fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Tudorel Toader, urmarire penala pentru neplata orelor suplimentare

Tudorel Toader, urmarire penala pentru neplata orelor suplimentare

Parchetul investigheaza faptele lui Tudorel Toader in legatura cu neplata orelor suplimentare, acesta aflandu-se deja la cea de-al 3-lea dosar penal aflat in faza de urmarire penala.

Ieri am fost la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru declaratii in legatura cu plangerea impotriva lui Tudorel Toader pentru abuz in serviciu in legatura cu plata orelor suplimentare. Dosarul 404/P/2018, urmarirea penala in rem inceputa. Am facut precizari in legatura cu circumstantele faptei, participatia faptuitorului si dimensiunea prejudiciului estimat. In pofida contextului, se anunta o situatie dificila pentru inca ministrul Justitiei.

Citatie ordin plata ore suplimentare ilegal

Citatie ordin plata ore suplimentare ilegal

A durat ceva, dar iata ce se misca Parchetul si in legatura cu cea de-a 3-a plangere penala impotriva lui Tudorel Toader, chiar in ziua in care acesta propune demiterea Procurorului General pe motiv ca nu-i din gasca de la putere si ca i-a tot pus contre in lupta asta pentru eliberarea din puscarie a marilor corupti si-a miilor de hoti, talhari, criminali si alti detinuti.

Plangere Tudorel Toader – OMJ ilegal ore suplimentare 23.07.2018

Plangere Tudorel Toader – OMJ ilegal ore suplimentare 23.07.2018

Se misca treaba si in contencios administrativ, am parcurs etapa plangerii prealabile si dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti. Mergem asadar pe toate caile, intr-un fel sau altul vom reusi sa reparam aceasta ilegalitate asa cum vom reusi si cu imputernicirile ilegale ori alte ilegalitati comise de, culmea, ministrul Justitiei cu aportul, de inteles, al unor domni interesati de supravietuire de pe la ANP.

Reamintim ca prin art. 13, alin. 2 din Ordinului ministrului justitiei nr. 2721/C/10.07.2018, ministrul Toader interzice in mod ilegal plata a peste jumatate din orele suplimentare nerecuperate sub pretextul ca s-ar plati deja o majorare pentru lucrul in zile de repaus saptamanal, desi legea prevede in mod expres ca aceste doua drepturi se aplica distinct, situatiile juridice pentru care se acorda fiind diferite (art. IV alin. 6 din Legea 79/2018).

Dincolo de fentele pe care le fac unii care ne mai si fura din pontaj estimam un prejudiciu de 1,2 milioane de lei/luna cauzat angajatilor din penitenciare prin aceasta dispozitie ilegala careia i se adauga restante de peste 45 milioane lei, aferente orelor suplimentare nerecuperate si neplatite in ultimii 2 ani. Altii fac puscarie pentru mult mai putin.

3 Comments

  1. nick

    Va salut cu respect fata de lupta pe care o duceti pentru apararea drepturilor noastre! Am insa o nelamurire: sindicatele noastre de ce nu dezbat o problema legata de acordarea drepturilor salariale prevazute de Legea 284/2010, Legea 153/2017, precum si aplicarea prevederilor HG 1/2017 si HG 846/2017(mai multe gasiti pe site-uri ale Politistilor). Sau noi asteptam sa vedem ce rezolva ei dupa care hop si noi!

  2. Rudolf

    La brutărie cu el si acoliții lui.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén