fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Ministrul muncii si salariul marit al locotenentilor cu gradatia 4

Ministrul muncii si locotenentii cu gradatia 4

Ministrul muncii si locotenentii cu gradatia 4

In plin scandal cu valize, ministrul muncii anunta ca vor creste salariile in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Am mai vazut asta anul trecut. La anunt ma refer, cresteri n-au fost. Sare insa in ochi unul dintre exemple: “locotenentul cu gradatia 4” care ar avea o crestere de 868 de lei potrivit ministresei.

Nu ca n-am crede-o pe doamna Lia Olguta Vasilescu, dar l-am identificat pe locotenentul cu gradatia 4 care intre timp a devenit capitan de batranete. Pe scurt, in realitate asemenea cazuri nu prea exista, gradatia 4 fiind acordata dupa vreo 12 ani in activitate, ceea ce ne poate duce cu idea ca doamna ministru ar mai si minti pe alocuri in pofida laudelor desantate pe care le primeste de la pupincureii de prin presa si sindicate galbene.

In context ne amintim ca recent la Ministerul Justitiei am aflat despre faptul ca Ministerul Finantelor Publice a transmis limitele pentru bugetul pe anul 2019 fara maririle salariale presupuse de legea 153/2017, care iata se afla in prag de a fi aplicata daca nu cumva, si am mai vazut asta anul trecut, prin decembrie ne trezim cu ordonante care amana aplicarea sau cresc salarii prin scadere.

Sigur, aparatul de propaganda va continua sa incerce sa ne linisteasca si sa ne spuna ca totul e bine, iar la asta vor pune umarul si unii dintre cei care ar trebui sa sune alarma atunci cand inteleg ca exista un risc, asta daca intre timp nu s-au obisnuit in tabara aia care ii ingalbeneste contra intelegeri ascunse, functii de la partid si poze de panoplie pe la intalniri formale care nu aduc nimic concret.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

11 Comments

 1. Buha

  Incercati sa le explicati- poate pentru a mia oara- ca plata SDSL nu este spor.

 2. partizan

  sporurile se plafoneaza la max. 30 %? cu noua salarizare?

 3. john

  Despre mutari ne puteti ajuta cu o informatie concreta?

  • Nu. Tot ce am primit de la ANP este invitatia de a consulta listele cu cereri pentru 7 – 8 noiembrie. Probabil saptamana viitoare va fi sedinta. AICI raspunsul la cea mai recenta interpelare pe aceasta tema.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén