fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Cu stangu-n dreptul, management la Penitenciarul Iasi

Cristina Dumitran, director imputernicit - Penitenciarul Iasi

Cristina Dumitran, director imputernicit - Penitenciarul Iasi

Desi Cristina Dumitran, directorul imputernicit al institutiei, are grija sa spuna tuturor c-a invins in lupta cu “dezastrul” pe care l-ar fi gasit la Penitrenciarul Iasi, realitatea  din teren e cu totul alta.

Oameni rai, probabil, pretind ca dezastrul l-ar fi produs chiar doamna Cristina Dumitran, absolut nepregatita pentru a gestiona institutia cu pricina si care s-ar fi dovedit un manager nepriceput, controlat de adjuncti si fara viziune. Lucru dealtfel de inteles avand in vedere ca pana sa fie director doamna Dumitran, o persoana altfel pozitiva si bine intentionata cand e cazul sa impresioneze, n-a mai prea condus nimic.

Dar, sigur, nu e cazul sa fim carcotasi. In lipsa de ofiteri capabili la fata locului, ANP s-a gandit sa gaseasca pe cineva care sa se lupte cu “dezastrul” de la Penitenciarul Iasi si, uite-asa, a fost gasit un manager de imprumut despre care alte guri rele spun ca n-ar fi fost chiar gasit ci promovat pe cai de pile la nivel inalt, exact in persoana doamei Dumitran, unsa personal in functie de catre Tudorelul de la Justitie. Dupa care evacuari de puscarie, discutii despre inchidere, detasari cu japca, etc. Stiti povestea, nu revin.

Un alt exemplu, practica disciplinara in randul detinutilor, ar trebui sa dea de gandit. Daca cineva se mira c-au devenit din ce in ce mai obraznici, ei bine exista si un motiv pentru asta, iar o Nota de cercetare administrativa (X26024/PIIS/2018) explica foarte clar cum sta treaba.

Pe fondul neintelegerii fenomenului, directorul institutiei a neglijat un aspect extrem de important referitor la functionarea penitenciarului, ceea ce a dus la clasarea unui numar impresionant de dosare de cercetare a abaterilor disciplinare ale detinutilor. Dar, fiti pe pace, evident, directorul imputerncit e singurul care nu-si asuma nicio raspundere.

Nota de cercetare administrativa X26024:PIIS:2018 - extras

Nota de cercetare administrativa X26024/PIIS/2018 – extras

In vreo 3 luni verificate prin sondaj (sic!) s-au descoperit 46 de dosare care purtau sintagma “clasare-depasire termen”. Ceea ce, sa fim cinstiti, e cam mult chiar si intr–o perioada in care doamna Dumitran, despre care alte guri si mai rele spun ca e pregatita de ilegalul Dobrica pentru a se reintoarce la ANP – Directia de Inspectie Penitenciara in calitate de director, de data asta de la inaltimea experientei de sef suprem de puscarie.

Cate sute de astfel de abateri vor fi fost clasate nimeni nu stie, asa cum nu va sti nimeni cate “erori de sistem” au fost de fapt cu prilejul haosului creat de implementarea pe genunchi a recursului compensatoriu. Ar fi insa de lamurit, mai ales ca doamna Dumitran a reusit s-o rezolve cu “dezastrul” de la Penitenciarul Iasi dac-ar fi s-o credem si n-ar fi normal ca un astfel de amanunt sa pateze o cariera stelara de director imputernicit.

Nota de cercetare administrativa X26024:PIIS:2018 - extras

Nota de cercetare administrativa X26024/PIIS/2018 – extras

Cum se face ca nimeni n-a observat ca zeci de abateri ale denutilor sunt clasate pe motiv de termen depasit? Cum se face ca nici adjunctul Chilug si nici directorul Dumitran n-au inteles ca nu toti ofiterii si agentii care ar fi trebuit sa se ocupe de procedura disciplinara aveau aceste atributii in fisa postului si nici timp pentru asta nu le-a fost acordat, cei in cauza fiind folositi pe functia de baza, de regula in operativ? Nu c-ar conta pentru cineva care nu ramane sa lucreze in penitenciar, dar e de verificat.

18 Comments

 1. Lătrău

  Daca lumea se intreaba de unde atata dragoste intre Alexeev si sindicatul din “mosia lui” ,unul din motive il constituie BANII beneficiarilor virati direct in contul sindicatului pentru a fi albiti…pentru a presta munca suplimentara in conditii inumane si toxice la fabrica de cauciucuri,agentii sunt remunerati direct de catre liderii sindicali cu sume care depasesc 800 de lei lunar.Daca n-a reziliat contractul cu fabrica de cauciucuri,desi si agentii si detinutii se plang de conditii,ne intrebam ce sume primeste Sultanul si ce interese are in pastrarea acestui punct de lucru?Sa fie asta una din atributiile sindicatului si a liderilor acestuia?Nu cumva reprezinta primire de foloase necuvenite?Un alt motiv pentru care “iubeste” sindicatul lui,il reprezinta plimbarile lunare la turneele de fotbal,unde se cheltuie bani pentru mancare,bautura si cazare,aspect pe care prostimea(contribuabilii) il vede doar in poze.Celorlalti membri le inchide gura cu doua petreceri pe an,vara si iarna si cu un cozonac.Pentru ca majoritatea angajatilor au inceput sa-si puna intrebari in legatura cu sumele varsate lunar in contul sindicatului,liderii acestuia au inceput sa se implice in acte de caritate,activitati de la care nu lipseste televiziunea si interviul patronului de penitenciar.Atunci sa ne mai miram ca exista la Timisoara Caracatita La Grade Famiglia??

  • Indecisul care nu pupa moastele

   Pe cei de la birouri de ce nu i pune prin rotatie la cauciucuri..sa castige si ei..mai iasa si ei in lume..aaaa trebuie sa cotizeze la imparat cu una alta..ok,am inteles. Scuze indrazneala.

 2. Berlina

  Domnule Calin Ardelean,infiintarea unui sindicat independent la Timisoara in momentul de fata este doar o chestiune de timp,in prezent piedica principala o constituie numarul incomplet de membri.Cu siguranta abuzurile repetate ale vesnicului director vor determina si alte cadre sa se alature.Sultanul Alexeev,desi se tine bisericos,se teme de un alt sindicat in penitenciar,pentru ca nu l-ar putea conduce el si fiind “Penitenciarul lui” refuza sa aiba piedici…un director corect NU ar trebui sa se teama de un astfel de drept al angajatilor,insa dumnelui ameninta si santajeaza o parte care constituie “angajatii revolutionari”,iar cealalta parte ori sunt lingai si slugi,ori ii are la mana pentru ca sistemul penitenciar ascunde multe…desi se presupune ca “umbla cu legea in mana” ,spuma penitenciarului o poarta pe talpa!Multumim pentru sustinere!Apreciem ca nu suntem singuri.VIVA ALEXEEV CEL MARE!

 3. je suis livache

  Situatia pare a fi urmatoarea:
  1) In 46 de situatii,in care au fost intocmite rapoarte de incident,detinutii nu fost sanctionati din motive imputabile administartiei penitenciarului.
  2)Detinutii sunt incurajati astfel si vor intelege impotenta administratiei in a-i sanctiona si a asigura securitatea.
  3) Prin clasarea dosarelor, nu stim daca nu cumva au fost savarsite si infractiuni despre care nu s-a luat la cunostinta.
  4) Cat la suta pe an din rapoartele de incident intocmite au fost clasate din vina administratiei?
  5) Clasarile atrag demotivarea personalului iar conduita acestuia sa fie una de expectativa sau submisiva.
  6) Detinutii vor gasi calea de a se sustrage de la sanctionare prin afaceri judiciare fictive…etc.
  Toate aceste consecinte ar fi putut fi evitate daca:
  1)Directorul adjunct,presedintele comisiei de disciplina si seful operativului numea o persoana stabila,fara alte atributii, ca ofiter cu disciplina.
  2)Acele termene procedurale de 10 zile de la art 103 al 4 si 5 puteau fi suspendate legal printr-o celeritate a actelor procedurale. As pune problema profesionalismului,competentei si a consecintelor juridice.
  Deci,RASPUNDE CINEVA?

 4. Mitica

  In mod intentionat se pare ca au fost lasate de izbeliste acele dosare de cercetare disciplinara. Ca sa mai „sustina” autoritatea cadrelor in fata detinutilor.

 5. Gelucu

  Procesul verbal confirmă că s-a încălcat grav prevederile legale. Dima și Çhilug sunt funcțjionarii vinovați de situație, ulterior vestita madam Dumitran a tăinuit faptele acestora. Legea 293 obligă pe fpss. să sesizeze organele abilitate când are cunoștință sau constată încălcarea legii ! Doamna Dumitran a dezinformat și ANP-ul, deoarece a propus ca lui Dima și Çhilug să-i fie mărit salarul cu 50% …. !

  • Mirel

   Sunt ofițer cu disciplina într.o unitate și am făcut parte și din comisiile de disciplina și constat ca din comentariile dumneavoastră nici unul nu a avut aceasta calitate. Afirm acest lucru deoarece dacă s.ar face o analiza la nivel de sistem aceste aspecte se vor regăsi în fiecare din unitățile penitenciare. Acest aspect este rezultatul unei decizii care impiedica pe ofițerul cu disciplina sa înainteze dosarul disciplinar inclusiv rapoartele de disciplina în vederea continuării procedurii, pentru deținuții transferați pentru afaceri judiciare, internați în spitale, plecați în tranzit pentru afaceri judiciare. Toate acestea precum și contribuția adusa de personal la adunarea mijloacelor de proba duc la astfel de situații prezentate material. Deci un astfel de rezultat este generat de o multitudine de factori pentru care comisiile de disciplina sunt nevoite sa dispună rediscutarea cauzelor, amânarea acestora fapt ce poate duce la ieșirea din termen și implicit la clasare, nesanctionare etc.

   • sasha

    Don Mirel,ce propunere aveti la cazurile prezentate de dvs? Ceva trebuie sa fie ca altfel,asa cum spune legea, avem o stare de insecuritate atat la nivelul inchisorii cat si la nivelul societatii.Asa cum detinutul este recompensat,la fel de bine sa poata fi sanctionat. va intreb ptr ca m-ati uimit cu stiinta dvs despre procedura disciplinara

    • Realist

     Suspendarea termenelor procedurale pe timpul transferului, internării în spital, etc. Datorită complexității cauzelor, coroborat cu faptul ca persoanele desemnate mai au și alte activități de desfășurat, se poate introduce în legislația actuala posibilitatea prelungirii termenului de zece zile în care procedura disciplinara trebuie finalizata, asta, bineînțeles, în situații temeinic justificate.

  • SUPĂRATUL

   Mare dreptate ai GELUCU.
   E foarte simplu d na director trebuia să sesizeze org. competente după ce a primit p vb din care rezultă abateri GRAVE. ÎNTREBARE:
   DE CE NU A FĂCUT ACEST LUCRU s au poate protejează ” un viitor director ÎMPUTERNICIT al P IASI” ATUNCI SĂ RĂSPUNDĂ.

 6. Cronos

  ‘Aceași perioadă’… Asta spune totul despre cel/cea care a compus p vb de cercetare administrativa. Jenant

  • sasha

   “cel/cea care a compus p vb de cercetare administrativa. “E clar ca esti subiectiv(a).PV de cercetare administrativa nu a fost “compus”,ci ,mai degraba,elaborat.Poti sa compui o opera(literara,muzicala,) sau o vestimentatie-daca esti C Botezatu(priveste emisiunea “Ai stil” pe canal D!)…etc,pe cand elaborarea insemna altceva.Ai dex-ul si poti sa intelegi sensul cuvintelor romanesti.Nici macar jenant(a) nu poti sa fii!

   • Cronos

    Eram ironic/ sarcastic, dragă Sasha. Ai aruncat și tu niște ironii de 2 lei ca să iei apărarea unui ofițer /agent făcut la apelul bocancilor. Dar e ok, probabil ia și spor de studii superioare, ca și tine de altfel, care te ascunzi din spatele tastelor. Penibila replica, ca tine, drag coleg. Puneți mana pe carte ca de aia ne ia societatea peste picior și mai avem pretenții sa fim respectați.

    • sasha

     Sunt oameni care au libidou si altii , nu. Ce fac cei din urma?Se autosatisfac scriind la “pocneala’ si spun ca stau bine la o treaba reala…cand de fapt …e virtuala.Nu cred ca nu stim ca cercetarea administrativa nue facuta de o singura persoana…

 7. Berlin

  Subiect. Distractie pe banii donatorilor la sindicat a prostilor mai precis…uni gratis..noi pe bani! ca nu platim cat cere sindicatul..deci acasa..Ce minune ce miracol..ati vazut ce fata are Alexeev..a fost mort de beat aseara inaintea campionatului de fotbal de la Oradea..seamana cu un rahat..noroc cu colegii ca-l sprijineau…iara a mers moca, mancare bautura ..numai bine isi termina si gardul din economii..lasa ca vine luni si behaie prin birouri ca nu atingem normele de productie..ca de, noi ne distram ca el..noi muncim si sambata ca sa primeasca el atentiile de la beneficiari..ps. cu cat te ascunzi..asa te afunzi.

  • CALIN ARDELEAN

   Berlin – Mă bucur să constat că urmăriți îndeaproape activitatea profesională și personală a domnului Alexeev.

   Dacă tot faceți acest lucru, de ce nu vă constituiți într-un sindicat independent la Timișoara, pe care să îl afiliați mai apoi FSANP, pentru a nu-i mai permite domnului Alexeev să behăie prin Penitenciarul Timișoara cum dorește și când dorește.

   Iar dacă nu faceți acest lucru, va behăi în continuare, iar dvs. vă meritați soarta!

   Dacă doriți sprijin în constituirea unui sindicat, dați un telefon sau scrieți un e-mail.

   • Delma

    Doamne fereste!!!Un alt sindicat..ar fi sinucidere curata ti-ai semna demisia..daca ar auzi Marele Alexeev 1.. imposibil..asta stie si de cete ori mesteci la masa si cat stai la wc..are mucosi in toate birourile care raporteaza la minut la ora la domiciliu..concluzia..nu se va inscrie nimeni la un nou sindicat..si ce!! numai asa îi poate dibui pe cei care sunt scriitori pe aici..asteptam sa se trezeasca ANPul…dar se pare ca nu..are si pe acolo pile..pacat.

 8. sasha

  Ar fi cazul ca dalmatienii sa mearga sa se roage la racla Sf Parascheva in aceste zile de pelerinaj in prea dulcele targ al Iesilor. Nu ca li s-ar ierta pacatele,ci pentru a nu mai pacatui asa tare!Mai mult chiar,traseul sa-l faca in genunchi.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén