fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

ANP il spala pe directorul Ion Popescu de pacatul ‘sposorizarii’ de la concubine

ANP il spala pe directorul Ion Popescu de pacatul 'sposorizarii' de la concubine

ANP il spala pe directorul Ion Popescu de pacatul 'sposorizarii' de la concubine

Asa cum ne asteptam, ANP il spala pe Ion Popescu directorul “sponsorizat” de concubine de detinuti, facandu-se ca nu intelege nici ce s-a intamplat nici cum se fac verificari. Ceea ce inseamna c-o sa insistam asa cum am facut si-n alte cazuri, care – mai greu e drept – s-au lasat cu condamnari si demiteri.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a efectuat un control in urma sesizarii noastre referitoare la “sponsorizarea” primita de directorul Ion Popescu de la concubina unui detinut, casatorit (nb!). Banuiesc ca va asteptati, n-au mai gasit declaratia cu pricina a concubinei care-a fost la vizita intima, dar nici n-au cautat la notarul care-a legalizat-o. Asa se spala cadavre, facandu-te ca verifici petitii si sesizari.

Raspuns ANP sponorizari cu cantec la Penitenciarul Targu Jiu

Raspuns ANP sponorizari cu cantec la Penitenciarul Targu Jiu

Interesanta in schimb precizarea ca inspectorii ANP n-au identificat elemente din care sa reiese ca directorul Ion Popescu a solicitat si nu a primit foloase pentru sine. Pai nici n-am spus noi c-ar fi astfel de elemente. Noi am spus ca din documentele prezentate reiese c-ar fi cerut pentru altul, adica persoana juridica Penitenciarul Targu Jiu. Alte “elemente” le pot descoperi organele de ancheta, daca asta doresc, dar si mita pentru altul tot mita e.

A fost timp suficient pentru a se maslui documente, daca vreodata vizitele intime au fost inregistrate iar acea declaratie notariala a concubinei n-a fost folosita decat ca acoperire in caz ca cineva-si pune intrebari. Inspectorii ANP trebuie sa caute dincolo de aparente, dar pentru asta trebuie sa fie lasati. Ceea ce, in mod cert nu s-a intamplat. Altfel, cand e cu voie s-a vazut inn rapoarte extrem de delicate pentru mari sefi si detinuti-vip ca se pot face si constari serioase si nu simt nevoia sa se ascunda dupa imprecizii  precum acel “nu a solicitat si primit foloase pentru sine .

ANP vrea sa ne convinga ca Ion Popescu a contactat sau a fost contactat de catre apartinatorea detinutului care intentiona sa vina la vizita intima pentru “sponsorizari” repetate cam de ce avea nevoie penitenciarul si ca detinutul n-a beneficiat de niciun favoare din partea sefilor, desi este de notorietate ca situatia a fost alta. Se pare insa ca asituatia detinutilor-vip si-a directorilor care-i tin in brate merita mai multa atentie.

Evident, vom insista. In cazul Targsor, directoarea Mihaela Puscas, a fost spalata bine bine de 3 (trei) asa zise controale de la ANP si a fost nevoie de 3 ani de inistente pana cand sa se faca dreptate. In cele din urma a fost trimisa in judecata, condamnata si demisa. Ceea ce se va intampla si cu Ion Popescu si cu altii ca dansul. Nu de alta, dar deloc intamplator directorii care fac afaceri cu hotii sunt aceeasi care-si bat joc de personal.

6 Comments

 1. Leonard

  M-am documentat, ma simt nevoit sa va cer scuze ca v-am acuzat de neimplicare.
  Va salut cu respect!

 2. Banut

  Mai Leonard, cine te pune tată să scrii ?? Te faci de rahat , FSANP pierde membrii ?? Nu vezi că peste noapte se mai înființează câte un sindicat care dorește afiliere FSANP . De ce ?? FSANP este organizația care luptă pentru lucrători.

 3. @ Leonard

  Fara sa va strestati prea tare ati afla ca ne ocupam si de asta si ca ANP plateste ore suplimentare si ore in sambete si duminici pentru ca ne-am ocupat si de asta. Din pacate, sunt multe probleme si trebuie sa intervenim in toate – inclusiv atunci cand directorii abuzeaza, de fiecare data gasindu-se cate cineva care sa ne explice ce-ar fi “mai bine” fara sa fi miscat vreodata vreun deget pentru colegul lui.

  Multumesc pentru indicatii, daca ati fi fost atent ati fi observat ca la acest moment chiar protestam pentru “prioritatea zero”, dupa ce am incercat alte multe cai pentru a rezolva unele probleme, intrebarea ar fi inainte sa ma amenintati/avertizati ca ne pierdem membrii, dumneavoastra ce-ati facut in afara de pretentii?!

  Aici despre rezultate si prioritati: https://www.fsanp.ro/rezultate/ Daca vreti si alte detalii si nu gasiti pe acest site va stau la dispozitie. Si, daca va pricepeti atat de bine la prioritati, n-ar strica sa va vedem cu nume si prenume si actiuni concrete punandu-le in aplicare, mai ales ca nici macar nu v-ati ostenit sa va informati despre prioritatile prezentate nu mai departe de acum 2 zile.

  PS. Nu mai departe de ieri am cerut o noua intalnire pe probleme de pontaj. AICI detalii. Nu trebuie decat sa va informati ca sa aflati care ne sunt prioritatile.

 4. Leonard

  Mai bine v-ati apleca putin asupra pirderii abuzive a sporului de 75% la programul de 8 ore. Suntem multi salariati vitregiti abuziv de drepturi salariale.
  Rog prioritizativa actiunile, apararea drepturilor salariale ale angajatilor trebuie sa fie prioritate zero si pentru dumneavoastra domnule Dumitrascu indifferent de persoanele implicate.
  Va pierdeti membrii!

  • Stefan cel Mare

   Pana sa analizezi ce fac altii dl LEONARD cred ca foarte INTERESANT ar fi sa ne spunetii ce faceti dv?

Comments are Closed

Theme by Anders Norén