fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Psihologia personalului, dupa ureche si interes

Psihologia personalului, dupa ureche si interes

Psihologia personalului, dupa ureche si interes

Serviciul Psihologia Personalului, singura structura infailibila din ANP daca e sa ne luam dupa pretentiile sefilor, are de explicat tot felul de paradoxuri statistice dar si cateva rezultate aiuritoare de la caz la caz. 

N-o face  cu adevarat pretinzand ca-i chestie de intamplare si incercand sa ne convinga ca e perfect stiintific ca hazardul sa distruga cariere sau ca, statistic, candidatii sunt, brusc, cu mult mai prosti cand candideaza Dobrica junior. Ceea ce, sa recunoastem, nu prea tine, nici macar pentru profani.

Raspuns ANP situatie respinsi testare psihologica

Raspuns ANP situatie respinsi testare psihologica

ANP are de explicat tot felul de situatii paradoxale referitoare la avizele date de Serviciul Psihologia Personalului. Un exemplu este cel al situatiei candidatilor declarati admis pentru Academia de Politie. Astfel in 2016 au fost 55% adminsi, in 2017 procentul a crescut subtirel catre 61,5% admisi, iar in 2018  inregistram o scadere brusca a numarului celor admisi pana catre  38%.

Da, aveti dreptate, 2018 este si anul in care a candidat ala micu al lui ala mare de la ANP, la Dobrica ma refer domnu’ ministru, si a si luat la o concurenta aproape unitara. Ceea ce, desigur, nu ar trebui sa tulbure cumva inca tanara familie Dobrica, in intregime dornica de a munci la puscarie fie ca face cineva angajari la Penitenciarul Slobozia fie ca se face admitere la Academia de Politie – Arma Penitenciare.

Daca cineva are de gand sa acuze ceva in legatura cu ceea ce statistica pare a indica fara echivoc, ar fi bine sa se opreasca. Evident ca Loredana Corduneanu ne va povesti ca poate au avut o zi proasta si ca oricum pot sa mai vina peste 6 luni cand vor avea zile mai bune, eventual dupa ce se nimereste vreun director care n-are de dat dispozitii peste testele alea care in niciun caz nu sunt calibrate la specificul si nevoile sistemului penitenciar.

Am mai spus-o si-o sa insistam pana se intelege. Acest Serviciu de psihologia personalului (SPsP) distruge cariere si demotiveaza colegi de extrem de buna calitate fara a utea sa-i elimine pe cei care sar calul, vezi situatia cu nebunica ala de la Spitalul Penitenciar Rahova care dupa ce a picat nspe testari si i-a mai amenintat si ca-i impusca e bine merci.

La polul opus colegi cu experienta si rezultate extrem de bune dar fara pile se trezesc respinsi printr-o metoda ca nu are nicio legatura cu stiinta iar asta o dovedesc explicatiile penibile in cazurile in care rezultatele sunt paradoxale si n-au nicio treaba cu realitatea.

Sigur, nu dam nume ca sa nu-i expunem inutil dar, intrebam –  si-o sa facem asta si in instanta si la organismele de specialitate – cum explica ANP si SPsP faptul ca un agent sau ofiter cu experienta exercita o functie cu anii si este evaluat ca foarte bun sau exceptional si pica testarea psihologica?

De intrebat ar fi cum se face ca avem oameni care pica testari care ar trebui sa fie de dificultate inferioara dupa care trec una mai dificila fara probleme la noi sau la alte institutii? Sigur, omul de stiinta Loredana Corduneanu o sa ne povesteasca ca asta e si ca n-au facut multi contestatii. Sigur ca n-au facut pentru ca nu se admit.

Sigur ca, asta e, cata vreme acest serviciu nu are nicio forma de control si e singurul domeniu din ANP in care nu se inregistreaza decat cel mult erori de planificare. Doar ca e putreda toata perfectiunea asta, iar putregaiul mai devreme sau mai tarziu va iesi la iveala, chiar daca dupa ani in care s-a distrus un intreg sistem de resurse umane printr-o astfel de practica.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

8 Comments

 1. Jiji

  Domnule Dumitrascu când sa dat majorarea de 50% , sau oprit 3 ptr directori și au spus ca dacă nu vor primi directorii se vor da la cei care au fost propuși. Știți dacă directorii au fost analizați? Ptr k la nivel local merg închis.

 2. Anda

  Psihologia este o.idiotenie, iar angajarile si pro.ovarile se fac pe pile. Ce poate.sa il intrebe un psiho-prost pe un om.pentru a decide daca poate sau nu sa.lucrezr in pnt? Ca oricum sunt destui angajati cu probleme de comportament, chiar in functii de conducere. Poate puneti testele pe net sa vedem ce intrebari penibile se pun.

 3. Yo

  Cine și-ar trimite copilul într-un sistem imund, după ca a văzut ce înseamnă? Dobrică, un personaj care are toate tarele sistemului ticăloșit al cărui reprezentant este și pe care îl susține.

 4. Q

  daca nu faceti nimic cu testarea psihologica- gen sa fie ultimul test dupa proba scrisa, inclusiv contestatia, va ramane in vecii vecilor arma cu care vor fi eliminati cei buni,cei verticali, cei corecti! sau testarea psihologica pentru concurs din sursa interna sa se faca cu un prestator extern care sa fie independent de comenzile directorului general! ca si interviul! dacaare proba scrisa la ce mai este necesar interviul?

  • alexander

   vulpea cand nu ajunge la struguri, spune ca sunt acrii!!

 5. mutari

  Conform calendarului,sedinta de mutari este in intervalul 1-7 noiembrie.Se mai aude ceva in legatura cu aceasta?

Comments are Closed

Theme by Anders Norén