fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Majorarea de 50%, procedura modificata la Ministerul Justitiei

Majorarea de 50%, procedura modificata la Ministerul Justitiei

Majorarea de 50%, procedura modificata la Ministerul Justitiei

Ministerul Justitiei publica proiectul de Ordin pentru modificarea articolului 34 din Normele metodologice de aplicare a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice pentru personalul din sistemul administratiei penitenciare, aprobate prin ordinul ministrului justitiei nr. 2415/C/2018. 

Important, modificarea se refera strict la Ministerul Justitiei, iar acordarea majorarii de 50% pentru lucrari de exceptie s-ar face pe baza de cereri scrise, dupa ce acestea au fost analizate de o comisie constituita prin OMJ si avizate din punct de vedere al incadrarii in plafonul de 5% prin decizia ministrului Justitiei.

Proiect Ordin | Referat de aprobare | Anexa

Propunerile, sugestiile si opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise in scris pe adresa Ministerului Justitiei, str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucuresti, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail dean@just.ro.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

15 Comments

 1. cel putin o cerere

  E ciudat. In cerere omul trebuie sa enumere activitatile, misiunile si lucrarile de exceptie. Carevasazica seful lui habar nu are ce a facut exceptional subordonatul sau, el pune doar un aviz de principiu. Cel care depune cererea trebuie sa propuna si procentul. Cererea este repartizata unei comisii, numita de ministru, care va face propuneri ministrului. Asta da pasare de responsabilitate. Imi si inchipui un ministru, director abulic aruncind din coltul gurii, in fuga “Nu stiu dom-le comisia mi-a propus”. De unde rezulta cum e seful din MJ, asa e si seful din ANP, asa e seful din unitate. Pasaris responsabiltates. Se va aplica si la noi, si asa ii sfatuiesc pe toti angajatii sa depuna fiecare cel putin cite o cerere. La cerere sa faca completari si reveniri macar o data pe zi si la sfirsit sa porneasca procese in contencios. Intelepciunea ministrului trebuie rasplatita cumva.

 2. Eu.ro

  Ar fi de copiat in sistem criteriile volatile prin care sunt puse in discutie propunerile de acest fen la un penitenciar din nordul tarii.Aceste criterii au dus in trim. 3 la….neangajarea acestor propuneri la schimburi.S-a motivat o lipsa de comunicare/intelefere.Si asa a fost multumita lumea toata.

 3. Agent

  Aceste cereri se vor adresa comisiei la nivelul unitatii sau ANP-ului?

 4. Q

  sa aveti griJa de directorul BURSUC de la BRAILA- pila lui VULPE-! o nulitate ca si BARBU, desi jocul lui DOBRICA ets de-ai scoate la pensie pe acesti ofiteri de executie cu pensie de director!

  • aviatorul

   Si cate nulitati nu mai sunt prin sistem si stau fara griji!!!! Credeti ca Pulpe a fost vreo legenda!!

  • Otur

   Chiar ca o nulitate absoluta, Bursuc, a fost promovat de vulpe și ajutat sa obțină postul de șef structura securitate, deși habar nu avea cu ce se mănâncă funcția.

 5. Marius

  Trimestrul3

  • partizan

   cred ca suntem tampiti! de cand un ordin de ministru modifica doar un articol dintro lege organica! studiati Legea nr. 24/2000 Ierarhia actelor normative Art. 4
   (1) Actele normative se elaboreaza in functie de ierarhia lor, de categoria acestora si de autoritatea publica competenta sa le adopte.
   (2) Categoriile de acte normative si normele de competenta privind adoptarea acestora sunt stabilite prin Constitutia Romaniei, republicata, si prin celelalte legi.
   (3) Actele normative date in executarea legilor, ordonantelor sau a hotararilor Guvernului se emit in limitele si potrivit normelor care le ordona.
   asta inseamna ca in calitate de ordonator principal de credire se va aplica si in penitenciare acest criteriu!

 6. Marius

  De când se pune în aplicare?Pt cei din trimestrul se modifica ceva?

 7. Pctpa

  Apropo, pt trim III,aveti idee cand se discuta maj.de 50% ?ca mai e putin si trece trim IV. Multumesc

Comments are Closed

Theme by Anders Norén