fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Voucherele de vacanta au inghetat. Ingheata si salariile?!

Voucherele de vacanta au inghetat. Ingheata si salariile?!

Voucherele de vacanta au inghetat. Ingheata si salariile?!

Nu-i tocmai un subiect de imediat dupa Ziua Nationala, dar trebuie abordat. Dupa ce limitele bugetare transmise de catre Ministerul Finantelor Publice ordonatorilor principali de credite ne indica o intentie de inghetare a salariilor, iata ca apar si alte semne.

Guvernul pregateste deja o OUG prin care ingheata tichetele de vacanta la valoarea de 1450 de lei, asa cum este si in prezent, desi in legea cadru a salarizarii personalului bugetar (153/2017) valoarea de la 1 ianuarie ar fi trebuit sa fie egala cu cea a salariului minim brut pe tara, garantat in plata. Momentan referinta cu pricina 1.900 de lei, planurile fiind sa creasca la 2050 din 2019.

Ingheata salariile in 2019?! Un alt semn -voucherele de vacanta

Voucherele de vacanta au inghetat. Ingheata si salariile?!

Sigur, romanul bugetar va fi multumit ca-i primeste si pe astia si pe principiul ca-i bine si-asa rau se va gandi unde anume sa-i cheltuiasca, si-o s-o si faca dupa ce micutele si marile impedimente birocratice o sa le permita. S-a intamplat de fiecare data, si la asta se asteapta, nu ne asteptam la suparari in masa pentru ca Guvernul si-a mai incalcat o promisiune, aceea referitoare la valoarea voucherelor de vacanta, o investitie de in principal in turismul romanesc.

Ingheata salariile in 2019?! Un alt semn -voucherele de vacanta

Voucherele de vacanta au inghetat. Ingheata si salariile?!

Proiectul este deja pe circuit si confirma ceea ce se stia desi n-a fost comunicat oficial decat ordonatorilor principali de credite: limitele bugetare pentru sectorul public sunt aceleasi ca in 2018 in ceea ce priveste partea de salarii. Ceea ce, in mod evident, daca luam in calcul si inflatia inseamna pe real o scadere pe care pesedeii vor incerca s-o acopere cumva cu proverbiala suta de lei undeva prin preajma alegerilor. Momentan, ne asteptam la niscai OUG-uri de plafonare si amanare. Nu acum, intre catre Craciun si Anul Nou.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

8 Comments

 1. Ilie

  Cred ca se stie care va fi si soarta salariilor dar nimeni nu reactioneaza,nici sindicate nici mj,absolut nimeni,se merge inainte profitând de obedienta angajaților din sistem.

  • Eh, nu e chiar asa. Noi am tot reactionat pe tema asta inca de asta vara. Doar ca am fost cam singurei. Nu stiu daca dumneavoastra ati fost, dar daca vreti actiune nu strica putina implicare. Una dintre revendicarile de la actiunile de vara-toamna a fost intrarea pe grila de salarizare. Nu mai vorbiti asadar despre sindicate ca nu reactioneaza. Reactioneaza cu cativa cei cativa oameni care se implica.

 2. iarina

  Niste nenorociti, mincinosi si hoti, asta- i PSD- ul lui Dragnea. Nu stati cu mainile incrucisate si reactionati. Asa am stat noi in 2010, cand s- au amputat salariile , s-au pierdut alte drepturi,ex: compensatiile la trecerea in rezerva si pierdute au ramas, definitiv.Nu este normal sa ajungeti sa va castigati drepturi numai apeland la instante. Intro societate sanatoasa , care are ca obiectiv bunastarea oamenilor, sa se ajunga la tairea unor drepturi, inghetarea sau diminuarea lor. Greu de crezut ca tara asta “se mai face bine”. Dar, cum speranta moare ultima, merita sa va luptati, sa demonstrati , de ce nu, ca si in tara asta se poate. Va urez succes!

 3. ZAINEA IONUT

  fiti multumiti ca nu intrati in procedura de reorganizare! adica sa se lasa cu somaj!

  • Alex Moisă PBR

   Cred că e cam prea mult să ne gândim la reorganizări. Statele de funcții sunt în continuare incomplete, în pofida valurilor de încadrări directe făcute în ultimii 2 ani. Și o eventuală grațiere ar diminua, ptr moment, populația carcerală.

 4. Mandela

  Si noi am iesit in strada ca sa ni le mărească din octombrie ..

Comments are Closed

Theme by Anders Norén