fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Cu Justitia lui Toader la judecata

Cu Justitia lui Toader la judecata

Cu Justitia lui Toader la judecata

Imputernicirea ilegala a sefului penitenciarelor ajunge in instanta. Intre timp, cresc presiunile pentru o lege de amnistie si gratiere.

Ieri, la instanta s-a intamplat un prim termen in dosarul cu suspendarea respectiv anularea OMJ 1543/07.05.2018 prin care Marian Dobrica a fost imputernicit ilegal, pentru cea de-a 3-a oara. Instanta a dispus introducerea in cauza a beneficiarului imputernicirii si si al semnatarului si a dat termen pe 10 octombrie 2018. In plus, paratii mai trebuie sa depuna si toate actele care au stat la baza elaborarii ordinului susamintit.

Interesanta apararea initiala, insa. Initial maretul jurist de la justitie s-a facut ca nu intelege cum de putem cere si suspendarea si anularea OMJ 1543 / 07.05.2018 parand greu de conceput ca avem o lege a contenciosului administrativ. In plus a mai incercat reprezentantul paratului Ministerul Justitiei sa abureasca instanta cu acel concurs care-a inceput si n-a mai continuat, uitand ca ministrul a explicat in public de ce nu respecta legea. Dar, va tinem la curent.

Intre timp, un proiect cu gratierea si amnistia trece tacit de senat iar ministrul Toader nu exclude ca legiuitorul sa fie la fel de generos cu puscariasii in an centenar pe cat a fost in an precentenar cand cu recursul compensatoriu. Teleormaneanul cu mustata, proaspat scapat din ghearele ucigasilor cu privirea si sustinatorul traditiei traditionale din postura de cvasi-pedofil e usor disperat de perspectiva obtinerii unei condamnari definitive la o pedeapsa cu inchisoarea.

Legatura dintre cele doua evenimente este exact Tudorel Toader care-si face impresia ca legea poate fi indoita in folos de partid daca luam in calcul zbaterile de aproape doi ani in curand pentru a-i scapa pe hotii care ne guverneaza de puscarie ori propriu, daca ne gandim la vasalizarea prin imputerniciri a sistemului penitenciar. Prost pentru el, mai ales ca n-o sa fie vesnic ministru, e ca instantele n-au reusit inca sa le calareasca.

6 Comments

 1. Veorica stie gramatica

  Ati folosit art. 14 cu suspendarea imediata? Ar fi usor sa probati paguba iminenta prin riscul de semnatura ilegala pe alocari de fonduri si altele!

 2. r

  ce nenorocit Dobrica asta: declaratie de presa ” FSANP sunt doar 1000 de membrii” Puteau fi si 845 de membrii, tampitilor! Ce ne spune legea 62/2011: art. 51, alin. 1 , c) organizatiile sindicale componente cumuleaza un numar de membri de cel putin 7% din efectivul angajatilor din sectorul de activitate sau grupul de unitati respectiv; Spartanii cati au fost : 300 ! decat multi si prosti , mai bine putini dar cu sange in ei! asta este marca inregistrata FSANP”: CHIRURGIE FARA ANESTEZIE!

  • La ultimul Consiliu eram peste 2700. De atunci am mai afiliat 3 sindicate. Evident ca ei stiu asta ca doar retin cotizatiile pe state. Nu ca ar fi treaba lui Dobrica sau un argument.

   • r

    a fost o mizerie de replica demna de un incult, ! incerca si el sa decredibilizeze FSANP in media! ma uit si raman socat : parca suntem la inceput , in 2004!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén