fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Tudorel Toader si Marian Dobrica, complicitati penale

Tudorel Toader si Marian Dobrica, complicitati penale

Marian Dobrica a mai primit o imputernicire ilegala. Evident ca iar o contestam si ca facem o noua plagere penala. In context, ne bucura faptul ca fanii lui Tudorel Toader incep sa realizeze ca avem un proiect de Statut care necesita interventii la Senat. Gand la gand cu bucurie, ca prea se-ngalbenise treaba.

De asteptat si o reactie rapida, peste vreo 6 – 7 luni, la cea mai recenta traznaie a cuplului Dobrica, director general ilegal – Nita, sef de juristi anepisti, intentia acestora fiind de a nu mai ponta observatorii sindicali la concursuri. Noi, si in acest caz, ne-am permis sa reactionam imediat, cu riscul ca vom fi acuzati ca-i deranjam nepermis pe cei care ne mai fura la transparenta decizionala si incearca sa masluiasca concursuri in liniste.

Plangere prealabila FSANP imputernicire Marian Dobrica DG ANP

Plangere prealabila FSANP imputernicire Marian Dobrica DG ANP

In ceea ce-l priveste pe Marian Dobrica, incepem cu o plangere prealabila, asa cum ne cere legea contenciosului administrativ pentru a da ministrului Justitiei posibilitatea de a repara abuzul la art. 55 alin 3 din Legea 293/2004, ceea ce e clar ca nu se va intampla, de vreme ce atat ministrul Toader cat si directorul Dobrica stiu ca-i treaba ilegala si-au declarat in public asta, doar ca interesul le poarta fesul, de unde si persistenta in abatere.

Plangere penala Tudorel Toader imputernicire Marian Dobrica

Plangere penala Tudorel Toader imputernicire Marian Dobrica

Cum nu ne plac jumatatile de masura si nici nu mai asteptam sa-l vedem pe ministrul Toader ori pe vasalul Dobrica sa aiba mustrari de constiinta sesizam si organele de urmarire penala competente, care mai au vreo 3 dosare penale in curs de instrumentare si care, cu siguranta, vor fi incantati sa afle ca abuzul in serviciu se intampla intr-o forma continuata.

Plangere prealabila FSANP revocare adresa ANP observatori sindicali concursuri

Plangere prealabila FSANP revocare adresa ANP observatori sindicali concursuri

Si pentru ca prostia semeata pe care-o profeseaza Catalin Nita, juristul sef al puscariilor n-are leac decat cu doctorul de cap ori instanta de judecata si, cum la psihiatrii nu ne pricepem, sesizam instanta de contencios impotriva celui mai recent abuz comis cu un maxim tupeu dupa ce, in Comisia mixta, care iata nu valoreaza nimic pentru Nita a lu’ Dobrica, identificasem o solutie care multumea pe toata lumea in ceea ce priveste pontarea observatorilor la concursuri.

Plangere penala Marian Dobrica - interzicere observatori sindicali

Plangere penala Marian Dobrica – interzicere observatori sindicali

Da. Ati inteles bine. Dupa 12 ani de practica in sensul in care observatorii sindicali au fost pontati, altfel neputand participa la concurs, dat fiind modul in care sunt organizate concursurile si faptul ca uneori dureaza destul de mult, acelasi Catalin Nita a descoperit ca ANP are doar obligatia de a primi observatori nu si de a le asigura conditiile pentru a putea participa. La un asa abuz, am raspuns si cu o plangere penala ca sa fie treaba clara.

Sigur, e neplacut sa ne razboim in plangeri prealabile si la instante ori pe la parchete dar, din pacate e nevoie, mai ales ca iata incep procurorii sa-i cheme si pe impricinati si sa le faca deranj la plangerile referitoare abuzuri mai vechi si la favorizari de detinuti. Ceea ce ne indeamna sa credem ca dupa ceva insistente o sa-i cam impuscarim pe unii, chiar si pe domnul Nita, juristul asta de tip “ce se vrea”.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

5 Comments

 1. Anton

  felicitari domnule Dumitrascu. Insa nu doar borcea a fost favorizat, exista o intreaga industrie la Jilava de favorizare a VIPurilor. Si nu doar de seful ANP, ala doar stie ce se intampla si aproba, sunt directorii de la Jilava si cei din ANP care sunt responsabili. Borcea a avut tot dosarul aranjat. Sa spuneti si cum a fentat detentia mergand la loc de munca in afara penitenciarului. Atentie la corpul de control al ministrului – aia se duc sa acopere si sa distruga probe!!! Ar trebui si ei chemati la DNA cu Borcea cu tot.

  • E mai mult decat ca e un fenomen. In ceea ce priveste capacitatea ANP si MJ de a rezolva probleme, m-am convins deja. D-aia merg direct la Parchet si in Instanta.

 2. gianni

  Domnule președinte, astăzi la Dsdrp se discuta ca nu ar fi tocmai in regula ca DG al ANP sa delege competenta de aprobare a invoirilor cata vreme legea 254 prevede EXPRES termenul #director general#. Sa aiba dreptate conducerea Dsdrp (a se citi cele doua birouri si secretariatul dintre ele) si sa fi gresit TOP Management ul institutiei !? Dumneavoastră ce credeți?

 3. Q

  la POARTA ALBA l-a favorizat BEJAN acum DOBRICA!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén