fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Cum putem fi uniti, victime si agresori!?

Cum putem fi uniti, victime si agresori!?

Cum putem fi uniti, victime si agresori!?

Ne aflam oarecum in situatia in care pesedeii ne-au impins pe scari cu tot cu Statut, ne-am rupt un picior si-o mana de drepturi, iar dansii se supara acum ca ne vaietam. Cum? Cu tupeul ala al infractorului care isi inchipuie c-o sa scape si ne mai si rade-n nas.

Am aflat ieri din presa ca pentru militari si politisti a fost deja promulgata legea care permite transformarea compensatiei pentru chirie in rata la banca pentru cei care asta doresc. In cazul nostru s-a respins amendamentul fara ca madam Mariana Mot, secretarul de stat care reprezinta Ministerul Justitiei in Parlament, sa comenteze macar. Ba mai mult, cand a fost intrebata a zis ca n-are niciun mandat pentru a sustine. Nici minte n-are dupa cate se vede.

Sigur, am introdus si noi ulterior amendamentul in proiectul ala impins de Toader in Senat si, la un moment dat, va aparea si in Statutul nostru. Nu pentru ca s-au straduit reprezentantii de frunte ai justitiei si penitenciarelor ci pentru ca ar fi o alta discriminare fatisa iar noi, sindicatele, am reactionat si-am cerut includerea in proiect in vreme ce amintitii reprezentanti mestereau impreuna cu pesedeii la amendamente care sa blocheze promovarea agentilor si dreptul la asociere al ofiterilor.

Altfel, tot auzim despre apelul la unitate acum de Centenar. Noi, victime – dansii agresori. Iar asta se intampla  nu doar in exemplul de mai sus ci si la nivel de societate. Eliberatorii celor peste 9000 de infractori care acum ne  dau in cap pe strazi fac apel la unitate. Cum si cu cine? Cu violatorii, cu talharii cu hotii si criminalii pe care i-au scos pe strazi?!

Cei care ne anunta trufas ca va fi, ca ne place sau nu, amnistie si gratiere au pretentia sa nu fie huiduiti in public facundu-si prost un calcul politic bazat pe promisiuni de cresteri de salarii si pensii pe care nici macar nu le pot sustine fara sa bage dihonia intre diferitele categorii socio-profesionale. Cu cine?! Cu cei care-au promis cresteri de salarii de pensii si au taiat prin tot felul de scamatorii legislative?!

Sefii ANP poarta-n piept, la mare vedere o insigna dodoloata ca sa-si aminteasca probabil ca nu suntem in stare sa sarbatorim macar ce altii au infaptuit. Imputerniciti care-si intra perfect in rolul de vasali in cel mai bun caz ne vor trimite doua vorbe inchipuite de-un functionar care probabil pune suflet. N-o sa-i vedeti in public.

N-o sa-i vedeti unindu-ne. In niciun caz sustinand proiecte si masuri care ne invrajbesc ca sa mai castige nu-s cine cateva luni in functie. Nu stiu cum, si nu-s in stare sa-si inteleaga menirea, nici dansii asa cum n-o fac nici cei care si i-au interpus in functii. Nu ca n-ar fi si exceptii, dar din pacate sunt prea putine ca sa conteze si prea slabe ca sa se opuna valului de jeg care vine dinspre politica acum la vreme de Centenar al Marii Uniri.

9 Comments

 1. ingrijitor de hoti

  Asa pentru o curiozitate, avem ,macar acum reprezentanti care sa defileze impreuna cu celelalte structuri de aparare? Sau suntem in continuare atat de rapciugosi incat cuiva ii e rusine cu noi?Avand in vedere importanta acestei zile , ar fi dureros sa fim dati deoparte si acum.S-ar numi discriminare dar n-ar fi prima data….

  • Da. 2 blocuri de defilare la Parada Nationala si participare in alte 26 de localitati.

   • ingrijitor de hoti

    Multumesc Domnule Presedinte.LA MULTI ANI DVS,TUTUROR COLEGILOR SI TUTUROR ROMANILOR!

 2. Silviu

  Domnule presedinte e posibil ca din 01 ianuarie 2019 sa primim Norma de hrana – marita.
  Multumesc

 3. ZAINEA IONUT

  ca de obicei dl. Dumitrascu ne onoreaza cu o analiza la rece a societatii romanesti! corecte concluziile! avem de invatata gratis! dar cine sa mai invete, intro mare de sclavi si vasali? de fapt cam asta principala trasatura a noastra! daca ar fi fost curajul si demnitatea nu ajungeam aici!

 4. Sunt două posibilități:
  1. Sindromul Stockholm – victimele adulează agresorii, pe cale naturală. Un efect pervers, aproape masochistic.
  2. Redefinirea mitului Miorița – Mioara fidelă (una laie, bucălaie) informează pe unul din ciobani (ăala mai ortoman) că ăialalți doi, geloși, invidioși pe succesele sale, complotează împotriva lui întro prăduială (tâlhărie în forma agravată, cu moartea victimei), cam pe la apus de soare. Ciobanul acceptă situația cu resemnare, mandatând oaia fidelă să-i facă cele creștinește, after prăduială.

  Redefinirea Mioriței presupune altceva: Ciobanul face o scurtă analiză (verifică dacă bâta e suficient de solidă) și îi căsăpește pe ăialalți doi. După măcel, mandatează oaia fidelă să le facă cele creștinește. End of story

Comments are Closed

Theme by Anders Norén