fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Ministrul Toader, incompetenta parsiva a sinecuristului de partid

Ministrul Toader, incompetenta parsiva a sinecuristului de partid-2

Ministrul Toader, incompetenta parsiva a sinecuristului de partid

Sigur, nu e treaba noastra sa corectam toate minciunile ministrului Toader indiferent ca provin de la ilegalul Dobrica sau ca le-a imaginat singur. Din pacate insa genul asta de incompetenta parsiva ne afecteaza pe toti.

Adevarul e ca, fara recursul compensatoriu criminalul de la Medias ar fi fost liberat conditionat in luna Mai 2019. Il avertizam pe ministrul Toader ca infractiunea de comunicare de informatii false se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

In data de 16 ianuarie 2019, Tudorel Toader – inca ministru al justitiei – informa opinia publica despre faptul ca “autorul crimei de la Medias nu face parte din categoria celor care au beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu”. O noua dezinformare regretabila in scopul de a evita raspunderea pentru infractiunile la care se face complice prin indolenta si rea-vointa motivata politic.

In realitate, in situatia in care nu ar fi existat asa-numita lege a recursului compensatoriu, cel cunoscut drept criminalul de la Medias ar fi fost liberat conditionat in luna Mai 2019, iar la termen in luna August 2021. O demonstreaza fara echivoc dosarul de penitenciar al detinutului Rusu Marius, iar o simpla interogare a bazei de date demonteaza afirmatiile ministrului Toader.

Legea recursului compensatoriu, intrata in vigoare la data de 19.10.2017, a obligat administratia Penitenciarului Deva sa-l analizeze pe detinutul Rusu Marius in comisia de liberare conditionata in data de 23.10.2017, acesta beneficiind, la momentul primei evaluari, de scaderea din pedeapsa a unui numar de 372 de zile de inchisoare ca urmare a aplicarii legii susamintite.

Aceasta prima Comisie de liberare conditionata a hotarat, la acea data, amanarea liberarii detinutului Rusu Marius pentru o perioada de 6 luni, din cauza naturii si gravitatii infractiunii savarsite, situatiei disciplinare si conduitei acestuia, urmand ca acesta sa fie reanalizat, in data de 03.05.2018, data la care a si fost propus Judecatoriei Deva pentru liberare.

Daca nu ar fi existat legea recursului compensatoriu, criminalul de la Medias ar fi fost analizat in prima comisie de liberare conditionata a Penitenciarului Deva in luna Noiembrie 2018, iar in cea de-a doua comisie – daca ar fi fost amanat pentru aceleasi motive – in luna Mai 2019. Prin urmare, azi, Rusu Marius nu era in libertate, iar tanarul din Medias nu era ucis.

Atragem atentia ca, din cei peste 14.000 de beneficiari ai recursului compensatoriu de pana la acest moment, peste 70% vor recidiva intr-un orizont de timp de 1 – 3 ani de la momentul actual. Ceea ce inseamna ca, doar pentru primul an de aplicare, recursul compensatoriu va contribui la fenomenul infractionalitatii cu  peste 10.000 de recidivisti din promotia Toader.

Avand in vedere dimensiunea acestui dezastru pentru siguranta cetatenilor si repetatele incercari de dezinformare a opiniei publice reamintim ministrului Toader ca infractiunea constand in “comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora” este sanctionata cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

5 Comments

 1. @ Vlad Slăvoiu

  Exact asta e si teoria ANP – MJ. Ce coincidenta! Din pacate nu e sustinuta nici de dosarul detinutului si nici de sentinta instantei. Scrie negru pe alb ca la fiecare propunere s-au luat in calcul si zilele scazute ca efect al recursului compensatoriu. In esenta e simplu, nu-i totuna sa intri in comisia de liberare conditionata azi sau peste 400 de zile.

  Daca ati fost atent la cifre, in cele din urma si ANP – MJ recunosc ca sunt 2 categorii de beneficiari ai recursului compensatoriu (cei peste 14.000), unii la termen si altii prin comisia de liberare conditionata. Sunt beneficiari directi pentru ca zilele considerate ca executate se scad automat fara ca acea comisie ori judecatorul sa decida in privinta asta. Si daca ar tot fi amanati pana la termenul recalculat dupa recursul compensatoriu, tot beneficiari ar fi.

  Nu-i vreo stiinta complicata. Chiar si Tudorel intelege asta, doar ca are ordine de la partid sa faca pe prostu’. E doar o campanie de dezinformare a vinovatilor si destui se lasa prinsi. Asa ca, dincolo de ce credeti c-ari fi datoria subsemnatului, faceti efortul si cititi sentina instantei, nu e nevoie de alte detalii. E acolo scris negru pe alb si gasiti pe net extrasele relevante.

  PS. Nu e prima data cand Tudorel minte. La fel a facut si dupa ce nu numai ca a sustinut varianta asta dezastruoasa a legii dar a propus extinderea la plata unor despagubiri financiare. A trebuit sa-i aratam si lui si celor care l-au luat in serios si l-au crezut pe cuvant inregistrarea.

 2. Vlad Slăvoiu

  1. Omul nu a ieșit din închisoare ca efect al “recursului compensatoriu”, ci ca efect al liberării condiționate. Ar fi ieșit ca efect al recursului dacă, având (să zicem) 1 an de pedeapsă și fiind deținut în condiții necorespunzătoare, ar fi ieșit după 10 luni, la termen.

  2. La el, efectul recursului compensatoriu a fost devansarea momentului la care a putut fi luată în discuție liberarea condiționată.

  3. Așa că eu aș fi curios să aflu, mai pe larg și în concret, cum s-a derulat ea. Ar fi, zic eu, datoria dumneavoastră să ne lămuriți.

  4. De exemplu, dacă prima Comisie l-a refuzat de la liberare, era obligată a doua să-l propună?

 3. Justițiarul

  Felicitări d-nule Dumitrașcu, mergeți până la capăt și faceți plângere penală împotriva lui Agamiță Toderaș!
  Sunt alături de d-voastră !

 4. raul

  Buna ziua.Felicitari D-nu Dumitrascu pentru prestatia de ieri de la radio romania actualitati.Din pacate unii(d-na iorgulescu)tin cu “ursul”Avea ceva dreptate dar intr-o mana,in cealalta…Stima

Comments are Closed

Theme by Anders Norén