fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Dezacordul Colectiv

Dezacordul Colectiv

Dupa ce initial au incercat sa ne exluda de la negocieri, in cele din urma gruparea ANP – MJ a trebuit sa renunte la pretentiile exagerate in a elimina unele drepturi deja castigate. Pe scurt, dupa negocieri tensionate, nu pierdem drepturi, dar va fi mai dificil sa le punem in practica.

Avem Acord colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unitati – sistemul administratiei penitenciare (2019 – 2021)Sefii ANP si-au dorit sa faca cat mai putine si asta au si propus. N-am pierdut niciun drept castigat anterior, dar va fi mult mai greu de pus in practica tot ceea ce inseamna prevedere legata de imbunatatirea conditiilor de lucru, formare profesionala si protectia liderilor de sindicat.

Acord Colectiv privind raporturile de serviciu 2019 - 2021

Acord Colectiv privind raporturile de serviciu 2019 – 2021

De vazut cum vom reactiona atunci cand ANP ori MJ vor si face ceea ce si-au propus, ca doar nu degeaba si-au tot taiat din obligatii si au tot adaugat la piedici in calea salariatilor reprezentati prin sindicate sau nu. Nu pentru ca ar fi solicitarile exagerate, pana la urma vrem conditii bune de lucru, ci pentru ca nu sunt in stare ca angajator sa le si puna in practica.

Noi stim cum vom reactiona. Si, din pacate, stim cum vor reactiona si cei care de ani buni confunda interesul personal cu functia. Cu siguranta ca vor fi directori cu mintea-n cap si cu siguranta ca vor fi si cretinei care-au luat ca atare semnalul lui Dobrica, oricat de dezastruos s-a dovedit individul pentru sistemul penitenciar. Pana la urma rautatea si incompetenta se propaga in jos in sistem si putini mai rezista. O sa avem, deci, de lucru.

3 Comments

 1. sauron

  nu se poate! nu comenteaza nici un angajat despre acest acord? incredibil!

 2. Alexval

  D-le Dumitrascu, ce se mai aude despre pichetarea MAI din datele de 07 si 08.02.2019? Participam si noi?

  • Da. Am anuntat deja decizia si ne-am si facut notificarile pentru sediul MAI si MJ (unde o sa mergem impreuna). Detaliile urmeaza sa fie stabilite in perioada urmatoare, incercam sa ne pliem pe calendarul Consiliului JAI pentru vizibilitate. Saptamana viitoare avem si un comunicat de presa comun pe tema asta.
   7/8 februarie 2019* - Proteste ale angajatilor din politie si penitenciare

Comments are Closed

Theme by Anders Norén