fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Ore suplimentare: sefii sa nu mai fure, angajatii de rand sa nu mai fie furati!

Ore suplimentare: sefii sa nu mai fure, angajatii de rand sa nu mai fie furati!

Ore suplimentare: sefii sa nu mai fure, angajatii de rand sa nu mai fie furati!

In legatura cu orele suplimentare, sefii sa nu mai fure iar ceilalti sa le aiba pe toate inregistrate, recuperate ori platite. E simplu! Asta cerem.

Am constatat ca, din pacate, sefii din penitenciare s-au cam dedulcit la ore suplimentare si la majorari pentru sambete si duminici si am dat si cateva exemple pe care, desigur, ANP le va baga sub pres, desi avem de-aface cu un adevarat fenomen: o gramada se sefi si-au facut din pix ore suplimentare si, intre timp si le-au si platit. Vorbim de sute de fraude. Asta e numele si sunt curios cum o sa gestioneze ANP fenomenul.

in contrast, constatam ca ANP incearca sa scada din pix numarul orelor suplimentare si al celor lucrate de sarbatori transmitand depese-n tara ca raportarile sa se faca doar plecand de la fisele individuale, si comnicandu-ne noua cu tupeu ca restul nu pot fi nici discutate si nici platite. Asa e cand iei decizii din birou si nu intelegi ce se intampla in sistem, realitatea fiind ca fisele individuale nu s-au facut iar platile s-au facut pe baza pontajului.

Problema si mai mare e ca, in destule cazuri, s-a depasit si mama limitei legale la ore suplimentare, iar sefii de puscarii s-au acoperit ilegal si prosteste cu hartii pe care, de voie de nevoie, cel in cauza s-a semnat. Si aici e simplu. Legea spune ca pana la 180 pe an omul poate sa fie de acord, peste 180 sindicatul tocmai pentru ca omul sa nu fie presat, iar 360 e maxiumul peste care nu se poate trece. Ceea ce destui directori au ignorat intr-o veselie in incercarea de a finaliza cincinalul in 3 ani.

Nu insist, am tot scris pe tema asta, dar o sa mai revin pentru ca ANP nu pare sa inteleaga ca trebuie sa se straduie sa aplice legea daca nu e in stare sa obtina drepturi pentru proprii angajati. E important, chiar daca la vremea la care noi am obtinut asta in strada gasca Toader, Dobrica et co s-au ocupat doar sa ne puna piedici. Ceea ce au continuat si dupa, cu toata aiureala aia in legatura cu interpretarile legislatiei.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

5 Comments

 1. Marius

  Pontanjul este foarte complet .Sa se elimine aceste fisa.

 2. Aurel Vlaicu

  d.le Sorin Dumitrascu.
  cu orele astea ai vrut dumneata sa faci ceva, insa o iesit … altundeva. ca asa usor te cheama de acasa ca sa faci ore suplimentare, sambata, duminica si ca sa-ti iei CS-uri trebuie sa faci 4 hartii, sa stai dupa semnaturi, in schimb sefii, cu un simplu telefon iti solicita prezenta la serviciu. Corvoada tot pe prost cade !!!
  Mai raspund eu oare la telefon sambata sau duminica? Nu !
  Pentru ca imi trebuie sa zic 30 de lei sa ajung la serviciu (benzina), iar pentru 2 ore suplimentare mi se da in jur de 30 de lei. Raman cu weekend-ul stricat? Mai mult, a doua zi ma asteapta corvoada cu fisa lui “Peste” . Hai sa fim seriosi!
  Este posibil ca avand programul de pontaje care da exact situatia orelor suplimentare, avand programul Deciziilor zilnice DZU si registrul de poarta de la orice Post Control 1, sa vii dumneata creier luminat (nu zic de domnia ta, dl Dumitrascu) sa mai inventezi inca o foaie?
  Adica noi astia aveam timp de dadea pe afara, acuma mai trebue sa tinem inca o hartoaga pt fiecare om in parte. Pai sunt unitati cu 400 de angajati. Mai oameni buni de la conducerea ANP, voi chiar nu vreti sa simplificati lucrurile? Trebuie tot mereu sa le complicati?
  Peste tot se vorbeste de protejarea naturii. Numai in ANP nu! Aici se consuma tone de A4 zilnic !!!!!!!! Oare cati din inventatorii hartoagelor au sadit un pom?

  • Fiind un plus fata de situatia pe care am prins-o destui mai demult, ne straduim s-o clarificam. Oricat de prost ar fi cu recuperarea si plata orelor suplimentare din pricina procedurii, e mai bine decat pe vremea cand nu se plateau.

 3. Andrei

  Despre ajutorul pentru cumpararea unei locuinte, ce se mai aude domnule Dumitrascu?

Comments are Closed

Theme by Anders Norén