fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Tupeu de ANP

Tupeu de ANP

ANP incepe anul cu tupeu, pretinzand ca orele suplimentare dispus si efectuate de angajatii de rand nu pot fi nici analizate si nici platite daca sefii le-au dispus ilegal. Asta in timp ce sefii care si-au platit ore suplimentare in fals raman nesanctionati.

O adresa ANP ne-a confirmat suspiciunea ca mai marii penitenciarelor masluiesc pontajele. Motiv pentru care am solicitat ca acestia sa ne transmita situatia tuturor orelor suplimentare efectuate nu doar a celor inregistrate in “fisele individuale”. Ei bine raspunsul e ca daca nu s-au dispus in conditii legale, nu pot fi nici analizate si nici platite acele ore, chiar daca in realitate s-au efectuat. Ceea ce, sa recunoastem e un fel de culmea tupeului.

Adresa ANP pontare ore suplimentare 03012019

Adresa ANP pontare ore suplimentare 03012019

Pe langa faptul ca se intampla un furt prin aplicatia de pontaj pe care ANP refuza sa-o repare facandu-se ca nu stie ce directii trebuie sa colaboreze, desi le-am comunicat de mai multe ori problemele cu exemple. In discutiile repetate pe aceasta tema, s-au tot angajat sa le rezolve, singura problema pentru dansii ar fi ca daca o si fac atunci se expun la nenumarate cereri de recalculare a salariilor si actiuni in instanta. Ceea ce e si normal. Paguba trebuie recuperata.

In context reamintim ca in tot acest timp prin atitudinea laxa si timpul acordat masluitorilor, sefii de prin penitenciare care si-au platit prin falsuri ore suplimentare  in conditiile in care pentru subordonati n-au avut chef s-o faca desi le efectuau raman inca nepedepsiti. ANP tot verifica si tot verifica si se tot afunda intre documente. Desigur, si aici o sa incerce s-o mermeleasca asa cum au facut si in alte situatii.

7 Comments

 1. r

  intrebare de 10 puncte: este D.Z.U. un act juridic?

  • Daca naste obligatii, da. ANP zice ca nu din motive evidente: in cazul asta naste si drepturi corelative. Ceea ce presupune si ca ar trebui sa plateasca.

  • Nutzi, spaima Constitutzi

   Intrebare de 20 de puncte? Cind erai desemnat pe DZU sa faci pe ofiterul SSM, era act juridic?

 2. r

  adresa asta este pur si simplu o flegma data angajatilor! ce reactie au insa angajatii? Dobrica a trecut la next level: batjocura!

  • flegma

   Cind angajatii protestau si tu spunea la presa ca au salarii mari, asta ce era, nu tot o flegma?

 3. r

  si ne reintoarcem la aceeasi vulnerabilitate: slabiciunea angajatilor care nu se opun prin refuz de munca suplimentara ! o victorie cere sacrificii nu lasitate! ANP a punctat corect! se bazeaza pe frica angajatilor si se exprima foarte clar:” daca prestarea a fost dispusa de seful ierarhic” Atentie: simpla planificare in serviciu NU reprezinta o dispozitie de prestare ore suplimentare ! va trebui sa vizualizam in DZU , nominal ca urmatorii : POPESCU, IONESCU, VASILESCU vor presta ore suplimentare in data de … incepan cu orele .. pana la orele…..! si fortati idiotii de juristi din unitati sa avizeze si DZU atunci cand se produc modificari de substanta al eraportuilor de serviciu- spre ex. cand sunt ofiter de executie si prin DZU directorul a dispus atributiile specifice unei functii de comanda!

  • sdranganel

   Dar cati dintre membrii tai au facut cerere de refuz de ore suplimentare? Din cei patru care nu te-au lasat, doar pe tine, stampila si contul? Cand ti-a dat Ceachir 50% a fost bine?

Comments are Closed

Theme by Anders Norén