fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Actiune in instanta pentru plata corecta a orelor suplimentare

Actiune in instanta pentru plata corecta a orelor suplimentare

Actiune in instanta pentru plata corecta a orelor suplimentare

Tudorel Toader spune c-avem prea multe drepturi si ne fura din pix la orele suplimentare. Noi cerem in instanta anularea articolului dintr-un ordin ilegal prin care se elimina de la plata aproape o treime dintre orele suplimentare.

Asa cum am promis am depus actiune in instanta pentru plata corecta a orelor suplimentare, OMJ 2721/2018 prin art. 13 alin. 2 eliminand de la plata aproape o treime dintre orele suplimentare prin plasarea acestora in zile de sambata si duminica si introducerii unei interdictii pe care legiuitorul n-o face. Sigur, in contextul faptului ca se platesc o parte si oamenii nu vad o scadere, ilegalitatea nu produce un scandal, dar ramane o ilegalitate.

Cerere de chemare in judecata art 13 alin 2

Cerere de chemare in judecata art 13 alin 2

Ceea ce nici ANP si nici MJ nu vor sa inteleaga e ca unde legiuitorul nu distinge nici ilegalul Dobrica si nici Toader n-o poat face indiferent ca unul propune si nu intelege iar celalalt semneaza si are o problema cu noi asa cum a declarat la televizor. Nu-i vorba, deci, de plata vreunui spor de 250% cum spune domnul care sloboade la minciuni cand vede microfoane, ci de plata a 2 majorari distincte, asa cum spune legea.

In context, recent am avut o discutie si pe toate problemele de pontaj, cele adevarate nu inchipuite in adrese ticluite pe ascuns pe axa ANP – MJ, iar raspunsurile ilegalului Dobrica au fost cat se poate de verificabile peste numai o luna. Din 5 probleme, cel mai probabil 5 vor fi nerezolvate, mai ales ca vreo 2 le tot repetam de la inceputul anului si nu pare ca sunt intelese. Nu revin, AICI detalii.

ART. 13, alin (2) din OMJ 2721/2018 “Drepturile acordate pentru munca prestata in zilele prevazute la alin. (1) si drepturile reglementate pentru munca suplimentara in conditiile prezentului ordin nu se pot cumula pentru aceeasi munca prestata.”

Mai sus articolul de ordin contestat. Daca sunteti curiosi, veti descoperi cu surprindere ca acesta nu are niciun temei legal si ca e scos din burta de Dobrica, validat de-o doamna Ileana Petre pe motiv ca “nu poti dom’le sa dai doua sporuri pentru acelasi timp lucrat”, desi nu-i acelasi timp lucrat decat in desenele cu patratele pe care le tot face ilegalul de la ANP de cand sindicatele au castigat plata orelor suplimentare.

9 Comments

 1. Denver

  Felicitari! Se pare ca dialogul cu forurile superioare trebuie purtat numai prin intermediul instantelor de judecata! Noaptea mintii! Somnul ratiunii naste monstri! Cand ne gandim numai cum sa multumim seful de la partid ce ne-a inscaunat, nu mai avem grija miilor de oameni care ne tin prin munca lor in acele functii! Si bataia de joc este mare la plata sporurilor de la ture! Asta cu orele suplimentare este doar un aspect! Pacat ca prea putini realizeaza!

 2. Anonim

  Doamne ajută !!!!
  Cu toate că, după părerea mea, această întâlnire trebuia făcută într-un cadru mai restrâns și cu cei care întra-adevărat iau deciziile.
  Dar avem încredere în dvs. !!!
  Mult succes !!

  • Asa au organizat generalii MApN si MAI, este doar partea publica a unor discutii mai aplicate.

   • Anonim

    Măcar OMM să numai fie plafonat.

    • Si Ordinul In Serviciul patriei, si sporul pentru munca peste varsta minima de iesire la pensie si cel pentru pensia militara trebuie scoase din plafon. Sunt drepturi speciale pentru pensie.

     • Anonim

      Știm. Am ales răul cel mai mic. Un lucru cu care ar fi de acord, EI.
      Ne dorim sa fim plătiți cinstit, așa cum și noi muncim.

    • Am participat la prima parte a dezbaterii referitoare la pensiile militare. Sala de la Cercul Militar a fost neincapatoare, atat de mare e interesul.

     Pe scurt:
     1. prioritara este eliminarea ordonantei care a plafonat pensiile la salariul net in plata.
     2. discriminarea intre diverse generatii de pensionari este extrem de serioasa
     3. s-au propus solutii si pensionari din toate ministerele si armele se organizeaza
     4. o mare provocare este implicarea decidentilor in acest proces, sprijinul acestora fiind esential.

 3. Anonim

  Succes astăzi la întâlnirea cu sindicatele militarilor !!!!
  Să ne aduceți vești bune.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén