fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Controale la Penitenciarele Jilava si Giurgiu pentru ilegalitatile sefilor

Controale la Penitenciarele Jilava si Giurgiu pentru ilegalitatile sefilor

Controale la Penitenciarele Jilava si Giurgiu pentru ilegalitatile sefilor

Controale la Penitenciarele Jilava si Giurgiu in ultima vreme. Cazul Borcea cu cele 10 permisii intr-un an rascoleste calculatoarele si arhiva Penitenciarului Jilava. La Penitenciarul Giurgiu inspectorii cauta masluielile din pontaje. Deloc surprinzator, cu tot efortul de musamalizare, realitatea nu poate fi ascunsa.

Cazul Borcea, detinut-vip, protejat de la varful ANP asa cum s-a mai intamplat si cu altii de aceeasi teapa duce pana la directorul general ilegal Marian Dobrica si face  obiectul unui dosar penal, procuroii investigand modul in care detinutul Borcea a primit mii de credite dar si motivele pentru care, desi in 2016 se constatase deja ca a fost favorizat, nu s-au luat masuri.

La Giurgiu dar si la alte penitenciare se intampla ca sefii s-au scapat serios in ore suplimentare pana au dat peste cap sistemul de pontaj. Banii pentru mii de ore de sambete si duminici au ajuns in banii unor personaje precum Urdea Simona care, de cand se platesc, practic lucreaza in weekend si are weekend in timpul sapatamanii. Doar un exemplu, sunt multe.

Sigur, ANP o sa puna batista pe tambal, dar nu ne mai bazam pe dansii si mergem la Parchet asa cum am facut-o in cazul detinutului vip caruia ANP i s-a facut pres. Nu e placut si nici nu ne dorim astfel de actiuni in instanta, dar trebuie. Cei care abuzeza de functie ca sa favorizeze detinuti si sa-si traga foloase proprii sunt aceeasi care ne abuzeaza colegii si le refuza acordarea drepturilor.

Si pentru asta a trebuit sa mergem in instanta fie ca discutam de plata orelor suplimentare conform legii, plata sporurilor pe perioada concediului aplicarea deciziilor de Curte Constitutionala pentru plata la coeficientul maxim al functiei, anularea unor sanctiuni disciplinare date in lipsa unei proceduri legale, plata unor drepturi neacordate, modificarea ilegala a atributiilor si asa mai departe.

14 Comments

 1. fl

  Are dreptate colegul Marinică, , , Ar trebui verificate pontajele tuturor directorilor de unitate si directorilor adjuncti.
  Si la Codlea dir.ec. Coman cinstitul de luni de zile se ponteaza sâmbăta și duminica ca are treaba multaaaa…pe mulți bani…. . iar în timpul săptămânii este în recuperări și concediu… zice ca se preg de pensie, de peste un an și ca este susținut. O sa.l mai tragă cineva la răspundere și sa se recupereze banii luați cu japca? Nu cred.
  Cu stima dl. Sorin…. Mulțumim pentru activitatea dvs.

 2. Cinstiți și proști sau hoți și bogați...

  Eu unul m Am cam săturat de vrajeli… Sunt ani de zile de cand se vorbește despre corupția de la PA sau din sistem si nimic … oamenii au făcut bani de bani iar fraierii sau aliat si asteapta sa se faca dreptate… înclin să cred că suntem duși cu preșul.

  • Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam. Sigur c-o sa tot incerce sa musamalizeze.

  • Cu ce propune TwoDorrel pe la șefia DNA, ar trebui să vă dați seama cam cum se lucrează pe la DNA Constanța … Cine a făcut „bani de bani”, știe că ce e de haram, de haram se duce. Nu țin de cald.

 3. Glassimo29

  La PENITENCIARUL IAȘI fără un dram de experiență a fost parașutată o neica nimeni din DIP pe funcția de directoare…și să tot vezi ce a muncit doamna sâmbete și duminici cu așa spor dincolo de orele facute în cursul săptămânii ca ziceai ca era varză în pușcărie….cu ea ori fără ea treaba merge…până și pelerinajul de a cunoaște pușcăria în 2 ore și le a pontat..pelerinaj pe bani…iar în ANP nu îndraznea să muncească sâmbete și duminici că nu i plătea șeful ierarhic…la detașări o luase cu leșin când oamenii cereau explicații…la băgat cardul în bancomat după zeci de milione încasate dispăru leșinul….o rușine de oameni și de sistem…să se facă verificări și să se constate cum șefii au taiat orele suplimentare ale oamenilor, ore neplătite, ore muncite și nu efectuate in weekend prin birou frecând menta.

  • SUPĂRATUL

   Din păcate la IASI nici cei de la DIP,AUDIT,CORPUL DE CONTROL AL MJ nu vor să vină să verifice dk ” cele sesizate de catre unul dintr e SINDICATE se confirmă” ( unul dintre reprezentanti Sindicatului la invitat pe RADULESCU cand a fost la bilantul unitătii sa vină cu toată echipa la IASI) iar MJ dl TT a fost informat personal si ??????? OARE MOTIVUL PT CARE NU VIN – E FAPTUL CĂ ACTUALUL DIRECTOR al P IASI a lucrat la DIP s au le este frică de ce vor descoperi?

   • NICU DE LA IASI

    Poate vorbim de statul paralel LA Iashington?

  • ade

   Pey astia de la preventie sunt plin de corupti…un fost sef a venit sef la Jilava si era aghiotantul lui borcea, iar alt acoperitor al coruptiei masive de la Jilava si al devalizarilor masive a fost facut sef al preventiei pe tara.

 4. Antim

  Mda. Si la Poarta Alba s-a insistat cu controalele pana cand s-a uitat de ele. Eu sper din toata inima ca in aceste povesti sa nu fie implicat niciun lider de sindicat. Al niciunui sindicat din ANP. Macar atat mai sper, pe persoana fizica. In rest, asteptari = zero.

  • 🙂 si noi suntem la fel de rezervati in asteptari, suntem mai putin rezervati in actiune. Sigur ca n-o sa se dea in vileag singuri, trebuie sa gasim o bresa pe undeva.

 5. Ciordel

  Felicitari domnule Dumitrascu, insa suntem curiosi daca o sa se intample ceva, pentru ca la Jilava au furat unele persoane si fonduri romanesti si straine si au iesit bine la audit, deci va dati seama ce mizerie e pe acolo. cat despre VIP-uri, este o industrie, Borcea e doar unul cunoscut, si sunt foarte multi colegi bagati.Si conducerea ANP e prietena cu conducerea penitenciarului. VIP-urile de la Jilava au fost favorizate si in alte penitenciare.

  • Asta nu mai depinde de noi. Ne-am facut datoria am transmis informatiile primite la cei in drept si-o sa insistam sa-si faca treaba. Rezultatele insa depind de altii.

 6. Marinica

  Ar trebui verificate pontajele tuturor directorilor de unitate si directorilor adjuncti, personaje care au stat peste program din proprie initiativa sute de ore pentru a obtine bani frumosi din munca suplimentara.
  Daca un angajat nu reuseste sa-si indeplineasca sarcinile repartizate in cele 8 ore de program inseamna ca este un incapabil, un neputincios. La privat un astfel de om este schimbat imediat deoarece patronul nu-si permite plata orelor suplimentare cand are chef angajatul.

  • SUPĂRATUL

   Si cine să o facă? Corb la corb nu si scoate ochii! Toti cei care ar putea să verifice sunt la fel de patatiiiiiiii!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén