fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Furt la pontaj cu girul ilegalului Dobrica

Furt la pontaj cu girul ilegalului Dobrica

Am discutat cu ilegalul  Dobrica cel putin 4 cai prin care ANP ne fura la salarii prin pontaje. Una pretinde c-ar fi deja rezolvata, nu cred. Restul incearca sa le rezolve fara sa poata sa dea un termen. Intrebarea care ramane e cine plateste paguba?

Recenta discutie pe care am avut-o pe tema problemelor de pontaj ne mai demonstreaza inca o data, daca mai era nevoie, ca sefii ANP traiesc intr-o alta lume. Dupa ce, prin vara anului trecut au recunoscut, la insistentele noastre, ca e haos in salarizare si au facut un nou program de salarizare si pontaj, azi se cearta cu noi pentru ca au impus un program de pontaj care fura oamenii. Motiv pentru care, de la inceputul anului, le-am tot adus la cunostinta probleme pe care s-au tot facut ca le repara.

1. Pontaj si plata incorecte la programul de 8 ore

1. Pontaj si plata incorecte la programul de 8 ore

Problema de mai sus de pilda pretind c-ar putea fi un “bug” al aplicatiei de pontaj, si ne informeaza ca au dat diaspozitie ca toate sa fie rezolvate inca de luni cand au trimis o adresa in penitenciare care se refera la altceva si care ne incurca intrucat intareste acel art. 13 alin. 2 care ne baga mana-n buzunar furnad o parte insemnata dintre orele suplimentare. Intrebarea e cine plateste pentru pagube, ca nu i-am bazut sa duca mana la portofel.

Adresa FSANP lamuriri foloase primite de catre director Targu Jiu

2. Aplicatia de pontaj nu permite inregistrarea si plata tuturor orelor lucrate legal

2. Aplicatia de pontaj nu permite inregistrarea si plata tuturor orelor lucrate legal

Sigur, intelegem retorica zilei si ne-am cam prins ca prostia e la putere, dar nici problema de mai sus nu-i rezolvata iar ilegalul Dobrica nici macar nu pare a o intelege in pofida reactiilor ofuscate la incercarile noastre de a-l convinge s-o lamureasca. In cazul de mai sus s-a exprimat ferm in sensul ca, gata, problema e rezolvata si ca s-a facut “corectia”. Ceva-mi spune ca minte si abia astept pontajele de luna viiitoare sa ne convingem cu totii.

Solicitare FSANP solutionare probleme aplicatie pontaj

3. Unele sporuri nu sunt platite pentru intreaga perioada lucrata

3. Unele sporuri nu sunt platite pentru intreaga perioada lucrata

Surprinzator, problema de mai sus le era cunoscuta, ba mai mult Marian Dobrica sustine ca sunt mai multe situatii de acest gen, nu doar sporul de paza, supraveghere  si escortare. Partea proasta e ca desi stia, cel putin asa afirma, nu s-a gandit si la o solutie, si nici nu pare ca are de gand sa se ocupe inn curand de asa ceva, nu de alta, dar asta presupune ceva recalculari pentru coelgii vaduviti de sporuri peste fondul de timp legal.

Solicitare FSANP solutionare probleme aplicatie pontaj

4. Zilele de concediu de odihna in weekend sunt pontate necorespunzator pentru angajatii care lucreaza la program de 12 ore si tura

4. Zilele de concediu de odihna in weekend sunt pontate necorespunzator pentru angajatii care lucreaza la program de 12 ore si tura

Cazul de mai sus l-a inteles greu Marian Dobrica, desi e a 3-a oara cand il vede intr-o adresa si cel putin a 2-a oara cand il discutam. N-am, deci garantia ca omul intelege fenomenul, dar macar sa-l dea in verificare unor oameni care pricep si tot e un castig.  Nu de alta dar daca salariile nu seamana intre doua penitenciare pentru acelasi loc de munca si pentru aceleasi conditii de vechime si munca cineva trebuie sa plateasca dupa cum trebuie sa plateasca si pentru acest furt prin pontaj.

Ca o concluzie, problema pleaca de la pretentia de stie tot a lui Dobrica, mai ales ca nu-i nici finantist si nici informatician si ca desi arunca la explicatii din coltul stramb al gurii nu prea intelege si nici nu-i in stare sa faca legaturile intre legislatie si aspectele tehnice in materie de salarizare. Ceea ce-l va costa, prostia si fudulia venind la pachet cu ceva cheltuiala.

2 Comments

  1. Giony

    Ne fura la salariu, ne fura la plata zilelor de concediu de odihna, ne fura la plata medicalelor, ne fura dreptul la un loc decent de munca, ne fura la dreptul de a avea un echipament decent cu materiale de calitate , ne fura la plata primei de vacanta, ne fura, ne fura.
    Cine plătește pt aceste furturi?? Aici nu mai exista infracțiune???

Comments are Closed

Theme by Anders Norén