fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Sindicalistii din penitenciare protesteaza in strada pentru conditii de lucru mai bune

Sindicalistii din penitenciare protesteaza in strada pentru conditii de lucru mai bune

Sindicalistii din penitenciare protesteaza in strada pentru conditii de lucru mai bune

In perioada 7 – 27 septembrie sunt organizate proteste in fata penitenciarelor. 3 octombrie, miting la Ministerul Justitiei.

Sindicalistii din penitenciare continua protestele impotriva indolentei guvernantilor in a solutiona problemele acestei institutii. Solicitam rezolvarea urgenta a revendicarilor ce tin de imbunatatirea conditiilor de lucru si de respectarea drepturilor salariatilor, dar si demiterea ministrului Tudorel Toader pentru incompetenta.

Mai jos, calendarul si ora de incepere a protestelor angajatilor in fata penitenciarelor*:

 • 7 septembrie 2018 – Penitenciarul Botosani (ora 12.00)
 • 12 septembrie 2018 – Penitenciarul Targu Mures ( ora 13.00), Penitenciarul Margineni (ora 09.00)
 • 14 septembrie 2018 – Penitenciarul Arad  (ora 10.00), Penitenciarul Vaslui (ora 08.00), Penitenciarul Gaesti (ora 10.00)
 • 16 septembrie 2018 Penitenciarul Poarta Alba (ora 10.00)
 • 19 septembrie 2018  Penitenciarul Bacau (ora 09.00), Penitenciarul Spital Targu Ocna (ora 09.00), Penitenciarul Targu Jiu (ora 10.00), Penitenciarul Iasi (ora 13.00)
 • 25 septembrie 2018  Penitenciarul Mioveni (ora 10.00), Penitenciarul Gherla (ora 10.00), Penitenciarul Targsor (ora 10.00), Penitenciarul Ploiesti (ora 09.00)
 • 26 septembrie 2018 – Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin (ora 10.00)
 • 27 septembrie 2018 – Penitenciarul Giurgiu (ora 10.00), Penitenciarul Pelendava – Craiova  (ora 10.00), Penitenciarul Slobozia (ora 09.00), Penitenciarul Galati (ora 09.00)
 • 3 octombrie 2018 – Ministerul Justitiei (ora 12.00)

Date de contact pentru liderii sindicatelor afiliate pot gasite la acest link (DATE DE CONTACT)

Reamintim ca pe lista de revendicari sunt incluse:

 • conditii de lucru mai bune – ministrul Justitiei a promis acum 1 an standarde privind conditiile de lucru in penitenciare si un plan multianual de  investitii, dar nu s-a tinut de cuvant. In schimb, bugetul pentru investitii a fost redus la jumatate.
 • plata orelor suplimentare restante – in continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplatite. Ministrul Justitiei s-a angajat acum 6 luni la ca reactie la refuzul unor colegi de a intra in serviciu ca acestea vor fi platite, dar nu s-a tinut de cuvant.
 • stoparea imputernicirilor ilegale – cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior si incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisa de lege. Chiar directorul general al ANP Marian Dobrica este ilegal imputernicit de 3 luni.
 • eliminarea discriminarilor salariale – cerem aplicarea legii cadru a salarizarii (L153/2017) si pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala incepand cu octombrie 2018.
 • aprobarea Statutului politistului de penitenciare – cerem ministerului Justitiei sa includa si observatiile sindicatelor in proiectele transmise, prin fortarea procedurii de avizare, la Parlament.
 • incetarea abuzului asupra pensionarilor – cerem eliminarea din legislatie a scamatoriei legislative prin care, incepand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, politistilor si militarilor.
 • plata integrala a orelor suplimentare curente – cerem ministrului Justitiei sa aplice corect prevederea legala obtinuta in Parlament de catre sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plata peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate in termen de 60 de zile.

In paralel, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor continua actiunile in justitie impotriva ministrului Tudorel Toader, si a directorului general al ANP, Marian Dobrica, pentru abuz in serviciu in legatura cu semnarea unor ordine si decizii ilegale.

Daca in urma acestor actiuni de protest in strada autoritatile nu vor reactiona luam in calcul blocarea activitatii penitenciarelor urmare a refuzului angajatilor de a lucra in conditiile oferite de angajator referitor la siguranta personala si respectarea standardelor de personal in raport cu misiunile de indeplini.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

13 Comments

 1. agent

  de ajutorul in cumpararera unei locuinte nimic ?ar tb sa fie prioritate ,e o mare nedreptate ,ia taiati chiriile si aveti revolte .

 2. ofiter de carieră

  Așadar vrem o schimbare în acest sistem învechit și depăsit..

 3. ofiter de carieră

  Pentru mafia concursurilor și manevrele care se fac pentru concursurile din sursa interna pentru functiile de conducere și nu numai , nu protestati domnule Dumitrascu ? în continuare se promoveaza slugile împuternicite pentru a ocupa acele funcții, procedura de concurs e idioată, învechită și neadaptată nevoilor de sistem, ca să nu mai vorbim de testarea psihologică care este un instrument în mâna jupânilor de a înlătura concurenta nedorită.. Și noi ne dorim un sistem performant, am impresia că suntem ultima spiță de la roata numită sistem de apărare și siguranță națională..

  • Una dintre revendicari este inncetarea imputernicirilor repetate. N-avem loc pe lista scurta a revendicarilor pentru toate problemele din sistem, dar aveti dreptate, neregulile de la concursuri ar trebui sa fie pe lista.

 4. ronaldo

  Propun sa primeasca tratamentul aplicat colaboratorilor nazisti la aliberarea Parisului.Doar partea cu tunsul cu ciobu si unsa cu clei+ pene si de gat sa aiba o pancarta cu: AM FURAT DIN BANII ANGAJATILOR.Si purtata prin Bucuresti sa o vada lumea.

 5. Neneia

  Pe cand niste plângeri pe la parchet pentru aceasta inchipuita ajunsa director economic? Ne fura la bani, blocheaza ea pontaje, cine se crede?

 6. politist de penitenciare

  Bucurestiul nu participa???

 7. r

  Braila cand este programata? vreau sa dau un interviu atunci!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén