fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Proiect nou de lege a dialogului social

Proiect nou de lege a dialogului social

Dupa indelungi consultari si negocieri intre Guvern si Confederatiile sindicale apare o prima forma a unei noi legi a dialogului social.

Motivele modificarilor aduse la aceasta lege tin de concentrarea salariilor in zona salariului minim, disparitia coeficientilor si aplatizarea grilelor de salarizare, distributia inechitabila a rezultatelor economice intre capital si munca dar si o diluare semnificativa a dialogului social in Romania.

Propunere legislativa privind dialogul social (11.2018)

Propunere legislativa privind dialogul social (11.2018)

Printre schimbarile preconizate, reducerea numarului de membri necesari pentru infiintarea unui sindicat, recunoasterea dreptului de a adera la un sindicat pentru toate categoriile de lucratori, negocierea colectiva la nivel national, posibilitatea declansarii de conflicte de munca si la nivel national  si nodificarea conditiilor pentru incheierea contractelor colective la nivel de sector de activitate.

Alte modificari tin de aplicarea erga omnes a contractelor colective daca organizatiile semnatare au reprezentativitate si restrangerea interventiei reprezentantilor salariatilor (de regula desemnati de angajator) acolo unde exista sindicate formate, cu intarirea garantiilor impotriva ingerintelor  din partea angajatorului si a discriminarilor pe criterii sindicale.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

Comments are Closed

Theme by Anders Norén