fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Ce se naste din penal, amnistie viseaza

Ce se naste din penal, amnistie viseaza

Ce se naste din penal, amnistie viseaza

Romania incearca sa supravietuiasca sub cizma unei clase politice corupte si cu porniri dictatoriale. Dincolo de propaganda oficiala, platita din bani publici, salarii si pensii inghetate, un premier de paie din familie penala si-o fosila de minsitru de externe ne fac de ras in fiecare zi, printre altele,  ca sa-l scape pe intaiul penal al tarii.

Din presa aflam ca nimic nu-i intamplator, tatal prim-ministrului Viorica Dancila a facut si dansul puscarie in calitate de infractor de drept comun si a fost eliberat printr-un decret de amnistie si gratiere inainte de 1989. Ceea ce nu explica de ce tanara  Viorica n-a reusit sa se adapteze la uzul limbii romane si a ramas asa. Arc peste timp, situatia usor schimbata, infractorii de drept comun ne conduc. Ramane insa obsesia pentru amnistie si gratiere.

Tatal Vioricai Dancila, condamnat la inchisoare si amnistiat pe vremea lui Ceausescu

Tatal Vioricai Dancila, condamnat la inchisoare si amnistiat pe vremea lui Ceausescu

In context, domnul acela cu aspect fosilizat care ne reprezinta la externe a avut o surpriza extrem de interesanta la BBC, unde a incercat sa vanda aceleasi gogorite pe care Dragnea et co le vand la intern, iar jurnalista care-l intervieva i-a taiat-o scurt si i-a cerut sa lase textele de propaganda si sa explice de ce politicieni corupti vor sa-si dea amnistie si gratiere ca sa scape de puscarie. Greu, cand nu e un antenist prin preajma sa dea servite.

Dar, nu-i nimic Tudorel, cel care-ar fi trebuit sa fie ministrul Justitiei, ramane vigilent  si insista pe toate caile in a-si scapa patronii politici de diverse forme de puscarie, daca nu cu amnistia si gratierea macar cu niscai masuri compensatorii pentru cei care au pierdut trenul contestatiei in anulare. Evident ca nu de amarasteanul care-a furat o damigeana de vin si care face puscarie il doare pe sinecuristul Toader ci de astia care imbata o natie intreaga cu minciuni electorale ca sa-si umfle buzunarele, eventual fara sa raspunda penal.

8 Comments

 1. un stundent

  o intrabre va rog! condediul de studii se da doar la studentii de la frecventa redusa sau si la cei care sunt la zi? multumesc anticipat!

  • HG 1946/2004 Art. 17. –
   (1) Functionarii publici din sistemul administratiei penitenciare beneficiaza de concedii de studii numai pentru frecventarea primei institutii de invatamant superior de la dobandirea statutului de personal al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

   (2) Functionarii publici din sistemul administratiei penitenciare, care urmeaza cursuri ale unor institutii de invatamant superior de stat ori particulare, acreditate ori autorizate, de lunga sau de scurta durata, cursuri serale, cu frecventa redusa si la distanta, in conditiile alin. (1), au dreptul la un concediu de studii platit, de 30 de zile calendaristice, acordat la cerere, integral sau fractionat, in fiecare an universitar.

   (3) De drepturile prevazute la alin. (2) beneficiaza si functionarii publici din sistemul administratiei penitenciare – absolventi cu diploma ai colegiilor universitare de scurta durata, care isi continua studiile in invatamantul superior de lunga durata, in institutii de invatamant superior de stat sau particulare, autorizate ori acreditate.

   (4) Concediul prevazut la alin. (2) se acorda functionarilor publici din sistemul administratiei penitenciare pentru frecventarea unei singure institutii de invatamant superior, in situatia in care urmeaza simultan cursurile mai multor facultati/colegii.

   (5) Functionarii publici din sistemul administratiei penitenciare, care in ultimul an de invatamant superior nu si-au finalizat studiile prin examen de licenta/absolvire si nu au beneficiat de concediu de studii, il pot solicita ulterior, o singura data.

   (6) Functionarilor publici din sistemul administratiei penitenciare, aflati in situatia prevazuta la alin. (5), care au beneficiat de concediu de studii partial in ultimul an de invatamant superior, li se poate aproba efectuarea diferentei de concediu de studii pentru sustinerea ulterioara a examenului de licenta/absolvire.

   (7) Nu au dreptul la concediu de studii functionarii publici din sistemul administratiei penitenciare, inmatriculati la institutii de invatamant superior de stat sau particulare, autorizate ori acreditate, de lunga sau de scurta durata, pentru repetarea anului de studii din motive imputabile.

   (8) Concediul de studii neefectuat nu se poate efectua in anul universitar urmator, cu exceptia situatiei prevazute la alin. (6).

   • Un student.

    Deci de aici înțeleg ca e eu dacă sunt sunt la zi nu am dreptul .:(multumesc

    • lion

     Dle”stundent”,ati pus o “intabre” care “ridica”alte “intrabre”,daca nu va luati “condediu”-1)Ce facultate doriti(sau poate nu) sa absolviti?2)In ce sector din unitatea dvs sperati sa faceti cariera? Multumesc anticipat.

    • Calamar

     Daca esti “la zi”, sau, mai bine zis, daca ai fi, ai putea citi doua randuri si sa te lamuresti. Dar se pare ca esti “student la X si O” si ai nevoie de o hartie, denumita si diploma. Si de putina “mura in gura”.

  • Un fost student

   D-le “stundent”, n-ai vrea (editat admin), noua celor din FSANP? Oi vrea sa te faci si tu vreun pui de miez cu grade, (editat admin)??!

 2. bibi necunoscutu

  “dintre noi, pentru noi”, “pentru linistea noastra” – astea sunt niste sloganuri care spun multe despre jleapca de infractori, care cer amnistie pentru ei si pentru alti infractori.

  nea Mele, parca avea mai multa glagorie pe vremea cand nevasta lui, aia cu capul mare, de astupa tot ecranul la TVRL.

  Acuma, numai de politica externa nu se ocupa el, politica externa o fac aia care s-au plimbat cu un jet privat pe la nea bibi, ca sa-i mute capitala, cica, si sa le mai dea ceva consilieri.

  Dar p-astea nu le vede.

 3. Melek

  P[i, ce naste din pisica, tot soareci are-n meniu. Cu un tata iubitor de alcool si infractor de drept comun, nu e departe deductia cam ce bagaj genetic duce-n spate, ca furnica, biata tanti Veorik.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén