fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Abuzurile unor sefi de penitenciare, in comisii de disciplina

Abuzurile unor sefi de penitenciare in comisia de disciplina

Pentru ca ANP ii incurajeaza, unii directori de penitenciare au impresia ca-s un fel de patroni in penitenciarul pe care se nimereste, la propriu in cazul unora, sa-l pastoreasca.

Nu demult povesteam despre tupeul lui Ion “Polica” Popescu care s-a trezit viteaz dimpreuna cu adjunctul Iancu Teodor si au incercat sa-l sanctioneze pe liderul de sindicat pornind de la constatarea celor doi ca Acordul colectiv e “o frectie” si ca pot trece peste dansul doar ca sa-si arate muschii. Ceea ce nu s-a intamplat, comisia de disciplina clasand cu brio sesizarea impotriva dlui Ion Tataru, liderul nostru de sindicat.

Raspuns Penitenciar Targu Jiu clasare sesizare lider de sindicat

Raspuns Penitenciar Targu Jiu clasare sesizare lider de sindicat

Intre timp asteptam rezultatul la sesizarea depusa de catre noi la Comisia de disciplina de la Ministerul Justitiei, pentru Ion “Polica” Popescu, respectiv Administratia Nationala a Penitenciarelor, pentru Iancu Teodor, pentru incalcarea prevederilor Acordului colectiv in sensul c-au incercat sa comita un abuz in relatia cu sindicatul de acolo. Cine stie, poate se intampla vreo minune si nu trebuie sa mergem in instanta.

Tot la capitolul tupeu de puscareu, domnul Vasile Georgescu – suflet de contabil si sef imputernicit la Penitenciarul Spital Rahova, s-a suparat ca au oamenii salarii si ca beneficiaza de sporuri si le-a mai taiat din pixul propriu si al altora care se afla prin comisii, dupa care s-a suparat si mai tare ca l-am certat la ANP pentru asta, singura explicatie a dansului fiind ca respectivii au salarii prea mari. Motiv pentru care nici n-a raspuns la petitiile sindicatului care-l chestiona in legatura cu ilegalitatile comise.

Citatie Vasile Georgescu - refuz raspuns petitii

Citatie Vasile Georgescu – refuz raspuns petitii

Sigur, Vasile Georgescu e doar parsiv si nici nu se compara-n tupeu cu raposatul director Mircea Miorel, dar se pare ca invata si invata rapid. Ceea ce, evident, il va aduce rapid in conflict cu noi, mai ales ca are destule bube-n cap si ca era sa lesine cand a auzit de un eventual audit pe salarizare. Cu siguranta, sunt multe lucruri care s-ar putea sa-l incurce disciplinar, patrimonial, civil ori penal daca intram in detalii.

Sigur, ideal era sa nu ajungem aici. Daca Polica n-ar fi facut sesizari aiurea care sa ne sileasca sa reactionam, si daca Georgescu ar fi raspuns la petitiile alea asa cum il obliga legea si n-ar fi taiat din pix salarii nu era cazul. Din pacate tupeul unor sefi depaseste orice imaginatie, si trebuie sa reactionam dupa ce cu vorba buna am constatat ca nu se poate. Cei doi sunt 2 exemple in acest sens. Sigur, veti spune, mai sunt cazuri si aveti dreptate. Toate aceste abuzuri trebuie combatute.

7 Comments

 1. buha

  Todorel iar dezinformeaza la tv.

 2. florin

  Dle Dumitrascu, constatam cu uimire ca deranjati foarte tare pe cei din ANP si pe directorii unitatilor. Pe unii dintre ei, evident, pe cei care se cred stapani de mosii si actioneaza ca atare. Au inceput sa faca ce stiu ei mai bine, adica sa atace alegand ca pion pe fostul lider Alin Popescu. Va suntem alaturi si nu o sa-i lasam! Cel mai mic abuz savarsit de dictatorii penitenciarelor va fi facut public, asta, asa ca sa nu creada ei ca semnalele astea vor ramane fara urmari. Procedeaza ca viperele, ataca si musca crezand ca o sa va inchida gura. Vin in media cu tot felul de minciuni pentru a va discredita. Niste lasi, mojici, ipocriti, atat pot ei…..

 3. Anonim

  Bună ziua,
  Ce știți despre “marea” întâlnire de pe 20, privind oug 59 /2017?

Comments are Closed

Theme by Anders Norén