fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Alba – neagra cu majorarea pentru ore suplimentare

Alba - neagra cu majorarea pentru ore suplimentare

Alba - neagra cu majorarea pentru ore suplimentare

De vreo saptamana ANP incearca sa ne convinga ca au rezolvat problema cu majorarea de 75% pentru ore suplimentare, despre care pretind ca s-ar plati integral anuntand cu tupeu ca problema ar fi rezolvata. Nimic mai FALS! ANP si-a bagat mana pana la cot in buzunarele noastre.

Conducerea ANP incearca din rasputeri sa abata atentia de la protestele angajatilor din penitenciare si de la ilegalitatile in care se afla si pe care le comit interpusii lui Tudorel Toader la sefia penitenciarelor. De vreo saptamana incearca sa ne convinga ca au rezolvat problema cu 75%, ca s-ar plati integral si ca problema ar fi rezolvata. Nimic mai FALS!

Art. 13 alin 2 din OMJ 2721/2018 ramane in vigoare, acest lucru fiind specificat negru pe alb in adresa MJ 2/72270/C/2018, iar aplicatia de pontaj ramane blocata astfel incat, in continuare, nu pot fi pontate zile de sambete si duminici ulterior depasirii fondului de timp lunar. O diversiune cusuta cu o ata extrem de alba, asadar in timp ce in fapt problemele reale si de legalitate nu sunt rezolvate.

ART. 13, alin (2) din OMJ 2721/2018 “Drepturile acordate pentru munca prestata in zilele prevazute la alin. (1) si drepturile reglementate pentru munca suplimentara in conditiile prezentului ordin nu se pot cumula pentru aceeasi munca prestata.”

AICI cel mai recent firman pe tema salarizarii. Pe scurt, conducerea ANP a creat o problema pe care n-a rezolvat-o, si acum incearca sa ne prosteasca in fata pretinzand ca majorarea penstru ore suplimentare 75% se acorda integral si ca totul e rezolvat. Ceea ce e o minciuna sfruntata. Nu mai spun ca in continuare ramane problema milionului de ore suplimentare nerecuperate.

Pe fondul protestelor care au printre revendicari inclusiv plata corecta a majorarii pentru ore suplimentare dar si a restantelor ANP incearca sa ne pacaleasca exact ca la alba-negra. In timp ce, de fapt, ne taie din orele suplimentare si din plata pentru lucrul in zilele de sambata si duminica, incearca sa ne convinga ca am castigat ceea ce de fapt trebuia sa ne plateasca.

Nu stiu, deci, altii dar noi nu ne lasam pacaliti si contestam OMJ 2721/2018. Recent am primit raspunsul la plangerea prealabila, iar saptamana asta finalizam depunem si actiunea in instanta, cerand anularea art. 13 alin. 2 acesta fiind in contradictie flagranta cu legea.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

3 Comments

  1. Anonim

    Lucrul ciudat si aberant este ca si cei care nu au avut ore suplimentare, nu au primit sporul de 75% pentru SDSL! Sa inteleg ca nu se mai platesc datorita indoleantei ANP-ului?

  2. Just The Truth!

    Sincer, ceea ce face ANP prin anumite persoane se numeste hartuire psihologica! Se joaca cu noi de parca legile sunt la cheremul lor si le interpreteaza dupa bunul lor plac. Ar trebui mers pana la capat (proteste, neintrarea in serviciu), pana la rezolvatea celui mai nesemnificativ drept furat de acestia. Isi permit sa interpreteze legile dipa bunul plac iar asta nu-i deloc legal! Concluzia: nu renuntam pana cand cei vinovati de aceste mizerii nu platesc iar noi nu suntem tratati cu respect!!!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén