fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

ANP refuza sa scape de incompetenti

ANP refuza sa scape de incompetenti

ANP refuza sa scape de incompetenti

Motivul e cat se poate de simplu: sefii de la centru tolereaza abaterile sefuletilor din penitenciare ca sa-si asigure supunerea acestora prin santaj. O alta fata a vasalizarii in functiile de conducere si a subminarii sistemului penitenciar prin tolerarea si chiar promovarea incompetentilor slugarnici.

Sigur ca nici MJ si nici ANP nu au in calcul revocarea celor doi directori desi sunt impreuna responsabili de peste 400 de nereguli constatate la controale, pentru ca cei in cauza nu l-au deranjat personal pe niciun stab din ANP. Altfel erau zburati, mai ales ca s-a lasat cu sesizari de comisii de disciplina si organe de urmarire penala. Ceea ce s-ar fi intamplat si daca invinuitul ar fi fost un simplu angajat. Doar o alta proba in sprijinul constatarii ca aceasta institutie nu e capabila sa se reformeze.

Adresa ANP revocare directori Buzias si

Adresa ANP revocare directori Centrul de Detentie Buzias si Penitenciarul Targu Jiu

Avem un lung istoric de rapoarte de inspectie si de audit uitate la sertar si multe verificari punctuale pe spete care priveau infractiuni de coruptie, abuz in functie ori favorizarea unor detinuti care au avut si au aceeasi soarta cata vreme vinovatul principal face frumos si nu supara sefii, in vreme ce alti cativa trebuie sa aiba grija si sa evite si interpretarile pentru a supravietui. Nu dam nume, ar fi pierdere de timp, cititorii nostri stiu cazurile si stiu ca nu sunt putine.

Partea proasta e, si e una importanta, ca asta e unul dintre motivele pentru haosul din sistemul penitenciar. Gascarilor directorului general si implicita vasalii vasalului ministrului Toader li se tolereaza tot felul de abateri – vezi sefi de pe la Penitenciarele Targu Jiu, Poarta Alba, Iasi ori Giurgiu, si lista poate continua – in vreme ce neafiliatii, asa putini cati mai sunt, trebuie sa stea permanent in garda.

Si pentru ca tot veni vorba de afiliati, acelasi efect il au si imputernicirile pe motiv de apartenenta la grupul prietenos care da bine si lauda pe cine trebuie facandu-se ca-si face treaba desi se ocupa cu parazitatul unei structuri de institutie publica de ani buni de zile. Dar, asta-i alt subiect pentru o alta zi. Azi, mai constatam inca o data ca, institutional vorbind, anticorpii nu prea ne functioneaza. D-aia probabil suntem si usor de parazitat.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

4 Comments

  1. Anuta

    Sefii din ANP sunt la fel ca sefii din penitenciare, si uneori se schimba intre ei, sunt rude, afini, tovarasi de spagi…normal ca se sustin unii pe altii. Ati uitat de PNT Jilava, unul din cele mai corupte.Oricum conducerea de la Jilava plangea dupa Borcea – uite ca vine inapoi 🙂

  2. Anonim

    Va rugam mult, dacă se poate sa aflati, cand urmeaza faza finala la concursurile organizate de ANP (funcții de executie si conducere). Mai precis daca ANP are un calendar, estimativ. Nu este normal sa te anunte cu 2-3 zile inaintea examenului.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén