fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Amendamente la decontul cheltuielilor pentru chirie

Amendamente la decontul cheltuielilor pentru chirie

Amendamente la decontul cheltuielilor pentru chirie

In Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala a fost propus un amendament referitor la decontul cheltuielilor de chirie, dupa ce functionarii publici fusesera scapati din textul aprobat pentru militari si politisti.

Pe scurt cei care au un credit ipotecar in derulare ar putea opta pentru transformarea decontului pentru chirie in rata pentru plata creditului ipotecar sau imobiliar destinat achizitiei sau construirii unei locuinte proprietate personala pe o perioada care nu poate depasi durata creditului si fara a depasi rata lunara. Mai jos textul de lege.

Amendament compensatie chirie penitenciare

Amendament compensatie chirie penitenciare

Proiectul este abia la Senat, mai are de trecut si prin Camera Deputatilor, amendamentul este asadar bine venit si e de apreciat ca fostul presedinte al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala s-a implicat in promovarea unui amnedament care scapase din proiectul initial, asa cum ni se mai intampla uneori.

22 Comments

 1. Nicu

  Proiectul de lege este 171/2018 si a fost adoptat la Camera Deputatilor,dar intr.o alta forma…iar la Senat a fost intoarsa de 3 ori la comisii,pt a nu se face discriminari….urmariti pe site.ul Senatului…
  Cele 2 comisii au cerut amanarea raportului suplimentar care trebuie sa clarifice toate aspectele referitoare la discriminare…pt data de 24.10.2018.

 2. Trutzi

  Dar proiectul cu sprijinul locuintei in cuantum de 500 lei lunar, varianta aceea cu 15 ani, mai este de actualitate? Multumesc.

  • Da. Este la MJ. Acela practic pune in aplicare prevederea legala deja in lege. Doar ca MJ nu prea-l misca.

  • Nicu

   Aia era o varianta a sindicatelor care nu a fost luata in calcul niciodata.

 3. Finantele Publice

  Domnule Sorin, o intrebare. Alexeev poate sa primeasca banii de chirie in Timisoara, daca are doar vile in vecinatatea Timisoarei. Intreb pentru un prieten. Multumesc.

 4. Antim

  S-au depus mai multe amendamente, in scris, pe adresa Comisiei. Chiar imi pare rau ca nu se pot vizualiza toate. Ramane de vazut ce putere de lobby are fiecare interesat in propozitie. Dam un singur exemplu, poate mai neimportant, dar care are o oarecare insemnatate a lui. In prezent, de Camera Deputatilor a trecut Statutul Cadrelor Militare modificat (plx de modificare la Legea 80/1995). Acesta prevede, printre altele, ca in cazul in care cadrele militare solicita, din motive de vechime in serviciu insuficienta sau alte motive, sa poata ramane in serviciu pana la varsta de 65 de ani. Noi am cerut ca si la Legea Politistului de Penitenciare sa se tina seama de modificarile, anumite modificari, la Statutul Cadrelor Militare, care va fi aprobat, probabil, inaintea celui care ne priveste. Sistemul de Aparare trebuie, este necesat chiar, sa beneficieze de un cadru legislativ cat de cat unitar. Macar prin prisma resursei umane. Asta este parerea grupului Antim, desigur. O alta parere a grupuscului Antim.:- Reintroducerea grupei de munca pierduta de civili in 2001 ar trebui promovata ca modificare la legea actuala a pensiilor civile, nu la himera Olgutei Vasilescu, din doujdemiisiceva incolo. Sanatate, viata lunga va dorim. Sa (ne) auzim de bine pe la Comisii!

 5. George

  Dacă am un credit nevoi personale cu garatir imobiliară ca mi-am cumpărat un apartament pot beneficia de acest beneficiu și eu ?? Va mulțumesc și aștept un răspuns.

 6. justme

  Buna ziua,
  Am si eu o nelamurire referitor la acest subiect. Daca nu am avut niciodata casa pe numele meu, nu mi s-a decontat niciodata chirie, pot face acum un credit ipotecar astfel incat sa mi se plateasca si mie respectiva suma? Nu de alta, dar tocmai ce am fost zielle trecute pe la banci ca sa ma interesez…

   • Dila

    Ce rost are sa contractezi un credit pt casa acum din moment ce legea asta prevede ca primesc doar cei care indeplinesc conditiile pentru chirie la data intrarii in vigoare a legii?
    Conditia de baza pentru a primi chirie,este sa nu ai casa in orasul unde se afla penitenciarul. Deci mai bine mai asteptam.nu ??

 7. Dila

  La ce perioada se raporteaza ?” Functionarii pss care indeplineau conditiile pt acordarea chiriei” -cand anume?

  • La data intrarii in vigoare a legii.

   • Aciduzzu

    Ar interveni și alte aspecte dacă acest amendament ar trece în forma actuală !Cei care au deținut o locuință în localitatea în care se află penitenciarul ( așa cum e acum prevăzut în lege ! ) și,din varii motive ,nu o mai dețin nu vor putea beneficia de chirie și ,implicit ,nici de decontarea,parțială sau nu ,a unui posibil credit sau chirie deși legea prevede acest lucru încă din 2007 !Cum acoperim acest impediment ?

 8. Membru

  Buna ziua,

  Domnule presedinte,

  Cand estimati ca am putea beneficia de transformarea chiriei in plata unui credit imobiliar?

  Multumesc anticipat!

 9. agent

  suna bine ,nu am avut chirie niciodata ,am un apartament in credit ,poate voi beneficia si eu dar mai am cam 5 ani pana la pensie, ce se intampla dupa ?

 10. Anonim

  Bună ziua,
  Un lucru foarte bun
  Despre OUG 59 se mai aude ceva
  Vă mulțumesc.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén