fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Detalii | OUG 114/2018 privind salarizarea in 2019, publicata in Monitotul Oficial

Detalii | OUG 114_2018 privind salarizarea in 2019, publicata in Monitotul Oficial

A fost publicata OUG 114/2018 care ingheata salarizarea si celelalte drepturi salariale in sectorul public, cu exceptia acelei 1/4 din diferenta de coeficienti raportat la 2022. Adica, la salariul net, o majorare de 2 – 300 de lei, care n-acopera nici macar rata inflatiei.

Mai jos cateva informatii de interes pentru angajatii din penitenciar:

1. Salariul de functie se majoreaza cu 1/4 din diferenta dintre coeficientul din 2018 si cel din 2022 (art. 34 alin. 1)
Art. 34 - majorare 1:4 din diferenta pana la 2022

2. Sporurile, majorarile si celelalte elemente ale salariului de baza sunt limitate la cuantumul platit in decembrie 2018 (art. 34. alin. 2)
Art. 34 - inghetarea sporutilor, majorarilor si a celorlalte elemente salariale

3. Plata orelor in repaus saptamanal si in sarbatoare legala nu se modifica (art. 35 alin. 2)
Art. 35 - plata orelor in sambete, duminici si sarbatori, si plata orelor suplimentare

4. Plata orelor suplimentare – nu se modifica (art. 35 alin. 3)
Art. 35 - plata orelor in sambete, duminici si sarbatori, si plata orelor suplimentare (2)

5. Vouchere de vacanta – nu exista modificari,  decontare in limita a 1450 lei (art. 36 alin. 5)
Art. 36 decontarea cheltuielilor de vacanta

6. Compensarea chiriei, norma de hrana, norma de echipare etc. raman la nivelul lunii decembrie 2018 (art. 37)
Art. 37 - inghetarea normei de hrana si a celei de echipare

7. Ocuparea posturilor vacante – cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin buget (art. 38)
Art. 38 - ocuparea posturilor vacante

Asadar Guvernul a facut exact ce-a negat la inceputul lunii c-o sa faca. E drept ca nu i-am crezut si ca minciuna era de asteptat mai ales ca perioada e propice. Din tot raul, au rezolvat scaparea cu orele suplimentare in ceea ce ne priveste. Noi am transmis aceste observatii, iata ca au tinut cont de unele.

52 Comments

 1. Ioana Oprea

  Buna ziua,as dori să știu dacă indemnizațiile de revoluționari ramin la nivelul anului 2010 ,cum sunt acum sau se va lua în calcul salariu mediu actual.

 2. GEORGETA Zarvescu

  Domnule Dumitrescu nu puteti face nimiic de unul singur.Sa stiti ca si la pensiile civile exista inechitati ca la militari.Salariile militarilor la ora cutuala sunt mult mai mici decat din alte setoare din administratia publica ,A ajuns unul de la politia locala dintr-un judet sa aiba salariul mai mare decat un militar .Eu am lucrat la pensii si cunosc foarte bine paensiile si la civili si militari ,numai impreuna vom reusi.In CNPV AVEM REPREZENTANTI SI NOI SI DUMNEAVOASTRA CARE nu-i intereseaza decat indemnizatiile lor lunare si sumele ce le primesc din consiilii de administratie unde sunt.Haideti sa fim uniti si sa spunem adevarul.Eu sunt sotie de militar si am curajul.

 3. Anonim

  Credeți că s–ar putea elimina plafonarea OMM din OUG 59?
  Vă doresc în noul an, să fiți sănătos, sa aveți putere, și să nu ne lăsați la mâna lor, a guvernanților.
  La Mulți Ani !!!
  Cu stimă.

  • Ar fi trebuit sa se rezolve anul asta insa proiectul n-a mai fost pus pe ordinea de zi din ratiuni politice. Am tot insistat la presedintele Comisiei de munca din Camera deputatilor, nu s-a miscat. Reluam la anul.

   • Anonim

    Vă mulțumesc, și eu totuși mai sper că veți reuși. Nu se poate ca celor care au ieșit anul trecut să le recalculeze, iar nouă să nu ne dea nimic. E strigător la cer. Ok, am înțeles, că pensia nu trebuie să fie mai mare ca salariul, dar după atâția ani de activitate în slujba și pentru apărarea României, tu, un politician care astăzi ești și mâine nu, să te faci că nu îmi recunoști acest drept fundamental.

 4. Liviu

  Pentru cei care iesim la pensie in ianuarie 2019 puteti sa ne ajutati cu informatii privitoare la modul de calcul /actualizarea la zi a celor 6 luni alese din 2018?
  La multi ani cu sanatate va doresc!!!!!!

 5. Antim

  Am facut apel la unitate sindicala in nenumarate randuri. Pentru ca era nevoie in anumite momente cheie. Este clar ca acum nu avem alta cale decat cea a protestului legal. Vom participa la chemarea FSANP, asa cum am facut-o si pana acum. Trebuie sa ne aratam nemultumirea pentru ca am fost mintiti. Ni s-a spus sa stam linistiti la locurile noastre deoarece se lucreaza la o Lege a Salarizarii unitare care ne va pune in randul lumii si pe noi. Aflam acum ca aceasta lege nu se mai aplica, asa cum ni s-a tot promis, de la 1 ian.2019, ci peste 3 ani. Un mare pericol planeaza asupra noastra. Nu mai putem trai in minciuna. Altfel, asa se va intampla si cu alte drepturi: legea pensiilor se va intampla peste 10 ani, echipamentul, hrana si siguranta o amanam peste 8 ani iar conditiile de munca peste o suta. Conform legii, Sau a unei OUG de prorogare. Vom ramane niste vesnici prorogati ai puterii. Dormiti linistiti? FNI, LOV, MOV, SOV, ANP, MJ vegheaza la vesnica noastra prorogare.

  • Noi nu v-am spus niciodata sa stati linistiti. De fiecare data cand am simtit un risc am spus-o clar si raspicat. Din pacate reactia n-a fost tocmai pe masura. Reamintesc ca sindicatele sunt constituite din toti membrii nu doar din presedinti.

   Datoria mea e sa reprezint, sa organizez si sa negociez. Daca membrii de sindicat nu se implica ferm insa atunci cand e nevoie pentru a demonstra ca suntem o forta, e destul de dificil. Asta explica poate si de ce sectorul sanatate e pe grila din 2022 si noi nu.

   In ceea ce priveste unitatea sindicala, din pacate s-a intamplat ca in timp ce noi sesizam probleme in sistemul penitenciar si ceream masuri, altii n-au vazut. Ori, aceasta fiind situatia de fapt, nu prea am avut cu cine ne uni sindical cu exceptia colegilor de la SNPPC.

   • Antim

    Nu ma refeream, d-le Dumitrascu, la FSANP. Ma refeream la cei care ne spuneau prin reclame televizate sau speech-uri adormitoare sa ne relaxam si sa visam la zile bune. LOV.

 6. Marian

  Avand in vedere rezultatele exceptionale ale ANRE prin infiintarea unor piete ale energiei electrice si gazelor neconcurentiale si nefunctionale, ca urmre a veniturilor suplimentare propun majorarea salariilor de la 10000 euro/luna la 20000 euro/luna

 7. Florin

  Dle președinte , noi vrem sa ne implicam, dar va spun, ca, in teritoriu liderii sunt cei care nu prezintă niciun interes pt noi.sunt subjugați conducerii, le fac mersurile, ne amenință,își promovează rudele și apropiații in funcții calde, suntem tratati ca sclavii pe plantație.Am rămas membru de sindicat numai pentru ca , in continuare cred in forța acestei organizații.dv și celălalt sindicat ați reușit multe , nebănuite vreodată in acest sistem (am18 ani vechime și stiu cum stăteau lucrurile), dar se pare ca numai fsanp, a rămas vertical. Ceilalți s au pus capra!!!incercati sa monitorizați liderii de sindicat din teritoriu pt ca acolo sunt problemele!!la alegeri nu se prezintă mai nimeni in forma de protest, și totuși se aleargă prin unitate după noii încadrați, a doua zi cu urnă de vot!!! Sfidător!!!multumim pt tot ce întreprindeti in favoarea noastră și va doresc sănătate și putere de lucru. Va doresc un an nou minunat!!!

 8. ionut

  sa mergem la protest. toata lumea. cu semnatura. nu vii, iesi automat din sindicat. ca ne-am saturat de noi si de viitoarele scuze.

 9. Marius

  Spuneți domnule Presedinte concret cum Oprea a putut modifica legea și acum nu se poate.Sa le arătăm cum sa o modifice.

  • Concret. Oprea n-a modificat legea. Legea atunci permitea actualizarea si a data acel Ordin. Acum prin OUG aceste valori sunt inghetate.

 10. fpss

  Sunt foarte multumit de acțiunile FSANP, apreciez efortul dumneavostră dl. presedinte, este clar si cine este curios se poate uita in spate la lunile Septembrie/Octombrie și va ințelege că exact ce se întâmplă acum a-ti încercat sa evitați, din păcate DA, am fost prea puțini, păcat că celelalte federații nu se implică la proteste, este ok că primim o creștere, dar vă spun sincer că de când sunt în sistem m-am săturat până peste cap de înghețările astea, parcă suntem in epoca glaciară… este cam timpul sa lămurim odată ce avem dreptul și ce nu… o să fie un an greu, așa cum a-ti menționat dumneavostră, sper sa ne putem organiza mai bine anul ăsta……ca incheiere a-și vrea să intreb de legea cu schimbatul chiriei in rată pt. casă, ce se mai știe?

 11. Marius

  Domnule Președinte, norma de hrana a mai fost înghețată și în timpul generalului Oprea și a reușit sa o mărească. Modul nu -l mai știu Ordin de Ministru,Hotărâre de Guvern dar sa putut.Cred ca se va putea și acum dacă punem presiune pe ei.La fel cred ca se poate și cu echipamentul.

 12. Mos Craciun

  “si vedeti poate reusiti cu ajutorul oamenilor de acolo sa intrati in greva , dar nu o greva de 2, 3 ore .”Iata “Gandire de Gandire si exprimare libera”!!!!!!Chiar asa,dle Presedinte,de ce sa intre omul in greva si nu intrati numai dvs? E Anul Nou si nu-i zic nimic. Mi-e mila !!!
  Ce n-a inteles A e ca Legea salariziarii nu se aplica .Cum n-a aplicat-o nici POC pe-a lui!Sperati ,sperati si iar sperati….pana in 2022 si apoi pana in 20222!!!

  • Stimabilul nostru comentator are sfaturi de greva nu-i musai si dornic de implicare. Aici e problema cu luptatorii de online. Mai greu sa stea in frig, sa faca proteste, sa se certe pe la Parlament ori Guvern.

 13. Mihai

  Nu înțeleg la ce mai exista sindicate , dacă nu se mai poate face nimik.

  • Asa e. Nu intelegeti. Sindicatele pot face ceea ce e legal si daca membrii se implica. Nu pot face minuni.

   Asta vara – tomana am incercat sa prevenim aceasta OUG. Am avut 3 luni de actiuni si am tot tras de colegii nostri. Din pacate am fost singurii.

   Cand mai intrebati asadar de ce mai avem sindicate, intrebati si cati din sindicate se implica la momentul oportun! Cam ce credeti ca putem in mod real face acum de sarbatori?

   Anul asta am obtinut dupa proteste la Guvern deblocarea platii orelor suplimentare si a incadrarilor. Milioane bune in buzunarele colegilor nstri si locuri de munca pentru altii noi. Doar un exemplu. De asta avem sindicate!

   PS. Va rog sa-mi transmiteti la fsanp@fsanp.ro datele dumneavoastra de contact daca sunteti dornic de implicare. Promit sa va trimit personal in invitatii de a participa la actiunile sindicale.

 14. Florea

  Statutul , aveți idee când va fi gata?

 15. Antim

  Nu suntem lamuriti. Legea salarizarii si OMJ al MJ nu se mai aplica? Exista, de exemplu, indemnizatii pentru titluri care nu s-au dobandit, inca. De exemplu, titlul de specialist de clasa, prevazut in OMJ, titlul de doctor sau altele. ANP o fi prevazut in buget sume pentru astfel de cazuri sau daca nu sunt nascute la 31 decembrie, nu se vor mai naste aceste drepturi timp de 3 ani, ca asa vor interpretatorii?

  • OUG 114/2018 spune ca orice ingheata cu exceptia acelei 1/4 din diferenta pana la 2022. DA. Asta inseamna. Aplicarea acelui OMJ depinde de aplicarea legii 153/2017.

   • Antim

    In acest caz, ma fac doctor si specialist peste 4 ani, de ce sa ma mai fac la anul? E cam aberant, dar asta e. Imi pare rau pentru mine. Promiteam mult.

   • Georgeta ZARVESCU

    Domnule Dumitrescu sa stiti ca cei din MI SI PENITENCIARE A-TI ramas cu cele mai mici salarii.Pana si cei de la politia locala au salarii mai mari in unele judete.
    Va bucurati ca va da o patrime din grila din anul 2022 nu considerati ca este normal.La fel s-a intamplat si cu pensiile este o mare nedreptate sunt diferente de zeci de mii de lei la cel pensionati pe lEGEA 223 FATA DE CEI PENSIONATI PE LEGEA 263/2010.Cum este posibil la cei pensionati pe legea 263 sa nu li se dea voie sa opteze daca vor sa ramana pe 263 ,in timp ce la cei pe legea 223 au aceasta optiune sa opteze pentru legea 263.Aceste lucruru grave s-au intamplat datorita faptului ca nu suntem uniti civili cu militari.Sa stiti ca si la pensiile civile sunt la fel multe inechitati datorita celor care ne reprezinta in CNPV.Eu am lucrat la pensii si cunosc foarte bine sistemele si civil si militar.
    Eu sunt sotie de cadru militar MI.

 16. Ag pent

  Eu cred ca, nu puneti problema bn domnule Sorin de ce nu luati legatura cu toate penitenciarele si vedeti poate reusiti cu ajutorul oamenilor de acolo sa intrati in greva , dar nu o greva de 2, 3 ore .
  Trebuie sa ii faceti sa inteleaga ca asa nu se mai poate , mie unu nu imi convine ca ,aceea indemnizatie de chirie sa fie aferenta anului 2009 ca , noi nu suntem in 2009

  • Eu zic ca am pus foarte bine problema si am incercat sa prevenim aceasta OUG. Am avut actiuni din seprembrie pana pe la mijlocul lui octombrie pe tema asta. Cam tot ce se putea face legal, dar am fost cam singuri si cam putini ca sa putem sa-i speriem pe guvernanti.

   Nu stiu daca v-ati implicat atunci, dar sper sa fiti alaturi de noi in strada, in instanta sau la negocieri la anul. Sigur, va fi unul tensionat si e nevoie de sprijinul membrilor de sindicat.

   Din pacate, legal, nu mai avem dreptul sa facem greva, si nu vad pe cineva sa-si asume o incetare voluntara a lucrului. Va inteleg supararea in legatura cu nivelul compensatiei de chiriei, dar trebuie sa actionam legal.

  • MEMBRU FSANP

   Ag- de ce nu faci tu GREVA FOAMEI si atunci toată lumea îti va multumi!
   Vad că la dat sfaturi te pricepi dar nu cred(sunt sigur) ca nu ai participat alaturii de dl DUMITRASCU si de cei 300 de colegi ADEVĂRATIIII SINDICALISTI la pichetarea ANP,MJ si la GUVERN!
   DATORITĂ COLEGILOR CARE PROTESTAT ACUM PRIMESTI CEVA(probabil dacă participaiiiii si tu si cei care dati sfaturi cu ajutorul tastaturiiii)
   ACUM PRIMEAI MAI MULT- si tu si ei!

 17. Marian

  Exact asta e gandirea cea mai periculoasa. Ei stiu ca noi gandim asa, si de aceea isi permit sa inghete sporuri. Stiu bine ca nu vom face nimic pt ca ne multumim cu firimituri.
  La fel am gandit si cand ni s au taiat salariile. Se pare ca nu am invatat nimic. Nici atunci nu am reactionat, iar ei si au permis sa le taie, pt ca noi eram cei sacrificati. Atunci motivul a fost criza financiara…..insa dupa ani am aflat ca in acea perioada de criza s au furat si delapidat milioane de euro. Insa tot noi am fost cei care am le am platit.

  • Haideti sa le aratam ca nu le merge! Deocamdata insa vad o reactie suparata si una care intreaba cand se da ‘marirea’.

   • r

    asta este esenta angajatilor: asa ca eu zic ca am dreptate! ia incercati sa reluati ” aruncarea caschetelor” ! de curiozitate gasiti 10 angajati?
    ”Ag pent
    Eu cred ca, nu puneti problema bn domnule Sorin de ce nu luati legatura cu toate penitenciarele si vedeti poate reusiti cu ajutorul oamenilor de acolo sa intrati in greva , dar nu o greva de 2, 3 ore .
    Trebuie sa ii faceti sa inteleaga ca asa nu se mai poate , mie unu nu imi convine ca ,aceea indemnizatie de chirie sa fie aferenta anului 2009 ca , noi nu suntem in 2009”

 18. Membru

  Domnule presedinte,
  Cu norma de echipare chiar nu putem face nimic,suntem cu mult in urma fata de celelalte structuri,ma indoiesc ca ,daca s-ar expune problema cum ar trebui, s-ar gasi o cale de rezolvare pt noi,stam rau la capitolul asta!!!

  • Norma de echipare a fost crescuta de doua ori scuccesiv pe harite in 2017 si 2018. Doar ca in plata este plafonata acordarea acesteia.

 19. Stefan

  Sa va simti mărirea la salariul din Ianuarie? Adică se aplica cu luna Decembrie? Sau începând cu Ianuarie?

 20. Marian

  Si iar ne multumim cu putin….
  Nu trebuia acceptata inghetarea sporurilor, dar se pare ca ne meritam soarta. Si apoi ne miram de ce statutul nostru stagneaza si ne dezavantajeaza.

  • De acord cu dumneavoastra. Personal am aceeasi opinie. Daca oamenii nostri vor actiune, asta facem.

   • r

    Sa ziceți multumesc.aveti un loc de munca stabil si salarii frumoase raportat la munca prestata

    • Sa multumim din inima Partidului, nu?!

     • r

      dl. presedinte , am spus .. sa ziceti multumesc… raportandu-ma la reactia minim-invaziva a membrilor de sindicat , care afirma;” sa faca sindicatul, sa faca ala, sa faca altul” dar sa nu fac eu! este oare greu de vazut cum a evoluat reactia angajatilor din 2004 si pana in prezent! au avut noroc cu dvs. ca aveti cunostinte de strategie si lidership . Uitati-va cate sindicate marunte se nasc prematur acum in penitenciare si asta va fragmenta puternic baza de reactie! caci baza sunt oamenii nu liderul domnilor angajati! dar inca o data: lasitatea va caracterizeaza pe cel putin 70% din cei 11.500 de angajati! si cand spun asta vizionez filmariLE cu voi in strada! cate 3 sau 4 sindicate in fata unui penitenciar ( asta ca sa pareti multi ) va spune ceva ? fiecare penitenciare are cel putin 200 de angajati! cati erau in fata unitatii? ma uit la penit. GALATI si am filmat 25 de angajati la un efectiv de 300 de angajati! ciocu’ mic! noroc de DUMI!

     • Nu putem obliga oamenii sa se implice. Putem miza insa pe intelegerea acestora. Atunci cand e nevoie se intampla. Pacat ca nu la faza la care se mai poate preveni.

    • Supăratul

     Cred,sper că nu multi GANDESC ca dv.
     Ar fi mare păcat si s ar bucura foarte mult șefii.

     • Suparatul

      Eu m am referit strict la cei care asteaptă sa “faca altii” ei privesc s au filmează.
      În unele unitătii au aparut ” Sindicate noi, mai mici” din ordinul DIRECTORILOR pt a dezbina sindicatele vocale ale FSANP ului.
      CEi care Stiu Cunosc!!!!

    • Just The Truth!

     (editat admin)! E asa de stabil incat majoritatea suntem bolnavi, stresati! Cat despre munca credeti-ma, muncim de ne sar capacele (dat fiind lipsa de personal). Nu incerc sa justific banii primiti dar mai este pana cand vom fi remunerati pe masura muncii (fizice & psihice)! Apropo: unde ati petrecut sărbătorile? Ma gandeam eu! Viata lunga si usoara!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén