fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Justitie in vremea infractorilor

Justitie in vremea infractorilor

Justitie in vremea infractorilor

Incet, incet, ajungem in situatia in care lumea toata intelege ca nu se mai poate nici cu Tudorel Toader si nici cu alte slugi ale slugilor politice care submineaza justitia si sistemul penitenciar. 

Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, ii cere demisia lui Tudorel Toader dupa ce acesta s-a facut de ras cu acuzatia referitoare la procurorul general si nici maca nu e in stare sa recunoasca faptul ca a facut intentionat sau nu o confuzie de nume, incurcandu-l pe un Lazar cu altul. Ce bine era daca Pruna ar fi avut rezultate ceva mai bune si n-ar fi batut si dansa campii pe alocuri. E drept ca, prin comparatie, a fost un ministru ceva mai bun, dar la momentul asta nu prea mai conteaza raposatii.

Pentru cei care-au scapat repetatele momente in care noi am cerut demiterea lui Tudorel Toader pentru incompetenta la vremea in care nu se intetea discutia despre remaniere. Reamintim ca destui au preferat sa-l considere doar rau-voitor sau sluga politica pe cel care se dovedeste prea putin priceput pentru functia de ministru. Toate astea se intampla pentru ca n-o intelege si nici nu e in stare s-o acopere pentru ca sinecurile de partid, oricat ar impodobi un CV, nu intregesc un om.

Unul dintre detinutii-vip pe care Marian Dobrica si alti sefuleti l-au favorizat in detentie are iarasi probleme cu legea. Ceea ce nu mira, dupa cum nu mira nici jalea care se asterne intr-o parte a presei pe care acesta o mai hraneste cand i se intampla cate-o nasoala. Evaziune fiscala, spalare de bani si alte infractiuni economice intr-un dosar care se anunta a fi extrem de complicat pentru gasca de infratori care-au tot platit sa darame justitia.

In acelasi registru, reamintim ca, nu demult, am descoperit o adevarata industrie in spatele detentiei lui Cristian Borcea, una care l-a tinut pe acasa cand chipurile era in detentie si care l-a facut un campion al reeducarii, desi iata un nou dosar demonstreaza ca, dimpotriva, a continuat cu furaciunile si inca la scara mare. Cat si cine a beneficiat, urmeaza sa stabileasca procurorii. Cei care au masluit, cei care au propus si cei care au aprobat vor trebui sa plateasca, chiar daca in buna traditie puscariasca romaneasca vor trage de timp pana la pensionare.

Si pentru ca tot suntem la inculti pe care sefii unor puscarii i-au pupat in fund, iata ca si Gigi Becali se mai trezeste cu un dosar. Evident, ca din prostie, si evident ca tot avocatii il vor baga la puscarie de data asta, acolo unde se vor gasi sefi de ANP si sefi de parnaie care sa-i care geamantanele, sa-i sufle-n iaurt si sa-l caute in coarne cu invoiri, permisii, vizite ascunse si alte faradelegi cu voie.

Sigur ca n-ar trebui sa fie treaba noastra si faptul ca unii sefi de puscarie saruta dosuri de infractori, intamplarea face, insa, ca sunt aceiasi care abuzeaza personalul si care baga mana-n buzunar si restrictioneaza accesul la drepturi pentru angajati. Acelasi Dobrica, care semneaza permisii pentru Borcea refuza mutari, taie ore suplimentare si se plimba prin americi pe banii  care nu se gasesc pentru incalzirea angajatilor care sunt trimisi la cursuri cu forta in conditii mizerabile.

Pentru noi ar fi momentul sa spunem un “v-am spus noi ca sunt niste mizerabili!” cat se poate de raspicat. Doar ca nu asta e important. Important e ca ideea de justitie sa scape nevatamata dupa ce va trece vremea infractorilor care inca mai sunt la putere.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

2 Comments

 1. Anton

  Borcea nu avea in cap decat sa dea mita si sa se orienteze si sa minta, cam asa era in detentie, cum a fost si a ramas in libertate. si avea mentalitaea de a cumpara oameni: platea detinuti sa munceasca in locul lui, dadea ciubuc unor colegi sa il scoata la magazin preferential si cu servitori dupa el (probabil baga restul de bani in contul lor, in afara ca ii punea la carat).

  Oricum de Borcea stie toata lumea ca a dat mita si ce s-a intamplat? a iesit bine mersi pentru buna purtare (a dat spaga inclusiv judecatoarei si a fost achitat!!!!!) Directorii care l-au favorizat sunt bine mersi. Mai primesc cate un premiu.

  Iar industria nu era in jurul lui Borcea, Borcea a fsot doar cunoscut si lacom. Exista o industrie de favorizare a detinutilor cu bani, mai ales a celor arestati de DNA, care prezinta mult mai multa incredere decat tot felul de clanuri de colorati, si au mai multi bani si nu ‘o strica’ mereu cand se vad privilegiati. La Poarta Alba si Jilava si Giurgiu se vinde orice favor. Vedeti cate lucrari stiintifice s-au redactat l a Jilava, si cum scriitorii erau si la munca in timpul ala si in invoiri si stateau in camere de lux.

  Cat despre eliberatii care voteaza – astia ies pe poarta inchisorii si nu le spune nimeni ca nu au dreptul sa voteze nu stiu cati ani, si in penitenciar se voteaza haotic – unii ba voteaza, ba nu, dubios rau de tot.

 2. Petrica

  Nu prea ma pricep la justitie,dar,distinsa dna PR ni l-a dariut pe genialul dg M PULPE.Si cate sunt de zis sau de spus….

Comments are Closed

Theme by Anders Norén