fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

ANP, anticoruptie cu sefi corupti

ANP, anticoruptie cu sefi corupti

ANP, anticoruptie cu sefi corupti

Culmea ironiei, ANP previne si combate coruptia cu ghiduri semnate de sefi corupti care capuseaza un sistem de subordonare clientelara, in care detinutii-vip primesc favoruri si tratament de lux, fara ca nimeni sa plateasca vreodata pentru aceste ilegalitati. 

ANP transmite penitenciarelor din subordine un Ghid anticoruptie realizat de catre Directia pentru Prevenirea Criminalitatii si Terorismului (DPCT). In acel Ghid veti putea citi despre: repere istorice – extrem de util, indicele de perceptie a coruptiei Infractiunile de coruptie – gasiti si pe net, consecinte si costuri ale coruptiei – la altii nu la noi, dar si despre institutii cu atributii in domeniul prevenirii si combaterii coruptiei – util daca nu va uitati la televizor.

Ghid anticoruptie ANP - 2018

Ghid anticoruptie ANP – 2018

In ceea ca s-ar putea sa fie singurul lucru pe care-o sa-l vedem scris sub conducerea domnului director Burcu Bogdan Geo mai apare cate ceva si despre obligatia functionarilor de a sesiza faptele penale, omisiunea sesizarii, moduri de sesizare, protectia avertizorului de integritate – ce pacaleala, reactia personalului la coruptie si acte normative incidente domeniului – asta ca sa stiti la ce n-o sa reactioneze nici sefii si nici sefii sistemului penitenciar.

Minunat, deci! Multumim din inima si ficat. Daca l-ar fi citit si autorii, probabil ca Marian Dobrica era sef de cambuza, nicidecum sef de puscarii. Ar mai fi, mai recent, si Ion Popescu si alti directori sponsorizati de detinuti contra favoruri, de care – iata – Ghidul nu stie a se ocupa fiind doar o bucata de hartie. N-avem oameni, dupa cum constatam acum ceva timp. Prea multi se leapada de coloana ca sa promoveze si prea multi ar face orice ca sa parvina.

Cu acest prilej o informam pe doamna inspector principal de penitenciare Ana- Maria Sarbu, sef Serviciu Analiza, Studii si Programe Preventive ca Planul de Integritate al Administratiei Nationale a Penitenciarelor – ce gluma sinistra – si al unitătilor subordonate 2016-2020 nu functioneaza, treaba fiind extrem de lipsita de integritate, iar un exemplu este chiar Marian Dobrica, momentan ilegal in functie si acuzat cu probe de lucruri pe care anticoruptii de la etajul 2 – oglinzi inca n-au mijloace ori, dupa caz, nerv s-o faca.

7 Comments

 1. Efy

  Burcu sa ne spuna ce facea Borcea la Jilava ca il cumparase la pachet cu restul.Si cum apareau toti analfabetii si toti manelistii si tiganii cu bani cu carti in timp ce ei erau la munca toata ziua? Cate credite aveau VIPurile?

 2. Iacob

  :)) spuneti-ne si noua ce oameni competenti aflați la etajul 2 are ANP

 3. trandafirul alb

  Oamenii fac si ei teoria anticoruptiei ,ca asta (teoria) e cea mai usoara.Desigur,practica te doboara.Mai acusi,trebuie sa umble si la definirea coruptiei,adica poti sa obtii beneficii pentru altul(din generozitate si pentru iertarea pacatelor)

 4. Tunica

  Ana Maria sârbu este însuși o gluma a sistemului promovată intr-o funcție de conducere . Cum naiba domnule sa promovezi in funcții importante absolvenți de academie de 2,3 ani ? Bă, eu cred ca sistemul asta va fi la pământ foarte curând. Erau in dpct ofițeri și agenți cu experiența muncii de pușcărie de 20 ani, mult mai capabili ca tânăra promovată . In dpct au fost promovați numai lingăi .

  • ȚEPEȘ

   Iar tu ești cu siguranța un agent frustrat luat de pe strada si angajat la pușcărie! S.M.S. si tu si Dan Voiculescu….

   • r

    datin-ne doua poze cu panaranele astea! pentru ca alta definitie nu gasesc! auzi: ghid anticoruptie! cu cine s-au mai …… si astea de au ajuns la DPCPT?

   • Onisor

    Nu am legatura cu comentariul la care ai răspuns. Tin sa precizez ca sunt agent si nu sunt luat se pe străzi. Dacă faci referire ca ai facut academia națională de informații, pisca putin frâna…..sunteti din cei care nu ati intrat la sri si ati fost refuzați de mai si maps. Noroc ca ultima statie, anp .ul v a luat. Pe doamna nu o cunosc si din partea mea sa fie sănătoasă. Deci….Sa raman in ton cu urarea SNS pe toti.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén