banuta chiar s-a exprimat intr-o intalnire cu directorul general ilegal la acest moment, inca legal la vremea respectiva, ca le arata el celor care l-au reclamat. Evident ca Dobrica n-a facut nimic,   ba mai mult i-a tot aprobat majorari salariale varului Banuta.

Asta dupa ce au ascuns temeinic sub pres rapoartele de control care constatau o frauda de proportii la Penitenciarul Poarta Alba si nu numai in favorizarea unor detinuti-vip care evident ca din simtul datoriei au primit tot felul de avantaje in permisii si alte recompense si, in final, o punere in libertate mult mai rapida. Plangerile penale si sesizatile disciplinare au fost fie transmise tardiv fie deloc sustinute, ba dimpotriva.

Banuta e un rudimentar, varul domniei Dobrica se preface ceva mai bine. Tocmai din aceste motive cel din urma,  in loc sa ia masuri, indica, pentru a se acoperi, calea catre parchete si comisii. De regula oamenii renunta, evitand calea extrem de nesigura chiar si cu dreptatea in mana a justitiei. Doar ca, in cazul de fata l-a lovit de vreo doua ori tocmai pe varul Banuta asa o practica.

Acum ceva timp varul Banuta care sanctionase un agent prin schimbarea abuziva a programului de lucru a fost obligat de instanta sa inceteze. Ceea ce varul Dobrica n-a facut, iata c-a facut instanta. Doar ca masurile promise se lasa asteptate de extrem de multe luni. Dobrica n-a mai facut nimic asa cum promisese pentru a-l sanctiona pe tupeistul acela de la Poarta Alba, care se intampla sa-i fie var.

Recdent insa megiesii lui Marian Dobrica mai pierdura un proces. De data asta pe legea 544/2001, in acest caz instanta obligandu-i sa puna la dispozitia sindicatului documente pe care acestia incercau sa le ascunda. Exact asta practica acum ANP fofilandu-se dupa noile reguli europene care evident n-au in vedere ascunderea ilegalitatilor.

Ca sa n-o mai lungim, in numele legii, vezi Banuta e lege si la Penitenciarul Poarta Alba, instanta de judecata hotaraste urmatoarele:

Admite cererea formulata de catre reclamantul Sindicatul National Sinpen 2016,(…), in consecinta,

Obliga paratul la comunicarea catre reclamant a urmatoarelor informatii de interes public:

  1. valoarea contractului incheiat pentru servicii de medicina muncii si copia acestui contract, incheiat de catre Penitenciarul Poarta Alba;
  2. sumele alocate/cheltuite in vederea imbunatatirii conditiilor de munca ale personalului Penitenciarului Poarta Alba, pe anul 2016 si 2017;
  3. copii de pe contractele de achizitii publice, incheiate de catre Penitenciarul Poarta Alba, pe anul 2017, cu respectarea conditiilor prevazute de art. 9 alin. 1 din Legea 544/2001;
  4. copiile proceselor-verbal ale sedintelor Consiliului de conducere al penitenciarului la care au participat reprezentantii Sindicatului, ale intalnirilor dintre reprezentantii Sindicatului cu conducerea unitatii, precum si ale sedintelor Consiliului pentru Securitate si Sanatate in munca.

Va urma, cu siguranta. Apar intrebari interesante in legatura cu aceste contracte ascunse de catre angajator.

1 Comment

  1. Din sentința civilă rezultă clar că instanța de judecată nu a ținut cont de justificările penitenciarului, etalate într-o mizerie de întâmpinare, semnată de cocalarul Muscalu.
    Subterfugiile de cacao ale unei conduceri de tot râsul care a căutat să se sustragă de la solicitările sindicatului, nu au facut nici două parale în instanță.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén