fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Sefii ANP fug din Parlament pentru a sabota amendarea Statutului

Sefii ANP fug din Parlament pentru a sabota amendarea Statutului

Sefii ANP fug din Parlament pentru a sabota amendarea Statutului

Statutul politistului de penitenciare nu trece de faza discutiilor preliminarii nici in Comisia de aparare de la Senat. Dobrica si Nita,  si-au facut accesul dar s-au retras sobolaneste, probabil la indicatia lui Tudorel Toader care forteaza aprobarea tacita.

Sunt extrem de multe de reparat la acel proiect timis fara consultare cum bine remarca un senator. Urmatoarea sedinta in comisiile reunite in data de 12 noiembrie 2018. Noi am depus 44 de amendamente la proiectul lui Toader, a mai depus recent inca unul secretarul Senatului, Consiliul Economic si Social l-a avizat negativ iar Consiliul Legislativ a facut peste 50 de obiectii.

Pentru ca unii dezinformeaza, din prostie extrema probabil si vanatoare de imputerniciri, precizez ca am fost invitat si am participat la Sedinta Comisiei de aparare din Senat de ieri 06 noiembrie, ca si la celelalte dealtfel in care, din pacate, n-am reusit sa trecem de dezbaterile generale si sa intram pe fiecare amendament. Voi fi acolo in data de 12 noiembrie si ori de cate ori va fi nevoie, pentru a sustine pozitia FSANP.

Intr-o nota pozitiva, presa informeaza despre condamnarea unui detinut care a amenintat un ofiter de penitenciare pentru ultraj. Se intampla la Braila, recent am mai intalnit si eu unul pe la Baia Mare care isi facuse fapta la Gherla. Aceste cazuri demonstreaza ca e important ca in fiecare situatie de ultraj cu sau fara violenta autoritatile sa fie sesizate.

Sigur, mai e mult pana departe, dar iata ca treptat chiar si procurorii si instantele de judecata inteleg ca meseria noastra nu implica in fisa postului  amenintari, injurii si violenta fizica la locul de munca si acasa. Continuam si noi campania de constientizare cu privire la cazurile de violenta impotriva angajatilor, daca si societatea si justitia le intelege avem mai multe sanse ca acestea sa fie condamnate.

Intre timp sefii ANP prefera sa sobolaneasca la indemnul lui Toader si sa nu-si reprezinte subordonatii nici in Parlament si nici in Justitie.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

Comments are Closed

Theme by Anders Norén