fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Revista de Practica Penitenciara

Revista de Practica Penitenciara

Revista de Practica Penitenciara

Incepem anul cu o intentie pe care ANP tot incearca s-o puna in practica de ceva timp: Revista de Practica Penitenciara. Cine stie, poate pana la urma mai marii institutiei o sa-si ia in serios si aceasta atributie.

Pe site-ul ANP, undeva la un link, se odihneste de ceva timp o sectiune denumita Revista de Practica Penitenciara. Conform ANP, a fost reluat procesul de editare si aparitie, intr-un format modern, a Revistei de stiinta penitenciara, in colaborare cu Universitatea Bucuresti, prin Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala. E drept ca momentan la nivel de bune intentii.

Tot ANP ne mai explica faptul ca, necesitatea reluarii demersurilor privind aparitia Revistei este subscrisa instrumentelor utile privind procesul de transmitere a ceea ce se numeste cultura organizationala, prin crearea oportunitatilor de reflectare (nb!), intr-un mod obiectiv si validat de catre mediul academic, a proceselor si activitatilor multiple si diverse, desfasurate in sistemul administratiei penitenciare. Nu-ar fi rau.

Probabil insa ca ANP va trebui sa stimuleze ceea ce defineste ca fiind intentionat se defini ca un spatiu de dezbatere si dialog, de tip ”open-acces”, cu editare pentru inceput in mediul on-line, si cu adresabilitate, in primul rand, pentru practicienii sistemului penitenciar, practicienii cu pricina pierzandu-si de multicel obisnuinta de a scrie pentru un public constituit, in principal, din alti practicieni.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén