fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

38 de miliarde de motive

38 de miliarde de motive

38,6 de miliarde de Euro pe an sunt pagubele produse de coruptie in Romania. Adica 15,6% din PIB

38,6 de miliarde de Euro pe an sunt pagubele produse de coruptie in Romania. Adica 15,6% din PIB. Cea mai grava situatie din Uniunea Europeana. Asta in timp ce mecanismul anticoruptie este sub un asalt finantat si sustinut puternic de politicieni penali si oameni de afaceri cu statul.

Poate intelegem din aceasta cifra ce n-am inteles din Raportul GRECO, Raportul MCV si Raportul Comsiei de la Venetia. Toate dezastruoase si rusionase pentru Romania si toate respinse cu un tupeu politic dambovitean care nu justitifica in niciun fel trufia care-i mana la Bruxeles pe cei care de la 1 ianuarie 2019 vor prelua cu tot cu agenda locala pro-infractori, presedintia Consiliului Europei.

The cost of corruption in Romania, december 2018 The cost of corruption in Romania, december 2018

38 de miliarde de euro/an inseamna de 5 ori mai mult decat bugetul alocat Sanatatii si de 9 ori mai mult decat bugetul alocat Educatiei, iar comparatiile pot continua. Va dati seama ce s-ar putea face daca 10% din acesti bani s-ar recupera pentru bugetul de stat si pentru economia romaneasca? Dar, 25%? Dar 50%? Toti, sigur n-o sa se poata. Nu pe termen scurt. Dar o parte importanta, daca statul e asezat corect, nu asa cum incearca s-o faca nicolicii, iordachii si serbanii s-o faca, se poate.

Sigur, peste tot in Uniunea Europeana exista coruptie (total pierderi UE, 905 miliarde Euro), dar nu la acest nivel. Nu ca in Romania, raportat la nivelul de dezvoltare economica si sociala la care ne aflam. Olanda cu 4,4 miliarde Euro pagube din pricina coruptiei pierde doar 0,76% din PIB din pricina corutiei. State precum Italia, Franta ori Germania – si acolo e coruptie – sunt binisor in spatele Romaniei ca procent al pierderilor din pricina coruptiei din totalul amintitul produs intern brut.

Daca acesti 38 de miliarde de Euroar fi pur sis simplu distribuiti fiecarui cetatean roman, asta ar insemna ca fiecare ar putea primi 1.954 Euro in fiecare an. Ceea ce evident ca nu se intampla, banii ajungand la udrele, dragnii, basestii, adamestii, bicele si alte oratanii ale politicii si afacerilor corupte romanesti. Intre timp, aflam ca Tudorel Toader se fataie de-o saptamana pe la Bruxeles ca sa preia fraiele justitiei europene pentru urmatoarele 6 luni. Urmeaza vremuri interesante.

20 Comments

 1. oxyk

  Lanțul Corupției !

  D-le. Sorin, au trecut cele 30 de zile legale de când a fost controlul de la ANP. la Iași, privind mușamalizarea în 2017 a rapoartelor de incident ale deținuților.
  “Specialiștii” sistemului fabrică acum salvarea incompetenților. Suspiciunea de corupție se confirmă deoarece în perioada respectivă un deținut a invocat permanent faptul : ” Cât e tata Chilug în floare , mă doare-n p..ă de rapoartele tale. “. Grav este că toate acestea s-au petrecut.

  Și uite așa au trecut și cele 30 de zile de minciună și nepăsare care confirmă sistemul mafiot în care trăim
  Actul întocmit de funcționarii din Iași cu ocazia cercetării administrative a confirmat corupția-încălcarea legii, funcționarii de la București se îndoiesc de autenticitatea faptelor.
  Dumitran a lucrat în magnifică structură, oare nu colaborează la tăinuirea faptelor.

  • Raportul inteleg ca e gata si trimis la aprobat. Cel mai probabil Chilug o sa aiba ceva de furca in perioada urmatoare.

   • oxyk

    Să vă mai zic una, în perioada respectivă Chilug a beneficiat nemeritat de majorarea salariului cu 50%., pentru lucrări de excepţie şi merite deosebite. Acest fapt confirmă că Bucureştiul îl susţine necondiţionat, el este opera nemernicului de Vulpe, amândoi fiind de viţă din satele jud. Vaslui Vă spun eu care sunt meritele acestui mincinos, deţinuţii deţin ilegal sute de telefoane mobile, tolerează deţinuţii ce săvârşesc acte de violenţă extremă, creează cazuri fictive de încălcare a legii la subordonaţi, complotează cu deţinuţii împotriva subordonaţilor, … . Este cel care acordă clientelar la Iaşi majorarea de 50% agenţilor, celor care joacă noaptea barbut pe secţii, care fac combinaţii cu deţinuţii, care primesc bunuri de la deţinuţi, care nu vin la serviciu, care părăsesc secţiile noaptea, celor care au creat un alt sindicat în unitate ce este aservit lui, care au furat şi fură din patrimoniul unităţii, … . El este cel care dezinformează prin referate false judecătorul delegat, individ şcolit pe lângă adevăraţii mafioţi în excrocherii !
    Cu asemenea lucruri se ocupă Chilug mincinosul la Iaşi,

    • Gogoașă

     Lucrurile astea se întâmplă peste tot . Atunci când se sparge buboiul cei din ANP se fac ca eu nu au auzit nimic, cei din DPCT de asemenea , si se caută țapi ispășitori. Se va sesiza cineva cu privire la cele arătate în comentariul de mai sus ? Cu siguranta ca nu , ce naiba doar nu pun ei botul la anonime .

 2. Nedumeritu

  Exista vreo reglementare prin care un ofiter cu funcție de conducere, intra in comisie medicală cu probleme psiho și ocupa in continuare funcția de conducere, Acu vine la munca semnează, mâine se enervează și intra in medical și tot asa( internare spital militar, intrat in comisia pe unitate)?!

  • Nu exista. Ar trebui.

   • Politist adjwctiv

    Despre ofițerul de mucava de la Rahova ce se mai aude, a ieșit la pensie asa cu diplomele false ?

    • Se pare ca e prin medicale.

     • Politist adjectiv

      Adică inca mai este platit … la funcția de ofițer sau … in ce (editat admin) de tara trăim, se pare ca sistemul nostru este profund corupt in situatia in care nu se “poate” rezolva această speță. Cate capete vor cădea, daca vor cădea. Avem oameni in sistem pusi la dispoziție ,nevinovati ,de care sistemul se dezice iar unii sunt platiti in concedii medicale. Nu trebuia sa intre in comisie musiu Petcu ca o arde de peste un an in medicale ?
      Foarte interesantă speță !

     • Cata vreme e in concedii medicale nu prea pot sa-l prinda.

  • RAILEANU

   EXISTA ! Decizia nr. 320/2015 a d.g. Dobrica PRIVIND EVALUAREA PSIHOLOGICA LA CERERE !

 3. oxyk

  Corupţie a fost şi când cowboy-ul Bejan la nominalizat pe nemernicul Vulpe Marius managerul anului !

  Rezultatul corupţiei –> nemernicul a fost numit director ANP., –> după 8 luni nemernicul a dobândit o pensie de 25 000 lei !

 4. caramba

  Cred si de aceasta data ca statistica manipuleaza sau nu este suficient de relevanta. Ca sa existe coruptie,trebuia sa avem doi parteneri de acelasi fel-coruptul si corupatorul. sa spui asa vag/sec,ca pierdem 39 mld de euro pe an prin coruptie e ca si cumai spune iese fum pe cos.Statistica asta de doi bani,nu ne spune cine sunt autorii coruptiei,de unde iau ei banii,cui ii sunt destinati, de unde stim ca se pierd 39 mld euro anual si daca stii cat pierzi,de ce nu pui frana..Pe de alta parte sociologii,psihologii …sa ar trebui sa studieze daca nu cumva omului/romanului ii place “atentia’ sau “descurcatul’ ori zicala ‘cine poate oase roade,cine,nici carne moale.”Este posibil ca ciupeala sa fie un mod de viata. Tot din popor(ca el stie multe) se mai spune ca” dai ca sa ai”Si atunci,despre ce vorbim?Sa fim noi mai altfel decat ceilalti europeni? Pai,tocmai asta ne uneste-unitatea in diversitate….

  • Pai asa functioneaza statistica, si orice intrument statistic are o marja de eroare. Vreti date punctuale cautati in dosare. Vreti metoda de evaluare, autorii o prezinta. Trebuie doar sa cititi. Sunteti la un click distanta.

   Altfel, daca vi se pare ca traim inte-o tara fara coruptie si ca realitatea contrazice flagrant ceea ce spune statistica ar fi utile si ceva argumente. Nu e suficient sa presupuneti ca nu vi se spune ce n-ati intrebat.

   Care-ar fi manipularea? Cineva rau vrea sa ne scoata ca tara corupta in timp ce noi suntem exact inversul? Vrea cineva sa ne prezinte ca saracul UE si suntem noi dimpotriva?

   Sau, chiar asa e? Stim si preferam sa ne gasim motive sa nu vedem si sa nu facem nimic.

  • Ionel

   Toti suntem implicati in coruptie colegule: de la 10 lei pentru infirmiera la spital sa schimbe un asternut pana la bani pasati sa se angajeze neamurile in diferite locuri.Exemple gasesti numai sa vrei sa le vezi.

  • Mai degrabă ignoranța, neștiința sau prostia unora generează corupție. Corupția nu înseamnă doar dare-luare de mită. Corupția, în sens larg, cuprinde toate actele care generează corupție și care ne prejudiciază pe toți la buget, inclusiv recentele modificări aduse legilor justiției (generează corupție).

 5. Fpss

  Asta va duce inevitabil la un număr si mai mare de persoane( de calitate) care va părăsi România! Români = corupție

 6. Hamangiu

  Înseamnă că si Dobrică ilegalul preia președinția sistem penitenciar UE
  🤔🤔🤔
  Nu de alta dar a fost absent in aceeași perioadă

Comments are Closed

Theme by Anders Norén