fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Adevaratii infractori sunt la putere

Adevaratii infractori sunt la putere

Adevaratii infractori sunt la putere

Ceea ce si explica dragostea fatisa sau prost camuflata pentru tovarasii din puscarii. Vezi cazurile Tudorel Toader, Serban Nicolae, Eugen Nicolicea ori Florin Iordache, iar reactiile cinice pe care le au atunci cand cei pe care i-au pus in libertate mai repede rcomit noi victime spun totul. Nu dau doi bani pe cei carora intr-o forma sau alta le cer votul atunci cand interesele de gasca o dicteaza.

Politia l-a arestat pe unul dintre reeducatii prin cultura pusi in libertate in calitate de beneficiar al recursului compensatoriu dupa ce-a talharit o fata intr-o scara de bloc. Adevarata dimensiune a dezastrului o vom vedea insa peste 1 – 3 ani cand cei peste 9.000 deja de detinuti pusi in libertate, se vor intoarce dupa ce-au mai facut inca vreo 15.000 de victime ca hoti, talhari, criminali, violatori.

Intre timp, ministrul Tudorel ne explica despre cum “cultura elibereaza si pregateste pentru libertate”. N-a reusit cu individul ala care in fata liftului s-a folosit de-o lovitura aplicata pe la spate unui copil ca sa-l deposedeze de-un telefon si ceva maruntis dupa ce fusese pus in libertate in avans desi era un detinut extrem de dificil si fara sa mai treaca pe la un judecator care sa decida daca merita sau nu sa fie redat lumii.

Si nu tine fratilor apararea referitoare la faptul ca oricum ar fi recidivat indiferent daca ar fi plecat mai devreme sau mai tarziu din puscarie. Tocmai asta e una dintre functiile puscariei: o perioada de timp ii impiedica pe acesti infractori sa mai comita infractiuni. Unii care se ocupa de justitie chiar ne-au dat mijloacele ca sa putem calcula ca fiecare an de libertate pentru un infractor ne costa la nivel de societate cam cu 20.000 de euro mai mult decat dac-ar fi in puscarie.

Sigur, aici cei in cauza au pus preturi mari pe costurile umane ale crimelor, talhariilor si violurilor – si asa e corect, si au inclus si prejudiciile palpabile aduse de coruptie, hotie si abuz. Si e drept ca e cinic sa pui pret pe viata si pe durerea victimelor, dar e si asta o metoda de a combate polticianismul ieftin si plangacios pe seama infractorilor care, ce scuza penibila la momentul la care ne aflam la minimul istoric al numarului de detinuti, stau inghesuiti in puscarie.

Adevaratii infractori sunt la putere si-i pun in libertate pe cei care n-au reusit sa se tina departe de puscarie. Ceea ce face o intrebare obligatorie: sunt politicienii care sustin infractorii, complici la fiecare noua infractiune care-i readuce pe cei din urma in puscarie?

3 Comments

  1. Yo

    Nu am văzut nici un politician să promoveze o inițiativă de adăugare sau înăsprire a unor pedepse sau a regimului de detenție, toți umblă să le dea drumul sau să-i mute la hotel sau acasă. Oricum la ora actuală Codul Penal e o glumă proastă și pedeapsa cu închisoarea, o farsă. Vă mai amintiți cum era în armată, mai ales înainte de 89 ( și nu erați infractori)? Dacă nu altceva, aș face rocada, spital pentru infractori și pușcărie pentru pacienți, ar fi mai echitabil.

  2. Sunt autori, nu complici. Toată zbaterea din zona justiției e o acțiune deliberată, premeditată. E un nonsens să credem că TT chiar nu și-a dat seama de amploarea dezastrului „recursului compensatoriu” și să se ascundă sub fustele doamnei Prună, ca inițiatoare a proiectului de lege.
    Dacă într-adevăr, nu și-a imaginat la ce putea duce această grațiere mascată, atunci e o acțiune iresponsabilă de-a dreptul, și n-ar avea ce să mai cate o secundă în minister, nici măcat ca simplu practicant al legalizării actelor prin notariate.
    Dom profesor de la Bălți și avocatul infractorilor ar trebui să dea ochii cu victimele infracțiunilor comise post grațiere mascată și să le (i)explice ce căcat a avut în cap cînd a promovat legea.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén