fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

7/8 februarie 2019* – Proteste ale angajatilor din politie si penitenciare

7/8 februarie 2019* - Proteste ale angajatilor din politie si penitenciare

7/8 februarie 2019* - Proteste ale angajatilor din politie si penitenciare

In 7/8 februarie 2019 iesim in strada si protestam alaturi de politisti, pentru o salarizare mai buna si pentru eliminarea discriminarilor la pensie. Se anunta si participarea asociatiilor de pensionari si rezervisti militari.

Dupa consultarea interna, am decis participarea alaturi de politisti la actiuni de protest pentru  dezghetarea drepturilor salariale si pentru personalul din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala si pentru eliminarea prevederii discriminatorii care a scazut inca din septembrie 2017 pensiile militare prin eliminarea unor drepturi castigate pentru pensie, precum cele subsecvente obtinerii Semnului onorific In Serviciul Patriei.

Data protestului nu este aleasa intamplator si coincide cu intalnirea Consiliului de Justitie si Afaceri Interne (JAI) la Bucuresti. La prostest alaturi de SNPPC si FSANP se anunta si asociatiile de rezervisti si pensionari militari insa decizia va fi luata in data de 16 ianuarie la intalnirea reprezentantilor acestora. Nu stim, deci, altii ce fac dar noi alegem sa ne spunem nemultumirile si sa aratam guvernantilor ca sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala nu poate si nu trebuie sa fie discriminat.

Asadar, daca esti nemultumit de faptul ca Guvernul ti-a indexat salariul cu un mizilic care n-acopera nici macar rata inflatiei, te asteptam in strada. Daca esti nemultumit ca aceasta guvernare ti-a redus dreptul la pensie cu aproape 30%, poti spune asta din strada. Daca esti nemultumit de conditiile de munca si de modul in care esti tratat, poti spune liber asta alaturi de colegi pe 7/8 februarie 2019. Ne ocupam noi de detaliile organizatorice si le transmitem in timp util prin liderii de sindicate.

* Calendarul detaliat urmeaza a fi comunicat. De principiu vom protesta impreuna cu politistii in fata MAI si a MJ si incercam sa ne adaptam programului Consiliului JAI de la Bucuresti, pentru a obtine o cat mai buna vizibilitate a demersului nostru. SNPPC si FSANP au inregistrat prostestul pentru ambele locatii in calitate de organizatori.

15 Comments

 1. Luca

  Pensionarii militari suntem primiti la actiunile de protest ? Incerc sa-i mobilizez pe colegii de la Vaslui. O ora de incepere si o locatie ?

 2. Sergiu

  Forță, unitate!!!
  Felicitări!!!

 3. agentul

  (editat admin), voua va da voie Alexeev sa protestati? Sau voi stiti sa planificati oamenii la munca sambata si duminica, eventual si in ture de noapte. Suntem singura unitate din tara care lucreaza in regim de lagar de munca fortata. Alexeev, duminica la pranz cand inghiti sarmale, nu sughiti deloc? Nu te mai saturi, lacomule, cat vrei sa le mai trimiti celor de la Bucuresti, ca le-ai luat si masini…. Cand iti dau astia gradul de chestor dupa care tanjesti atat. ca o sa ne omori pe noi pana atunci. Credinciosule care esti si care postesti, duminica e zi de odihna pentru toata lumea, dar tu nu poti rezista tentatiilor, adica sumelor pe care le primesti de la beneficiari, de cap sa-ti fie. O sa platesti tu pentru toate astea, toti iti dorim numai de bine.

  • Luca

   Nu Alexeev este de vina ca lucrati ca sclavii.Voi sunteti LASI, voi nu aveti taria sa spuneti :GATA, AJUNGE. Aveti sindicat?, dupa cum va plangeti, nu prea cred…Fiti verticali.

 4. sofranel badita

  Veniti toata suflarea militara in strada ! Activi sau rezervisti trebuie sa nu ne mai lasam umiliti de niste neispraviti care au ajuns pe functii dintr-o greseala a istoriei Acesti indivizi ne ignora pana in momentul in care trebuie sa-i aparam( cu cate preturi si sacrificii ) de furia multimii .

 5. iarina

  Felicitari initiatorilor! Acum este momentul pentru unitate ,numai asa ne putem face auzite vocile si avem sanse de reusita.

 6. Marius

  Snlp și Fssp ce zic?

 7. Junimea

  Domnule presedinte ce ne puteti spune despre reprofilarea unor penitenciare? Mioveniul din maxima il vor face SD… Cum se mai pot infiinta grupe de interventie in penitenciare cand anepeul se pare vrea sa scape de ele….

 8. oxyk

  Normal ar fi să participe toate sindicatele din sistem la acţiune, să le demonstrăm că suntem o forţă, Am ajuns de plâns cu salariile, un poliţist local încasează peste 6000 lei, să înţelegă opinia publică că cimpanzeii PSD. -ului Olguţa, Nicolicea, Ciordache …. a umilit sistemul de apărare şi ordine publica.

 9. Antim

  Vom participa, trebuie sa participam si sa ne facem auzita vocea. Am fost mintiti. Legea Salarizarii Unitare va intra in vigoare, conform unei OUG, la Sfantu’ Asteapta, prin 2022 si ceva. Nu se poate accepta aceasta bataie de joc institutionalizata. Personal, am o mica observatie. S-ar putea ca locatiile alese pentru protest, adica zonele din fata MAI si MJ, sa nu fie propice pentru numarul mare al celor care vor dori sa-si etaleze sepcile din dotare.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén