fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Sondaj: Romanii, impotriva gratierii si amnistiei

Sondaj: Romanii, impotriva gratierii si amnistiei

Sondaj: Romanii, impotriva gratierii si amnistiei

Conform Agerpres, un procent de 91% dintre romani sunt contra amnistiei sau gratierii pentru coruptie. Ceea ce inseamna practic ca partidul care-si asuma aceasta masura se sinucide politic. Mai mult, 74% dintre respondenti sunt contra amnistiei/gratierii in abstract.

Dupa adresarea intrebarii generale, care a reliefat faptul ca 74% dintre respondenti sunt contra amnistiei/gratierii in abstract, s-a particularizat pe diferite tipuri de infractiuni. A reiesit ca 91% dintre romani nu sunt de acord cu amnistie/gratiere pentru acte de coruptie, 7% sunt de acord, iar 2% nu stiu/nu raspund. Fara comentarii!

95% dintre cei chestionati sunt contra amnistiei/gratierii pentru infractiuni cu violenta, 4% – pentru, 1% – nu stiu/nu raspund. 91% dintre romani nu sunt de acord cu amnistia/gratierea pentru furt calificat, 7% au opinie pro-gratiere si amnistie, iar 2% nu stiu sau nu raspund. O tema, asadar, referitor la care opiniile publicului sunt extrem de clare.

Iata ca uriasa operatiune de propaganda sustinuta de multe ori chiar din puscarie de catre politicieni corupti si oameni de afaceri dubioase cu statul n-a reusit sa convinga, interesant fiind si ca 96% dintre cei care au votat actuala opozitie la alegerile parlamentare din 2016 sunt contra amnistiei/gratierii pentru coruptie. Era de asteptat.

Un procent de 87% dintre aceia care au votat actuala putere la scrutinul parlamentar de acum 2 ani s-au declarat impotriva amnistiei/gratierii pentru coruptie. Atat romanii de sub 45 de ani, cat si cei de peste 45 sunt contra amnistiei/gratierii pentru coruptie in proportii egale – 91%. Ceea ce iarasi incurca actuala putere.

Asta explica de ce puterea nu forteaza o lege sau ordonanta de amnistie si gratiere: o masura extrem de nepopulara, care-i va costa politic. Efectele sunt deja vizibile dupa o incercare ratata acum 2 ani, si dupa tot felul de tentative mai mult sau mai putin reusite intre timp. Singura dilema ramane, asadar, cand vor decide baronii debarcarea personajului cheie din ecuatia pro-infractori.

1 Comment

  1. „Descătușarea prin OUG” -pare a fi parte a programului special de reintegrare în societate a unor cetățeni din executiv, percepuți în societatea civilă, în social-media și în presă drept „niște penali cu funții de demnitate publică”.
    Lipsind cu desăvîrșire din programul de guvernare (a se vedea minciunile grosolane debitate pentru a ajunge la putere), a fost fătat din mințile unor politruci, pentru acoperirea unor cerințe obscure.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén