fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

UPDATE Statutul politistului de penitenciare, in comisii la Camera Deputatilor

UPDATE Statutul politistului de penitenciare, in comisii la Camera Deputatilor

UPDATE Statutul politistului de penitenciare, in comisii la Camera Deputatilor

Statutul politistului de penitenciare isi continua parcursul cu onstacole prin Parlament. Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor elimina discriminarea la promovare fata de agenti, introduce insa o forma si mai putin constitutionala in incercarea de a sabota sindicatele din penitenciare.

Statutul politistului de penitenciare a mai parcurs o etapa trecand prin Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala. S-a rezolvat oarecum problema cu avansarea agentilor, in sensul ca acestia pot ocupa prin concurs functii de pana la sef de serviciu sau echivalent si se renunta la limitarea introdusa in Senat pe linia ANP – MJ – PSD chiar si pentru fostii agenti. Se revine practic la varianta de compromis pe care am avut-o cu angajatorul acum ceva timp.

Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala - Statut politisti de penitenciare

Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala – Statut politisti de penitenciare

Ramane insa problema cu atacul la sindicatele din penitenciare, in Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala fiind inlocuit un articol cat un abuz la dreptul de asociere sustinut pe aceeasi filiera ANP – MJ – PSD de catre senatorul Brailoiu, cu unul ceva mai clar in ceea ce priveste intentia de abuz. Nu se mai refera strict la ofiteri ci la toti cei care ar putea ocupa o functie de conducere in sindicate care in 15 zile ar trebui sa aleaga o functie sau alta.

Aviz - Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala - Statut politisti de penitenciare

Aviz – Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala – Statut politisti de penitenciare

Ceea ce evident ca e imposibil. Nicio organizatie sindicala de la nivel de penitenciar nu poate sustine financiar o conducere suspendata din functie, chiar daca asta inseamna un minim de 3 membri. Efectul, cat se poate de direct, in acest caz este faptul ca se impiedica libertatea de asociere, sindicatele neputand functiona fara o conducere, oricat de supla ar fi aceasta.

UPDATE 05 decembrie 2018 ora 12.00

UPDATE Forma noua art 106 alin 2

UPDATE Forma noua art 106 alin 2 Proiect statut politisti de penitenciare

Dupa ceva telefoane si incercari de lamurire, se actualizeaza avizul de pe site-ul Camerei deputatilor si apare subliniata chiar referirea la ordonatori de credite, ceea ce schimba fundamental ecuatia problemei. O astfel de prevedere nu ne incurca prea tare, nefiind prea multe cazuri de ordonatori de credite care sunt si lideri de sindicat. Daca nu gresesc la momentul actual avem exact zero lideri de sindicat care sunt si ordonatori de credite.

Propuneri FSANP - proiect statut politist de penitenciare 27.11.2018

Propuneri FSANP – proiect statut politist de penitenciare 27.11.2018

Mai ramane in discutie si un alt amendament care indirect va bloca promovarea agentilor indiferent ca avem un alt articol care prevede ca agentii pot ocupa functii vacante pana la nivelul de sef de serviciu. Cata vreme va fi o prevedere care spune ca functiile de executise se ocupa in cadrul aceleiasi categorii, iarasi vom avea problema ca agentii nu vor mai putea avansa in categorie pe functii de executie, asa cum ar fi normal.

Propuneri FSANP - proiect statut politist de penitenciare 27.11.2018.

Propuneri FSANP – proiect statut politist de penitenciare 27.11.2018

Pe circuitul de avizare mai este important si ca si prevederea care se refera la recuperarea grupei de munca pentru civili. E la fel de important, chiar daca undeva la dispozitii finale si tranzitorii si e un act de minima reparatie pentru personalul civil din sistemul penitenciar. Dar, mai sunt de discutat amendamente si in comisiile care fac raportul final si care merge la aprobat in plenul Camerei Deputatilor.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

15 Comments

 1. Antiaeriana

  Domnule Dumitrascu ati raspuns omului e perfect, va rog stergeti coeficientii mentionati de coleg si de dumneavoastra. Este bine pentru toti inclusiv d-voastra. Multumesc

 2. Postacul

  Despre ședința cu 50% de la ANP ce ne puteți spune? Mulțumim

 3. Clg

  Caz real: academie 3 ani, ofiter executie 3 ani= dupa 6 ani sef sectie
  Incadrat direct, facultate la privat de educatie fizica, dupa 3 ani sef sectie? Unde e discriminarea?
  Totul trebuie etapizat parerea mea si nu sa fie acceptat jocul la doua capete. Faci academie esti nimeni in mediu privat, cu o alta facultate mai ai o totusi o sansa. Repet, unde e discriminarea? Intr-adevar inainte era statutul in cealalta extreme ceea ce nu era corect, acum e in cealalta… cand pana mea a fi dreptate in tara asta cand noi vrem din post de paza sa ajungem sef regim?

  • Bateti la o usa deschisa. Am explicat de vreo 20 de ori ca sustinem acelasi lucru. Singura problema e ca agentii trebuie sa poata sa candideze pe functii ofiter de executie. Momentan, pe legea actuala si pe varianta Toader nu pot.

   Faceti va rog efortul si intelegeti ca suntem colegi si ca nu puteti judeca un principiu plecand de la o exceptie. Nu contesta nimeni un plan de cariera care sa asigure o dezvoltare profesionala corecta.

 4. Ion

  Domnule președinte, profesori primesc la pensionare 6 salarii brute.Au copiat de la noi unele drepturi care se regăsesc la ei și au dispărut la noi.Eu zic ca la ieșire la pensie drebuiau păstrate acele salarii.Ce se mai poate face pentru a fi recuperate?

 5. SIPA

  Alo debutantu definitv…chestiunile alea ce le publici cu, coeficienti avansari si functii sunt clasificate secret de stat prin hg…ai grija ce postezi!!!

 6. ANI

  Dle Dumitrascu va dau un exemplu. Am absolvit Academia de Informatii si am fost repartozat la penitenciare. Am primit pe perioada facultatii grade militare prin documente emise de SRI. Sunt astfel considerat agent sau colaborator al vreunui serviciu de informatii? Conform art11 lit i propus de Senat raspunsul este da si de aici citeva consecinte urite. Puteti corecta aceasta situatie?

  • Am incercat in Comisie s-o corectez, din pacate autorul nu s-a lasat induplecat. In interpretarea subsemnatului nu ati fost nici agent si nici colaborator al SRI ati fost doar student. Dar, aveti dreptate, e o idiotenie.

 7. Membru

  Domnule presedinte,

  O intrebare off topic daca imi permiteti,
  In situatia in care am fost angajat din anul 2017 ,debutant pana la jumatatea anului acestuia cu un coeficient de 1,9 , in prezent este de 2,7 deoarece am devenit definitiv ,va rog sa imi precizati in cat timp ajung la coeficientul aferent functiei pe care sunt incadrat(adica de 2,9) .Am inteles ca se acorda la un an,insa in cuantum de 0,05 sau 0,1 pe an ?

  Multumesc!

 8. Adrian R

  Excelenta amendamentele propuse in L.171/2018 – cu referire la ajutorul pentru locuinte au ramas sau nu in variant finala a proiectului de modificare a L 293/2004 ?!
  …si inca o intrebare…….Daca L 293 a fost adoptata si pusa in aplicare din 2004, cine trebuia sa solicite si “Normele de aplicare pentru ajutorul si sprijin pentru achizitionarea de locuinte”?! . In naivitatea mea va intreb cine ar fi trebuit sa solicite si acele norme de aplicare, pe langa normele de aplicare a decontului pentru transport si chirie?!. Astept un raspuns sincer de la dumnevoastra . Cu stima.

  • Da. Au ramas. Si pentru asta ne trebuie norme de echipare. Noi am deblocat anul trecut de la ANP si am miscat pana la MJ. Din pacate acolo e in asteptare de mai bine de 1 an.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén